Facebook Pixel Οι τέσσερις παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι
| 2012-03-18 17:55:00

Οι τέσσερις παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι

Οι τέσσερις παράγοντες που θα κρίνουν το ντέρμπι

Το ντέρμπι των αιωνίων βρίσκεται προ των πυλών, με την τράπουλα των προπονητών να είναι σημαδεμένη. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των ομάδων είναι γνωστά, η ποδοσφαιρική φιλοσοφία των Φερέιρα-Βαλβέρδε δεδομένη και οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών συγκεκριμένες. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον preview του ντέρμπι των "αιωνίων".

Δε χωρά αμφιβολία πως οι γηπεδούχοι θα παρατάξουν σύστημα 4-6-0 με ενισχυμένο κέντρο προκειμένου να ανακόψουν την κάθετη ανάπτυξη του Ολυμπιακού, να βελτιώσουν την κυκλοφορία της μπάλας και να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Αντίστοιχα, είναι πασιφανές πως οι φιλοξενούμενοι θα παρατάξουν 4-2-3-1, θα επιχειρήσουν να τροφοδοτήσουν τα επιθετικά ατού στις πτέρυγες και εν συνεχεία θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν χώρο για συγκλίσεις και συνεργασία με τη μπάλα κάτω. Σε ένα προβλέψιμο (από πλευράς στησίματος) παιχνίδι, βασικό ρόλο για την επίτευξη της νίκης θα παίξει το ποσοστό επιτυχούς εφαρμογής των εντολών του προπονητή από τους ποδοσφαιριστές.

Η αποτελεσματικότητα των Μιραλάς-Τζιμπούρ
Ο Ολυμπιακός διαθέτει ταχυδύναμη στην επίθεση, καθώς φιλοξενεί στο roster του δύο ποιοτικούς και ταλαντούχους παίκτες. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ομαδικό άθλημα και τιμωρεί τον εγωισμό, την ανωριμότητα και τη διάθεση για…υπερβολή. Το ζητούμενο είναι η επιτυχία του συλλόγου και όχι η ατομική προβολή μέσω περίτεχνων ενεργειών που εντυπωσιάζουν μεν το κοινό αλλά έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα. Εφόσον οι Μιραλάς-Τζιμπούρ επιδείξουν αλτρουισμό και διάθεση για συνεργασία, ο θρύλος θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλό του. Αν, όμως, συνεχίσουν να αγωνίζονται με πρωταρχικό στόχο την αυτοπροβολή τότε ενδέχεται να γίνουμε μάρτυρες του…άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου. Η τάση να «παίζουν για τη μετεγγραφή τους» και όχι για την ομάδα έχει στοιχήσει στους πρωταθλητές και αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα εφόσον συνεχιστεί στο ντέρμπι.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags