Facebook Pixel "Μου ζήτησαν να στήσω αγώνα"
| 2012-02-29 13:15:00

"Μου ζήτησαν να στήσω αγώνα"

"Μου ζήτησαν να στήσω αγώνα"

Ο Στέφαν Ντεμόλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βέλγιο, έκανε λόγο για "κανονισμένα" παιχνίδια όταν ήταν στο Αιγάλεω, ενώ αποκάλυψε συγκλονιστικές ιστορίες από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Βέλγος τεχνικός αποχώρησε από τον ΠΑΣ, όχι με τις καλύτερες τις αναμνήσεις καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα -κυρίως οικονομικά- και πλέον βρίσκεται στον πάγκο των Βρυξελλών.

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο Βέλγιο και την "Sportwereld" μίλησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε πως του ζήτησαν να στήσει αγώνες όταν ήταν στο Αιγάλεω με σκοπό να πληρωθούν οι παίκτες παρότι η ομάδα βρισκόταν στην 4η θέση!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα;

"Ο κόσμος είτε χάνει τη δουλειά του, είτε μένει απλήρωτος. Πολλά ρεστοράν κλείνουν. Στην Γλυφάδα για παράδειγμα εκεί που τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά κάθε μέρα, τώρα είναι συνήθως το Σαββατοκύριακο, ενώ ο κόσμος πλέον δεν κάθεται πολλές ώρες για καφέ.

Επίσης μου κάνουν εντύπωση οι δρόμοι της Αθήνας, όπου βλέπεις αυτοκίνητα παρκαρισμένα γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά για βενζίνη".

Οι ποδοσφαιριστές πως τα πάνε;

"Οι παίκτες είναι συνήθως προνομιούχοι, όμως σε εμάς (ΠΑΣ) υπήρχαν παίκτες που δεν μπορούσαν ούτε καν να αγοράσουν φαγητό, γιατί αργούσαν αρκετούς μήνες να τους πληρώσουν.

Δεν τολμούσαν να μιλήσουν όμως γιατί η κατάσταση είναι χειρότερη σε άλλα κλαμπ! Ένας από τους βοηθούς μου δεν είχε να ξεπληρώσει το αυτοκίνητο του και έψαχνε να το πουλήσει για να βρει λεφτά".

Για το αν του χρωστούν χρήματα, τόνισε:

"Τον Οκτώβριο έλαβα την αμοιβή του Ιουλίου, από τότε δεν έχω πάρει τίποτε άλλο. Τον Νοέμβριο απολύθηκα! Έχω κάνει προσφυγή στην FIFA γιατί είχα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Στα Γιάννινα είχαν καλό όνομα όσον αφορά τις πληρωμές, παρότι η Ελλάδα και η Τουρκία δεν πληρώνουν αυτά που συμφωνείς από την αρχή.

Πλέον όμως και στον ΠΑΣ τα πράγματα είναι άσχημα. Πέρσι ήταν καλύτερα. Είχα πρόταση και από την ΑΕΛ, όμως έμαθα πως και εκεί τα πράγματα είναι τραγικά".

Υπάρχουν παίκτες που πληρώνονται καλά;

"Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα και οι παίκτες του, όπως και του Παναθηναϊκού που είναι Νο.2, πληρώνονται στην ώρα τους. Ο Μιραλάς για παράδειγμα που έδωσε συνέντευξη μένει στην Γλυφάδα -απ ότι έχω ακούσει κυκλοφορεί με σωματοφύλακες- και είναι λογικό.

Οι υπόλοιπες ομάδες όμως; Πριν από δυο χρόνια είχαν αρκετό κόσμο στο γήπεδο. Πλέον το γήπεδο έχει το πολύ 2.000 θεατές και αυτό λόγω της κρίσης".

Η Ελλάδα πως είναι ως χώρα;

"Όποιος πάει για διακοπές στην Ελλάδα μαγεύεται από το μέρος. Η θάλασσα, το ήλιος, το φαγητό, η νυχτερινή ζωή, όλα φανταστικά. Η δουλειά όμως είναι άλλη ιστορία. Ο Έλληνας είναι καλός άνθρωπος όμως δεν μπορεί να κοιμηθεί αν δεν πει πρώτα ψέματα.

Έχουν μπει τόσο πολύ στη ζωή τους που δεν καταλαβαίνουν τι είναι λάθος. Πως μπήκαν στην Ευρωζώνη; "Μαγείρεψαν" τους αριθμούς και τα κατάφεραν. Μιλούσα με έναν φίλο μου Αστυνομικό και μου είπε πως μόνο το 10% των Ελλήνων έχει καταλάβει πως ζούσαν τόσο καιρό με περισσότερα απ όσα μπορούν να παράγουν στην πραγματικότητα".

Κλείνοντας αποκάλυψε πως στο Αιγάλεω του ζήτησαν να "στήσει" αγώνα και όταν αρνήθηκε τον έδιωξαν:

"Η πρώτη ομάδα που προπόνησα ήταν το Αιγάλεω. Τον Δεκέμβριο ήμασταν 4η και πηγαίναμε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πέρα από κάθε πρόβλεψη. Ο πρόεδρος τότε ήρθε και μου είπε: ''Το μπάτζετ είναι μεγάλο, είμαστε τέταρτοι, έχεις κερδίσει πολλά. Αν θέλεις να πληρώνονται οι παίκτες θα πρέπει να "κανονίσουμε" κάποια ματς'.

Θα σου πω από πριν αν πρέπει να κερδίσουμε ή να χάσουμε". Φυσικά και αρνήθηκα. Την επόμενη μέρα μου έβγαλαν εισιτήρια για το Βέλγιο, λέγοντας μου πως πρέπει να μάθω τον ελληνικό τρόπο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags