Facebook Pixel Το κύρος του Πολ επλήγη ανεπανόρθωτα
| 2012-02-18 14:57:00

Το κύρος του Πολ επλήγη ανεπανόρθωτα

Το κύρος του Πολ επλήγη ανεπανόρθωτα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τις παραιτήσεις-πασαλιψατέρ και το ενδεχόμενο τα κλοπιμαία από το μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας να τα πήρε κάποιος... πατριώτης.

Σιγά τ' αυγά. Κλέψανε λέει καµιά 70αριά αντικείµενα από το µουσείο της αρχαίας Ολυµπίας. Και τι έγινε; Γεµάτη είναι η Ελλάδα. Από αρχαία να φάνε κι οι κότες. Οποιος πάρει µια τσάπα κι αρχίσει να σκάβει στο χωράφι του όλο και κάτι θα βρει. Προς τι λοιπόν ο θρήνος και ο οδυρµός; Αλλωστε, σε τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να είµεθα βιαστικοί.

Ποιος µπορεί να είναι σίγουρος, µέχρι βαθµού να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο, ότι επρόκειτο για αρχαιοκάπηλους; Κι αν η πράξη έχει τελεσθεί από κάποιους πατριώτες; Σε συνθήκες Κατοχής βρίσκεται η Ελλάδα. Αν αύριο δεν έχουµε να πληρώσουµε κι αρχίσουνε οι κατασχέσεις σύµφωνα µε το αγγλικό δίκαιο τι γίνεται; Αυτοί οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί, που έλεγε ο Παπούλιας, είναι σε θέση να µας πάρουνε µέχρι και την Ακρόπολη.

Είναι πιθανόν λοιπόν κάποιος πατριώτης να προέβη σ' αυτήν την πράξη για καθαρά προληπτικούς λόγους. Να διαφυλάξει δηλαδή τα αρχαία αντικείµενα σε ασφαλή κρυψώνα κι όταν µε το καλό απελευθερωθεί η Ελλάδα και επανακτήσει την ανεξαρτησία της, να τα παραδώσει στις αρχές. Είτε ο ίδιος αυτοπροσώπως είτε οι απόγονοί του.

Ας µην ξεχνάµε ότι η σκλαβιά από τους Τούρκους είχε κρατήσει τετρακόσια χρόνια. Και τα ιερά κειµήλια του έθνους είχαν διατηρηθεί από γενιά σε γενιά. Ταυτόχρονα στις αρχές Ασφαλείας έφτασε µια ιδιαίτερα περίεργη πληροφορία. Οτι στη ληστεία στο µουσείο της Ολυµπίας υπάρχει ποδοσφαιρικός δάκτυλος. Λόγω της γνωστής κόντρας της ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας µε τον υπουργό Πολιτισµού Πολ Γερουλάνο.

Προκειµένου να τον φθείρουν, να τον εκθέσουν και να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση. Γίνεται µάλιστα συνδυασµός µε τους αξιότιµους κ. Αριστείδη Σταθόπουλο και Νίκο Προύτζο. Εξέχοντα στελέχη της ΕΠΟ και µε τους δύο να έλκουν την καταγωγή από την Πελοπόννησο, όπου και δραστηριοποιούνται. Ο Σταθόπουλος στη Μεσσηνία κι ο Προύτζος στην Αρκαδία. Ο Σταθόπουλος ειδικότερα είναι από τους Ηρακλείς του στέµµατος στην ΕΠΟ.

Εχει αφιερώσει τη ζωή του να φυλάει ποδοσφαιρικές Θερµοπύλες και να υπερασπίζεται µέχρι τελικής πτώσεως τα ιερά και τα όσια του αυτοδιοίκητου. Κάποιοι λοιπόν µετέφεραν αυτή την πληροφορία. Οτι εµπνευστής, οργανωτής και εκτελεστής της ληστείας του αιώνα στην Αρχαία Ολυµπία ήταν ο Αριστείδης Σταθόπουλος. Οχι για ίδιον όφελος. Πάντα για το καλό του ποδοσφαίρου.

Γρήγορα όµως απεδείχθη ότι επρόκειτο περί µυθευµάτων. Περί φάρσας θα λέγαµε. Αλλωστε οι αστυνοµικές αρχές ουδέποτε την είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους. Την εξέτασαν κα την ξεπέταξαν γρήγορα από υπηρεσιακό καθήκον και µόνο. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις όµως. Είτε έτσι είτε αλλιώς το κύρος του Πολ Γερουλάνου έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Η πολιτική καριέρα του σηµαδεύτηκε µε τα πλέον µελανά χρώµατα.

Σύµφωνα µάλιστα µε ασφαλείς πληροφορίες, µέχρι που σκέφτεται ν' αλλάξει επάγγελµα. Να κάνει δεκτές τις προτάσεις που έχει από το Χόλιγουντ και να µεταπηδήσει στην 7η τέχνη. Να χάσει η Ελλάς έναν εµφανή πολιτικό άνδρα, αλλά να κερδίσει ο κινηµατογράφος έναν µεγάλο ζεν πρεµιέ. Δέκα σαν τον Χάρισον Φορντ στον Ιντιάνα Τζόουνς θέλει στην καθισιά του ο Πολ. Οσο για την παραίτηση αυτή είναι µονοµερής πράξη. Παίρνεις το καπέλο σου και φεύγεις. Οταν τη θέτεις «στη διάθεση» και τρέχεις στην Ολυµπία δήθεν για να κρατήσεις τα µπόσικα, είναι ήξεις αφήξεις πασαλιψατέρ. Αυτά.

Πληρώνει το κόστος της απειρίας

Η πείρα στο ποδόσφαιρο ούτε βρίσκεται στο δρόµο ούτε αγοράζεται. Κατακτιέται µε το χρόνο. Με κόστος. Αυτό το κόστος πληρώνει ο Παναιτωλικός. Κι είναι κοντά στο να γίνει Λάρισα. Με τον κόσµο να περιµένει την Πέµπτη τα ξηµερώµατα την οµάδα µετά την ήττα στη Λιβαδειά και τρακόσια άτοµα να κουνάνε το πούλµαν και να το κάνουνε εοοοπ-εοοοπ. Κι ο Κωστούλας άφαντος. Δεν υπήρχε πουθενά. Οπως πέρυσι στη Λάρισα ο Πηλαδάκης, όταν γίνονταν τα ίδια και χειρότερα.

Ούτε κακό υλικό έχει ο Παναιτωλικός ούτε φτηνό. Κι έχει και κόσµο να τον σπρώχνει. Μία από τις πιο καυτές έδρες της κατηγορίας. Πληρώνει όµως την απειρία. Και οι πέτρες ξέρουνε στο ποδόσφαιρο ότι οι οµάδες του Τεννέ ξεκινάνε τη σεζόν µε φούρια και στη συνέχεια ξεφουσκώνουνε. Ο Κωστούλας το έµαθε τελευταίος. Στη συνέχεια πήγε και πήρε τον Λεµονή.

Απ' ό,τι κυκλοφόρησε στην πιάτσα µε τρία κατοστάρικα για συµβόλαιο ενάµιση χρόνου. Βαπορίσιο. Είναι όµως ο Λεµονής ο κατάλληλος να πάρει µια προβληµατική οµάδα και να την αναστήσει; Προς το παρόν όχι. Την ίδια ώρα ο κωλοπετσωµένος Κοµπότης έχει µια οµάδα που τρώει σίδερα κι έβγαλε Γολγοθά. Με τον έµπειρο Παράσχο στον πάγκο κι έκανε µε τον Σουµπίνιο την καλύτερη µεταγραφή του Ιανουαρίου. Και πάει να παίξει τον τελικό αύριο στο Αγρίνιο µε τον Κοµίνη που είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό.

Στην πολιτική η κάθε παράµετρος έχει τη σηµασία της

ΚΑΙ γιατί να πάρει ο Σαµαράς στη Νέα Δηµοκρατία Βορίδη-Γεωργιάδη και να µην πάρει πακέτο και τη Μανωλίδου µαζί; Πόσο καλύτερη δηλαδή είναι η Φωτεινή Πιπιλή; Η Μπουµπούκα γράφει στο γυαλί. Ζωγραφίζει. Στην πολιτική η κάθε παράµετρος έχει τη σηµασία της. Βορίδης και Αδωνις κάποιες ψήφους από τους ακροδεξιούς θα τους φέρουν στη Νέα Δηµοκρατία. Από πρώην ΕΠΕΝίτες, πρώην χουντικούς και υπερπατριώτες.

Που δεν θέλουν να είναι στο περιθώριο µε τον Καρατζαφέρη, αλλά στην εξουσία. Με την κατρακύλα όµως που έχει πάρει ο δικοµµατισµός, δεν φτάνουνε αυτές οι ψήφοι. Αλλωστε οι παραδοσιακοί εθνικόφρονες, πρώην χωροφύλακες της µάχης του Μακρυγιάννη, είναι κοντά στα 90 και εγκαταλείπουν τον µάταιο αυτό κόσµο. Με τη νεολαία να την έχει πάρει η Χρυσή Αυγή. Η κυρία Μανωλίδου, αντίθετα, έχει ρεύµα στα νιάτα. Είναι σύγχρονη. Είναι µοντέρνα.

Μπορεί να έχει δηλώσει πρόσφατα ότι δεν την ενδιαφέρει η πολιτική, αν όµως ο Σαµαράς την παρακαλέσει σε προσωπικό επίπεδο µπορεί να τα καταφέρει. Κι αυτή πράγµατι θα είναι µια λαµπερή µεταγραφή. Η Μπουµπούκα έχει όλα τα προσόντα να σηκώσει ψηλά τη σηµαία του µνηµονίου και να καλέσει τις Ελληνίδες νοικοκυρές στον αγώνα υπέρ του ευρώ και κατά της δραχµής.

Από καραµπόλα λόγω Βαγγέλη βρήκε δουλειά ο Τάσος
Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αν οι ληστές στην Αρχαία Ολυµπία δεν ήταν ερασιτέχνες, όπως είπε ο Γερουλάνος, θα σήκωναν όλο το µουσείο;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags