Facebook Pixel "Να στηρίξουν τον Ντέμη"
| 2012-04-28 22:00:00

"Να στηρίξουν τον Ντέμη"

"Να στηρίξουν τον Ντέμη"

Σίγουρος πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να καταφέρει να πετύχει τις ρυθμίσεις που θέλει, για να μπορέσει να... ζήσει και στο μέλλον, παρουσιάστησε σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος.

Ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, που μπήκε στην εταιρία με την έλευση του Ανδρέα Δημητρέλου, μίλησε στην «Ώρα των Σπορ», αποκαλύπτοντας πως δεν περίμενε να δει τέτοια οικονομικά θέματα στα βιβλία της εταιρίας, καθώς πίστευε πως από το 2004 (ήταν και τότε) θα υπήρχε βελτίωση της κατάστασης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επικείμενη επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι άνθρωποι που είναι από πίσω του θα πρέπει να τον στηρίξουν οικονομικά, διότι αλλιώς η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε ένα καλύτερο μέλλον.

-Πως προέκυψε η επάνοδος στα κοινά της ΑΕΚ; Ποιες ήταν οι επαφές και ποιος ήταν ο σκοπός της επιστροφής;

«Ήταν εμφανές πως η ΑΕΚ αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας της διοίκησης από τον Ανδρέας Δημητρέλο, δέχτηκα μια τιμητική πρόταση από την διοίκηση. Ήταν αναγκαιότητα, μετά και την πρόσφατη αποχώρηση του συναδέλφου, του πρώην οικονομικού διευθυντή να καλυφτεί αυτό το κενό. Η εμπειρία μου από την ενασχόλησή μου με την ΑΕΚ σε πραγματικά δύσκολες εποχές έπαιξε ρόλο. Άλλωστε είχα ενεργό ρόλο στη διαδικασία της ρύθμισης με βάση το Άρθρο 44. Η πρόταση ήταν να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως οικονομολόγος χωρίς αμοιβή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι να βρεθεί μια λύση στο σημαντικό θέμα της ρύθμισης των χρεών».

-Τα χρέη χωρίς αμφιβολία είναι ότι πιο επίκαιρο αφορά την «Ένωση». Με βάση τα στοιχεία που έχετε μελετήσει, μπορεί η ομάδα να πετύχει τη ρύθμιση που επιζητεί;

«Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει! Αντλώ την βεβαιότητά μου επειδή γνωρίζω τους ανθρώπους που ασχολούνται με την διαδικασία αυτή. Φυσικά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να υπάρχει πάντοτε στήριξη στην ομάδα, είτε αυτή προέρχεται από παράγοντες, είτε από τον κόσμο της. Δεν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Χρειάζεται προσπάθεια και λεπτούς χειρισμούς».

-Η σημερινή κατάσταση σας θυμίζει την ΑΕΚ προ δεκαετίας σχεδόν;

«Για να είμαστε ακριβείς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε τότε ήταν εντελώς διαφορετικά. Έχουν κοινό παρονομαστή τα οικονομικά, όμως ήταν διαφορετικού είδους προβλήματα. Τότε αφορούσαν συγκεκριμένες καταστάσεις που προκλήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση. Μια κατάφωρη αδικία σε βάρος της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι τότε χάθηκαν πολλά εκατομμύρια. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά σίγουρα».

-Υπάρχουν όμως πολλά κοινά με εκείνη την περίοδο. Και πάλι ήσασταν σε αυτή τη θέση, πάλι ο Ανδρέας Δημητρέλος ήταν στα κοινά της ομάδας.

«Η μοναδική σύμπτωση, αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι η συνύπαρξή μου με τον Ανδρέα Δημητρέλο. Εκείνη την εποχή διατέλεσα αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής, ενώ εκείνος ήταν διευθύνων σύμβουλος. Σίγουρα είναι κοινό το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει αρκετά χρέη. Μόνο που ξαναλέω ήταν εντελώς διαφορετικής υφής».

-Θεωρείτε σίγουρη την επάνοδο Νικολαΐδη στην προεδρία της ομάδας;

«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Έχω ακούσει αρκετά, όμως ακόμα δεν μπορώ να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να πω με ακρίβεια αν θα μπορέσει να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω με ποιον συνομιλεί και από ποιον επιδιώκει στήριξη στο εγχείρημά του. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση όμως να θυμόμαστε το εξής. Ο οποιοσδήποτε αποφασίσει να ασχοληθεί με την ομάδα, όσο δυνατός και εύρωστος οικονομικά κι αν είναι, δεν θα τα καταφέρει ποτέ αν δεν έχει την στήριξη του κόσμου της ομάδας. Ο Ενωσίτης θα πρέπει να βάλει πλάτη και να συμβάλει στη σωτηρία της ομάδας με την παρουσία του στο γήπεδο».

-Αναφερόμενοι ξανά στον Νικολαΐδη, μπορεί να τα καταφέρει;

«Κακά τα ψέματα, αν δεν μπουν χρήματα στην ΑΕΚ, η ομάδα δεν θα έχει μέλλον. Χρειάζεται να γίνουν στοχευμένες ενέργειες που απαιτούν ρευστό το οποίο θεωρώ ότι είναι στα μέτρα της ΑΕΚ. Πάνω απ' όλα όποιος αποφασίσει να στηρίξει τον Νικολαΐδη θα πρέπει να έχει και τη διάθεση να βάλει χρήματα. Ο κόσμος όμως είναι αυτός που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Μια διοίκηση από μόνη της δεν μπορεί να ανατρέψει την άσχημη εικόνα».

-Η γενική εικόνα της ομάδας, με βάση τα στοιχεία που αντιμετωπίσατε, ποια είναι;

«Είναι μια πραγματικά δυσάρεστη εικόνα. Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα να δω αυτά που είδα. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά, με βάση την εξέλιξη της ΑΕΚ που περίμενα να έχει όλα αυτά τα χρόνια. Πίστευα ότι τα πράγματα θα έχουν μπει σε μια σειρά, θα έχουν καλυτερεύσει, θα είχαν βρει έναν ρυθμό και θα ήταν σε καλό δρόμο».

-Τι ήταν αυτό που προξένησε τη μεγαλύτερη εντύπωση, όταν βρεθήκατε αντιμέτωπος με τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας;

«Περίμενα ότι μετά το 2004 θα έχουν ξεπεραστεί τα θέματα με το Δημόσιο. Ήμουν βέβαιος ότι όλα θα πήγαιναν κατ' ευχή. Όμως τα όσα είδε αποδείκνυαν το αντίθετο».

-Επικρατεί η άποψη ότι η προηγούμενη διοίκηση έκανε πολλά λάθη και εγκατέλειψε την ομάδα στο έλεος του Θεού...

«Πραγματικά δεν θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Δεν είμαι παράγοντας της ομάδας. Νομίζω ότι αρμόδιοι για να το κάνουν αυτό είναι οι μέτοχοι, μέσω της Γενικής τους Συνέλευσης».

-Ποια είναι δέσμευση που κάνετε απέναντι στον Έλληνα ψηφοφόρο και απέναντι στον ΑΕΚτζή;

«Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά, είναι ότι θα λέμε πάντοτε την αλήθεια και θα τον κοιτάμε στα μάτια. Δεν θα χαϊδεύουμε αυτιά, δεν θα χτυπάμε φιλικά πλάτες. Ο ΑΕΚτζής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να έχει η ομάδα ένα καλύτερο μέλλον. Ώστε να φτάσει στην δημιουργία του γηπέδου της, το οποίο είναι και το μεγαλύτερό της πρόβλημα. Πρώτος εγώ δεσμεύομαι να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις και γι' αυτόν τον σκοπό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags