Facebook Pixel Ο Αδαμίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Βούρου!
| 2012-05-02 16:41:00

Ο Αδαμίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Βούρου!

Ο Αδαμίδης στην παρουσίαση του βιβλίου του Βούρου!

Το βιβλίου του με τίτλο «Πολιτική, Πόλις, Πολίτες» παρουσίασε την πρωτομαγιά ο Γιάννης Βούρος, σε μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, τη δημοσιογραφία αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρους Αδαμίδης.

Mεγάλη ήταν η προσέλευση των φίλων του Γιάννη Βούρου στην παρουσίαση του βιβλίου του «Πολιτική, Πόλις, Πολίτες».

Ο Γιάννης Βούρος, μέσα από το βιβλίο του, μίλησε για όσα πιστεύει ότι πρέπει ν’ αλλάξουν στην πολιτική, στο πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα, ανέπτυξε τις δικές του απόψεις και θέσεις και το δικό του πολιτικό λόγο.

Το βιβλίο στις σελίδες του προλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Στα ζητήματα που συνδέονται με την κρίση του πολιτικού συστήματος επιχειρεί να απαντήσει στο βιβλίο του ο Γιάννης Βούρος, αγαπητός συνάδελφος στο Κοινοβούλιο. Ο Γιάννης συνδυάζει τις ιδιότητες του καλλιτέχνη και του πολιτικού αλλά πάνω από όλα εκείνη του ανήσυχου, ενεργού και ευαίσθητου ανθρώπου, που στοχάζεται όχι μόνο πάνω στη συγκυρία αλλά και γύρω από πιο μόνιμα θεσμικά προβλήματα που συνδέονται με την κρίση του πολιτικού συστήματος. Ζητήματα που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Είναι προφανές ότι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, στην εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και των καταιγιστικών αλλαγών, δεν μπορούν να δοθούν ούτε εύκολα ούτε εφάπαξ. Οι απόψεις του Γιάννη όμως κινούνται γύρω από αυτό που αποτελεί στην πεμπτουσία και της πολιτικής και της δημοκρατίας: τη διατύπωση ενός γνήσιου προσωπικού λόγου”.

Στο πάνελ συζήτησαν για το βιβλίο του οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Γρηγόρης Ψαριανός, Κάτια Δανδουλάκη και Πέτρος Ευθυμίου. Συντονιστής της συζήτησης στο πάνελ ήταν ο Κώστας Αρβανίτης.

Παρευρέθησαν, ο π. Πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, ο υπ. Παντελής Οικονόμου, ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκορης, ο π. πρόεδρος της ΑΕΚ Σ.Αδαμίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Γιάννης Βούρος ευχαρίστησε από καρδιάς τους πολλούς φίλους του που παρευρέθηκαν και τον τίμησαν με την παρουσία τους, με την πεποίθηση ότι η άρρηκτη και καλά δομημένη σχέση μαζί τους, δε θα πάψει ποτέ να ενισχύεται, μένοντας πιστός σε κοινές αξίες και οράματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags