Facebook Pixel Πού πάσχει η πρόταση για Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ
| 2012-02-11 16:53:00

Πού πάσχει η πρόταση για Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ

Πού πάσχει η πρόταση για Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ

Η "Εξέδρα" είχε αποκαλύψει στις 21 Αυγούστου 2011 το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.

Τότε πολλοί επιχείρησαν να διαψεύσουν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας και αρκετοί θεώρησαν ότι εντάσσεται σε μία υποβολιμαία προσπάθεια απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Διαψεύστηκαν και οι μεν και οι δε. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου πρότεινε χθες «Ζαγοράκη για πρόεδρο στην ΕΠΟ», μιλώντας δημόσια. Μάλιστα, χαρακτήρισε «έντιμο, αλλά λίγο» τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Επέμενε ότι η πρότασή του είναι ρεαλιστική και δεν έχει συναισθηματικό χαρακτήρα, καθώς συνδέεται με 18ετή κουμπαριά με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος είναι κουμπάρος του Θ. Ζαγοράκη.

Στον ΠΑΟΚ το 2007 ουδείς ενδιαφερόταν να πιάσει την «καυτή πατάτα», ούτε να επενδύσει στην Τούμπα. Πείστηκε ο Ζαγοράκης, έχοντας στο μυαλό του μια πετυχημένη πρώτη διετία του Ντέμη και –κυρίως– θεωρώντας ότι ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται όσο ποτέ. Εγινε ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο μοναδικός άνθρωπος που πέρασε το κατώφλι της Τούμπας και ήταν υπεράνω κριτικής, με σύνθημά του «Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα». Υποσχέσεις για μεταγραφές ουδέποτε έδωσε, εξεύρεση επενδυτή ποτέ δεν υποσχέθηκε, ο ίδιος δεν δανειοδότησε την ομάδα και όμως ήταν απολύτως αποδεκτός από το απαιτητικό κοινό της Τούμπας.

Μιλούσε την ίδια γλώσσα με τους οπαδούς, μετέτρεψε το γήπεδο σε ασφαλή χώρο, δεν παρουσίασε τα συμπτώματα αλαζονείας του Ντέμη και διατήρησε το κύρος του με απόλυτη μετριοπάθεια. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον την ακτινοβολία της ποδοσφαιρικής του προσωπικότητας και τη μεταλαμπάδευσε και στον διοικητικό τομέα σε όργανα εντός και εκτός Ελλάδας, στα οποία παλαιότερα δεν είχε φωνή.

Παράλληλα, εργάστηκε σκληρά για να υλοποιήσει το όραμα της παραγωγικής διαδικασίας, μέσα από το προπονητικό κέντρο της Μεσημβρίας και την επάνδρωση των ακαδημιών. Διατήρησε με επιμονή τον Σάντος για τρία χρόνια στον πάγκο, επέδειξε άριστη ποδοσφαιρική κουλτούρα («πρώτα πληρωμές στο ρόστερ και μετά μεταγραφές») και –δίχως να παρεμβαίνει στο προπονητικό έργο– ήταν ο εμπνευστής του κορμού της σημερινής ομάδας".

Εκανε και λάθη ο Ζαγοράκης. Διάλεξε συνεργάτες που τον εξέθεσαν (Ηλ. Βιολίδης - πόρισμα επιτροπής διαφάνειας), συμβιβάστηκε με εκφυλιστικές καταστάσεις (επισκέψεις σε συνδέσμους οπαδών), παλινώδησε (παραίτηση και προσωρινή αντικατάσταση από τον Ζ. Βρύζα), λησμόνησε τη διαδικασία ανάπτυξης του ΠΑΟΚ και προώθησε τον Β. Γκαγκάτση στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, απογοητεύοντας τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους του Δικεφάλου του Βορρά.

Η αποχώρησή του ήταν αναμενόμενη, καθώς είδε τη φθορά να επέρχεται. Μάλιστα, αμφισβητήθηκε έντονα από τον μοναδικό χρηματοδότη της ομάδας Γ. Σαχπατζίδη. Τώρα πάει για άλλα, παρότι ο ίδιος είπε ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ

Το αδύνατο σημείο της υποψηφιότητας Ζαγοράκη έχει σχέση με τον κουμπάρο του Βασίλη Γκαγκάτση. Οποιαδήποτε εμπλοκή του με την ΕΠΟ δημιουργεί δικαιολογημένους συνειρμούς και παραπέμπει στα «φαντάσματα του παρελθόντος». Αν επιχειρήσει να προσεταιριστεί το σκληρό «μπλοκ» Γκαγκάτση – Χατζηαποστόλου - Τζώρτζογλου, οι πιθανότητες επιτυχίες είναι περιορισμένες, καθώς ο Σ. Πιλάβιος ελέγχει μια ισχυρή ομάδα προέδρων Ενώσεων και έχει τη στήριξη του Θ. Θεοδωρίδη.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags