Facebook Pixel Φουλ της Αγγλίας στο σημερινό κουπόνι!
| 2015-04-03 15:46:00

Φουλ της Αγγλίας στο σημερινό κουπόνι!

Φουλ της Αγγλίας στο σημερινό κουπόνι!

Αναλύσεις και εκτιμήσεις για τους σημερινούς αγώνες του προγράμματος.


107. ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ - ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ

Μια νέα σελίδα θέλει να ανοίξει η Μπρομαποϊκάρνα μετά την τραγική περυσινή σεζόν, αφού υποβιβάστηκε στη Β’ κατηγορία της Σουηδίας. Έγιναν κάποιες κινήσεις, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στον φετινό μαραθώνιο. Η Έστερσουντ προσπάθησε σε μεγάλο διάστημα της περυσινής περιόδου να διεκδικήσει την άνοδο, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Έκανε καλές προσθήκες με στόχο να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω.

108. ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΤΣΑΡΛΤΟΝ

Η Μίλγουολ έμεινε στο 2-2, εκτός έδρας, με την Μπρέντφορντ και πλέον η σωτηρία μοιάζει με… θαύμα. Ωστόσο, τα «λιοντάρια» δηλώνουν πως δεν θα παραδοθούν, έστω κι αν στο «Ντεν» δεν μπορούν να κερδίσουν. Εκτός οι Έντουαρντς (α., 8/0), Μάρτιν (μ., 22/1). Η Τσάρλτον νίκησε (3-2), εντός, τη Ρέντινγκ. Ο Γκάι Λουζόν ζητά από τους παίκτες του να μη δείξουν… έλεος και να συνεχίσουν την καλή πορεία του τελευταίου διμήνου, όπου οι «άντικς»… λύθηκαν επιθετικά. Τη Μίλγουολ, πάντως, έχουν 19 χρόνια να τη νικήσουν. Εκτός ο Μπούγιενς (μ., 35/7).

109. ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Η Μίντλεσμπρο ηττήθηκε (3-0), εκτός έδρας, μετά από κακή εμφάνιση, από την Μπόρνμουθ. Ποντάρει στην ισχύ του «Ρίβερσαϊντ» για να τα καταφέρει, αφού εκεί και άνετα σκοράρει και αμυντικά «πνίγει» τον αντίπαλο, πόσω μάλλον τώρα που ενισχύθηκε εκεί. Αμφίβολοι οι Αγιάλα (α., 26/3), Φρέντερικς (μ., 16/0). Η Γουίγκαν πήρε ισοπαλία (1-1), εντός έδρας, από την Μπόλτον. Έστω κι ο ένας βαθμός την κρατά «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής. Οι «λάτικς», βέβαια, είναι σαφώς πιο απελευθερωμένοι στις εξόδους τους, όπου είναι συμπαγείς και επικίνδυνοι επιθετικά, αλλά δεν ευνοεί το παρελθόν. Εκτός ο Κάουι (μ., 29/0).

110. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΡΟΔΕΡΑΜ

Η Μπέρμιγχαμ έχασε (2-0), εκτός έδρας, από την Κάρντιφ, έπειτα από κακή εμφάνιση. Σταμάτησε το θετικό της σερί. Οι «μπλε» έχουν μια επιθετική αστάθεια, γι’ αυτό δανείστηκαν τον Φαμπρίνι (Γουότφορντ) και ελπίζουν ότι μετά από καιρό θα είναι πιο… ορμητικοί στο «Σεντ Άντριους». Αμφίβολος ο Μόρισον (α., 13/0). Η Ρόδεραμ ηττήθηκε (2-3), εντός, από την Σέφιλντ. Κανείς στους «μίλερς» δεν μπορεί να «χωνέψει» το πώς ήρθε η ήττα αυτή. Αισθάνεται τον κίνδυνο για τα καλά, ψάχνει τρόπους να βελτιωθεί αμυντικά, αλλά συνήθως εκτός έδρας μοιάζει άτολμοι. Μετράει 49 χρόνια δίχως νίκη στο Μπέρμιγχαμ. Εκτός ο Άρνασον (μ., 37/3).

111. ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Μπράιτον νίκησε (0-1), εκτός έδρας, την Μπλάκμπερν. Μοιάζει να «καθάρισε» με την παραμονή. Όμως, ο Κρις Χιούτον δεν επαναπαύεται, θέλει να διατηρηθεί την καλή εικόνα, ενώ -αν και άλλα δηλώνει- ψάχνει και εκδίκηση για την απόλυσή του πέρυσι από τη Νόργουιτς. Εκτός οι Μαρτς (μ., 11/1), Μπάλντοκ (ε., 20/3). Η Νόργουιτς νίκησε (3-1), εντός, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και ξαναμπήκε σε τροχιά ανόδου. Η Νόργουιτς, όμως, δείχνει να έχει αποσυντονιστεί κάπως στο αμυντικό κομμάτι, αλλά διαθέτει τεράστια επιθετική ποιότητα, ενώ στο Μπράιτον είναι αήττητη από το 1983. Εκτός ο Γκράμπαν (ε., 32/12).

112. ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΓΟΥΛΒΣ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ γνώρισε την ήττα (3-1), εκτός, από τη Νόργουιτς και μάλλον τέλειωσε η σεζόν για εκείνη, καθώς δεν προλαβαίνει να μπει στην εξάδα. Δεν τα παρατάει, πήρε τον Άκπομ (Άρσεναλ) για να καλύψει τα κενά της επίθεσης και ποντάρει στην πανίσχυρη (με τον Ντάγκι Φρίντμαν) έδρα της. Εκτός ο Ασομπαλόνγκα (ε.,29/15). Η Γουλβς επικράτησε (2-0), εντός έδρας, της Ντέρμπι. Πλέον βλέπει κατάματα τα πλέι-οφ. Τα καταφέρνει περίφημα πλέον με το 4-4-2 της… αναμονής από τον Κένι Τζάκετ, «χτυπά» την κατάλληλη στιγμή, αλλά εκτός έδρας δεν είναι πάντα σταθερή αμυντικά. Εκτός οι Ικέμε (τ., 28/0), Ρόου (μ., 14/0).

113. ΦΟΥΛΑΜ – ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Η Φούλαμ προέρχεται από νίκη (0-2), εκτός έδρας, επί της Χάντερσφιλντ. Έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή της. Εξακολουθεί, όμως, να είναι προβληματική αμυντικά, με αποτέλεσμα να μη γεμίζει το μάτι στο «Κρέιβεν Κότατζ». Εκτός οι Χάτσινσον (α., 23/2), Μακ Κόρμακ (ε., 37/10). Η Μπρέντφορντ πήρε στο τέλος την ισοπαλία (2-2), εντός, από τη Μίλγουολ. Οι «μέλισσες», όμως, συνεχίζουν να πληγώνονται από τις… ατασθαλίες τους στα «μετόπισθεν», ενώ στο 2015 δεν τους… πηγαίνουν τα λονδρέζικα ντέρμπι. Σε αυτό το γήπεδο, πάντως, είναι 25 χρόνια αήττητες. Δίχως ουσιαστικές ελλείψεις.

114. ΓΕΟΒΙΛ – ΤΣΕΣΤΕΡΦΙΛΝΤ

Η Γέοβιλ «πάλεψε» στην έδρα της Ρότσντεϊλ, αλλά ηττήθηκε με 2-1. Πλησιάζει ο υποβιβασμός. Τα αμυντικά κενά της παραμένουν μεγάλα, αλλά στο «σπίτι» της δεν παραδίνεται εύκολα. Εκτός οι Έντουαρντς (α., 32/0), Τζίλετ (μ., 17/1), Ντόουσον (μ., 17/1). Η Τσέστερφιλντ νίκησε (0-1), εκτός, την Μπράντφορντ. Ξαναπάτησε στην εξάδα. Ο Πολ Κουκ κατάφερε να «στρώσει» την ανασταλτική λειτουργία, παίρνει λύσεις στην επίθεση από πολλούς παίκτες (ειδικά την τριάδα των μέσων), αλλά εκτός έδρας έχει μεταπτώσεις. Πλήρης.

115. ΓΟΥΟΛΣΟΛ – ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Γουόλσολ προέρχεται από εκτός έδρας ήττα (1-0) από την Τσέστερφιλντ. Με την ατυχία της τα έχει βάλει. Οι «σάντλερς» μπλέκουν για τα καλά στη μάχη της παραμονής, σκοράρουν με το… σταγονόμετρο, ενώ οι αμφιβολίες για την παρουσία του Μπράντσο (ε., 23/13) εντείνει τα προβλήματα. Εκτός ο Χένρι (α., 8/0). Η Νοτς Κάουντι παραχώρησε ισοπαλία (2-2), εντός έδρας, στην Σκάνθορπ. Η πρεμιέρα του υπηρεσιακού Πολ Χαρτ δεν ήταν ιδανική. Τα «μετόπισθεν» της Νοτς -που δεν φεύγει από τον κίνδυνο- παραμένουν… ευάλωτα, όμως, έχει 9 χρόνια να χάσει στο Γουόλσολ. Αμφίβολοι οι Κ. Τόμπσον (μ., 27/0), Κάμπελ Ράις (μ., 3/0).

116. ΚΡΟΥ – ΚΡΟΟΥΛΙ

Η Κρου πήρε τεράστια νίκη (1-2) στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη και τόνωσε την ψυχολογία της ενόψει αυτού του «τελικού». Δεν είναι συνεπής, όμως, ο Στιβ Ντέιβις εξακολουθεί να ποντάρει στην έδρα, όπου η άμυνά του λειτουργεί καλύτερα. Αμφίβολος ο Γκάρατ (τ., 30/0). Η Κρόουλι προέρχεται από εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Τζίλιγχαμ. Είναι ξανά κάτω από τη «γραμμή». Ο Ντιν Σόντερς προσπάθησε να ταρακουνήσει τους παίκτες του, ώστε να βρουν ξανά το πρόσωπο, που έφερε δύο σερί «διπλά», ποντάροντας στη φόρμα του Μακ Λάουντ. Δεν έχει νίκη στο Κρου. Εκτός οι Λίκοκ (α., 22/1), Χέντερσον (μ., 17/2).

117. ΟΛΝΤΑΜ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Όλνταμ έχασε εύκολα (2-0), εκτός, από την Μπράντφορντ, καθώς δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Σταμάτησε και το θετικό σερί της σταμάτησε. Οι «λάτικς» θα αναζητήσουν την αμυντική σταθερότητα των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, αλλά με τις ομάδες της εξάδας δεν έχουν και πολλές αντοχές. Εκτός οι Ελοκόμπι (α., 23/3), Μέλις (μ., 6/0). Η Μπρίστολ Σίτι έσωσε στο φινάλε το σερί της κόντρα στην Μπάρνσλεϊ (2-2), εντός έδρας εμφανίζοντας προβληματικό πρόσωπο κυρίως στην κυκλοφορία μπάλας. Ο Στιβ Κότεριλ φοβάται πιθανή επανάπαυση αλλά οι «ρόμπινς» παραμένουν ικανότατοι επιθετικά και έχουν 10 χρόνια να χάσουν από την Όλνταμ. Πλήρεις.

118. ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ – ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

Η Πορτ Βέιλ έχασε (3-1), εκτός έδρας, από την Λέιτον Όριεντ. Μπαίνει πλέον σε… ανησυχία για την παραμονή. Ο Ρομπ Πέιτζ, πάντως, ζητά από τους παίκτες του προσπάθεια για να βρεθεί η Βέιλ ψηλά στην κατάταξη, όμως, το κλίμα δεν μοιάζει ιδανικό, ενώ θα της λείψουν οι Νιλ (τ., 34/0) και Μουρ (ε., 15/1). Η Κόλτσεστερ γέμισε τις… μπαταρίες της μετά τον βαθμό στο Τζίλιγχαμ (2-2) και παίζει τα ρέστα της για την παραμονή. Ο Τόνι Χιουμς ελπίζει ότι η ομάδα του θα παραμείνει στο καλό… φεγγάρι, αν και η άμυνά του εκτός έδρας δεν είναι και τόσο ανθεκτική. Εκτός ο Μπράιγκς (α., 12/0), αμφίβολος ο Φοξ (μ., 26/2).

119. ΠΡΕΣΤΟΝ – ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

Η Πρέστον έμεινε στο 1-1, εκτός, με την Φλίτγουντ. Έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς και πλέον δεν έχει περιθώρια απωλειών αν θέλει να μείνει δεύτερη. Η απώλεια της αμυντικής συνέπειας στα τελευταία ματς είναι θέμα για τον Σάιμον Γκρέισον, αλλά η Πρέστον παραμένει πανίσχυρη εντός έδρας. Χωρίς απουσίες. Η Ρότσντεϊλ νίκησε (2-1), εντός έδρας, την Γέοβιλ. Έμεινε «ζωντανή» στο κόλπο των πλέι-οφ. Η σταθερότητα αναζητείται ακόμα, όμως, μακριά από τη βάση της εξακολουθεί να έχει μόνο… εκλάμψεις, αλλά στο Πρέστον είναι αήττητη από το 1994. Εκτός ο Άλεν (μ., 29/0), αμφίβολοι οι Ντόουσον (μ., 30/0), Βινσέντι (μ., 29/12),

120. ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ

Η Σκάνθορπ πήρε πολύτιμο βαθμό (2-2), εκτός έδρας, από τη Νοτς Κάουντι. Ο Μαρκ Ρόμπινς τονίζει ότι έχει την τύχη στα χέρια της, όμως, η «άιρον» πρέπει να βοηθήσει τη… μοίρα της, να διορθωθεί ανασταλτικά και να λύσει τον επιθετικό της γρίφο εντός έδρας. Εκτός ο Μπίσοπ (μ., 29/4). Η Πιτέρμπορο ηττήθηκε (0-1), εντός έδρας, από την Κόβεντρι και δέχθηκε γερό πλήγμα στις ελπίδες της για πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Ο Ντέιβ Ρόμπερτσον ζητάει από την «πος» να γίνει και πάλι επιθετική και φυσικά να είναι όσο θαρραλέα υπήρξε στις τελευταίες δύσκολες εξόδους της. Στο Σκάνθορπ, πάντως, δεν έχει νικήσει από το 1997. Εκτός ο Ζ. Άντερσον (μ., 24/1).

121. ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ – ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ ΤΑΟΥΝ

Η Τζίλιγχαμ νίκησε (1-2) στην έδρα της Κρόουλι. Η επιλογή του 4-2-3-1 από τον Τζάστιν Έντινμπρα δικαιώθηκε, οι «τζιλς» ξαναβρίσκουν την επιθετική σπιρτάδα τους και θέλουν να διορθώσουν την εντός έδρας παρουσία τους. Δίχως ελλείψεις. Η Φλίτγουντ Τάουν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να πάρει τελικά την ισοπαλία (1-1), εντός έδρας, από την Πρέστον. Εξακολουθεί να έχει ελπίδες για την εξάδα. Τα σκαμπανεβάσματα και οι αμυντικές αδυναμίες, όμως, την κρατούν… δέσμια, αν και στις εξόδους της κάνει ζημιές εσχάτως. Λείπει ο Άντριου (α., 6/0).

122. ΓΙΟΡΚ - ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ

«Τελικός» παραμονής και για τις δύο ομάδες. Η Γιορκ πήρε ανάσα με το 4-1 στην έδρα της Μάνσφιλντ, που ήταν η πρώτη νίκη μετά από 4 αγωνιστικές. Εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι, ενώ στα τελευταία τρία δεν έχει καν σκοράρει. Τιμωρημένος ο βασικός κίπερ Ολένικ. Το εντός έδρας 0-3 από την Πλίμουθ έφερε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ουραγό Τσέλτεναμ, με τον Γκάρι Τζόνσον να κάνει ντεμπούτο. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη για έξι ματς, αλλά έχει πολύ καλή παράδοση στο Γιορκ, με 3-2-0. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο μέσος Φέρντιναντ.

123. ΓΟΥΙΚΟΜ - ΟΞΦΟΡΝΤ

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, η Γουίκομ πήρε τη νίκη 1-0 στην έδρα της Ντάγκεναμ και παρέμεινε στην τρίτη προνομιούχο θέση, που δίνει το εισιτήριο για την απευθείας άνοδο. Αήττητη για οχτώ ματς, αλλά ακολουθεί τη Μ. Δευτέρα το ντέρμπι με την πρωτοπόρο Μπέρτον. Άλλο ένα βήμα για την παραμονή έκανε η Όξφορντ, η οποία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Καρλάιλ, τελικά κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με 2-1. Εκτός έδρας έχει τρεις ήττες στις πέντε τελευταία εξόδους. Φανέλα βασικού θα πάρει το νέο απόκτημα Βάσελ.

124. ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ - ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ

Η Γουίμπλεντον προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Τρανμίρ, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετά παράπονα για τη διαιτησία. Μπορεί να είναι στο -7 από τις θέσεις των πλέι οφ, αλλά δεν δείχνει ικανή να προσπαθήσει για την υπέρβαση. Σε τροχιά πλέι οφ ξαναμπήκε η Νορθάμπτον, μετά τη δύσκολη νίκη 2-1 επί της Λούτον και μάλιστα με ανατροπή. Εκτός έδρας έχει δύο σερί ήττες, αλλά και μια αρκετά καλή παράδοση στο Λονδίνο. Δεν αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα.

125. ΚΑΡΛΑΪΛ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Η Καρλάιλ προηγήθηκε στην Οξφόρδη, αλλά στη συνέχεια έμεινε με δέκα παίκτες και δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να χάσει 2-1. Βρίσκεται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα ματς μέχρι το τέλος είναι «τελικοί». Επιστρέφουν οι Άτκινσον (α) και Μονάκα (μ). Από δύο σερί ήττες προέρχεται η Πόρτσμουθ, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τα πλέι οφ. Από εδώ και πέρα στόχος είναι ένα καλό πλασάρισμα. Εκτός αποστολής λόγω εσωτερικής τιμωρίας ο μέσος Πάσλεϊ.

126. ΚΕΜΠΡΙΤΖ - ΜΠΕΡΙ

Άλλη μια ήττα για την Κέμπριτζ, αυτή τη φορά με 2-1 εκτός έδρας από τη Χάρτλπουλ. Έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 14 παιχνίδια και το +6 από την επικίνδυνη ζώνη δεν την εξασφαλίζει. Εντός έδρας δεν έχει νίκη στα τελευταία επτά ματς. Αμφίβολος ο βασικός αμυντικός Τέιλορ. Το ματς της Μπέρι με τη Σάουθεντ ξεκίνησε, αλλά έξι λεπτά αργότερα διεκόπη λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση, με επτά νίκες στα οχτώ τελευταία ματς και κάνει την απέλπιδα προσπάθεια για την απευθείας άνοδο. Εξαιρετική εκτός έδρας με 4-1-1 στα 6 τελευταία.

127. ΛΟΥΤΟΝ - ΕΞΕΤΕΡ

Με το πρόσωπο που έχει το τελευταίο δίμηνο η Λούτον, κάποια στιγμή θα έβγαινε από τις θέσεις των πλέι οφ. Το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε για έκτο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά με 2-1 από τη Νορθάμπτον. Πλέον, κυνηγάει και πρέπει να αλλάξει άμεσα πρόσωπο. Εκτός ο φορ Λι και ο αμυντικός Φρανκς. Στην Έξετερ δεν κάνουν λόγο για πλέι οφ, αν και η ομάδα απέχει μόλις 5 βαθμούς. Έξι ματς αήττητη, μετά το τελευταίο 1-1 με την Μόρκαμ, ενώ εκτός έχει 2-3-1 στα τελευταία 6. Τιμωρημένος ο πρώτος σκόρερ Τ. Νίκολς (14 γκολ).

128. ΜΟΡΚΑΜ - ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ

Μαθηματικά, η Μόρκαμ δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά μετά το 1-1 με την Έξετερ βρίσκεται στο +12 από την επικίνδυνη ζώνη και δύσκολα θα κινδυνεύσει. Μετράει μόλις 3 νίκες στα τελευταία 12 ματς, αλλά και 4 σερί εντός έδρας ήττες. Ο Αριστείδου θα είναι ο μοναδικός έμπειρος κίπερ στην αποστολή. Οι 8 βαθμοί διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη δίνουν μια ασφάλεια στην Άκρινγκτον, ωστόσο τα 7 ματς χωρίς νίκη προβληματίζουν. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα 2-0 από τη Νιούπορτ. Εκτός ο βασικός μέσος Πρόκτερ.

129. ΝΙΟΥΠΟΡΤ - ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ

Στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε η Νιούπορτ, η οποία μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Άκρινγκτον, ξαναβρέθηκε στις θέσεις των πλέι οφ. Είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία ματς, αλλά το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε δεν είναι και τόσο βατό. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα πάνω της έχει πάρει η Χάρτλπουλ, η οποία μετά το 2-1 επί της Κέμπριτζ έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και μετά από καιρό βρέθηκε εκτός επικίνδυνης ζώνης. Έχει καλή ψυχολογία και θα τα δώσει όλα για ένα ακόμη τρίποντο. Θα παίξει πλήρης.

130. ΠΛΙΜΟΥΘ - ΜΠΕΡΤΟΝ

Επιστροφή στις νίκες για την Πλίμουθ, που επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Τσέλτεναμ και σε συνδυασμό με τις γκέλες των Νορθάμπτον, Στίβενεϊτζ και Λούτον, σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση. Πανίσχυρη στην έδρα της (11-4-4) και με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Τέλος πήρε το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων για τη Μπέρτον, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Στίβενεϊτζ, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από δύο αυτογκόλ. Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή και αν είναι σοβαρή μέχρι το φινάλε δεν θα χάσει την απευθείας άνοδο.

131. ΣΑΟΥΘΕΝΤ - ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Τσάμπα ταξίδι έκανε στο Μπέρι η Σάουθεντ, αφού το ντέρμπι με την ομώνυμη ομάδα διεκόπη στο 6ο λεπτό λόγω έντονης βροχόπτωσης. Βρίσκεται μέσα στην επτάδα, αλλά δεν είναι και στα καλύτερά της, έχοντας μια νίκη στα 5 τελευταία παιχνίδια. Εκτός αποστολής ο βασικός μέσος Χερστ. Αμφίβολος ο αμυντικός Κόκερ. Αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 32’, η Μάνδφιλντ γνώρισε την εντός έδρας συντριβή με 4-1 από τη Γιορκ. Βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και χρειάζεται βαθμούς. Εκτός έδρας έχει 4 ήττες στα τελευταία έξι ματς.

132. ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ - ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ

Η Σριούσμπερι πέρασε με 2-0 από την έδρα της Πόρτσμουθ, έφτασε τις τρεις σερί νίκες και μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Σούπερ έδρα (14-4-1) και με την καλύτερη επίθεση και άμυνα της κατηγορίας. Εκτός ο μέσος Βεσολόφσκι. Η Ντάγκεναμ προέρχεται από εντός έδρας ήττα 1-0 από τη Γουίκομ, αλλά το +11 από την ζώνη υποβιβασμού της δίνει ασφάλεια. Εκτός έδρας πάντως μετράει 4-1-1 στα τελευταία έξι, αλλά στο γήπεδο της Σριούσμπερι έχει 0-0-6 και 3-16 γκολ. Χωρίς προβλήματα.

133. ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ - ΤΡΑΝΜΙΡ

Η Στίβενεϊτζ πήρε έναν σημαντικό βαθμό (1-1) στην έδρα της Μπέρτον, όμως, παραμένει εκτός πλέι-οφ. Μακριά από τις νίκες για 4 σερί ματς, στα οποία έχει σκοράρει μόλις δύο φορές. Εκτός ο φορ Ζολά, ο μέσος ΜακΆλιστερ και ο αμυντικός Γουόρλεϊ. Η Τρανμίρ προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Γουίμπλεντον και σε συνδυασμό με τη νίκη της Χάρτλπουλ, βρέθηκε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Έχει έξι ήττες στα οχτώ τελευταία ματς και πλέον όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος είναι «τελικοί».

134. ΜΠΡΕΪΝΤΡΙ - ΛΙΝΚΟΛΝ

Παρά τις δύο κολλητές ήττες από Τέλφορντ και Κιντερμίνστερ, η Μπρέιντρι έχει ασφάλεια με το +11 από την επικίνδυνη ζώνη. Με μια νίκη θα ξεπεράσει το θεωρητικό όριο παραμονής που είναι οι 50 βαθμοί. Δεν αναφέρονται ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Μια νίκη στα τελευταία οχτώ ματς μετράει η αδιάφορη βαθμολογικά Λίνκολν, που προέρχεται από εντός έδρας ήττα 2-1 από τη Φόρεστ Γκριν. Ο στόχος της παραμονής έχει επιτευχθεί και πλέον κάνει δοκιμές με παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Χωρίς σημαντικά προβλήματα.

135. ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ - ΤΣΕΣΤΕΡ

Η Μπρίστολ Ρόβερς έχει κάνει μια μικρή «κοιλιά», αφού έχει μία νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς. Την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Μάκλσφιλντ και υποχώρησε από την κορυφή από την οποία απέχει έναν βαθμό. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Τρότμαν (μ), νέο πρόσωπο ο Μπελ-Μπαγκί (μ). Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο η Τσέστερ, αφού έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα 3-2 από τη Γουόκινγκ και έφτασε τα τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

136. ΟΛΤΡΙΝΧΑΜ - ΣΑΟΥΘΠΟΡΤ

Η εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Ντάρτφορντ χάρισαν στην Όλτρινχαμ την παραμονή στην κατηγορία και πλέον θα παίξει χωρίς άγχος μέχρι το φινάλε. Δεν είναι σε καλή κατάσταση στα τελευταία ματς, ενώ εντός έδρας έχει να νικήσει ένα μήνα. Στο κατάλληλο σημείο βρήκε τη φόρμα της η Σάουθπορτ, η οποία μετά τη 2-1 επί της Τορκί, έφτασε τις τρεις σερί νίκες, που την έχουν φέρει στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Κρατάει την τύχη στα χέρια της και αν είναι σοβαρή θα πετύχει τον στόχο της. Χωρίς νέα προβλήματα.

137. ΧΑΛΙΦΑΞ - ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ

Την πρώτη νίκη μετά από 8 αγωνιστικές πήρε η Χάλιφαξ, που επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Νόνιτον. Η διαφορά από τα πλέι-οφ είναι στους 5 βαθμούς, ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο από την 5η Φόρεστ Γκριν. Έχει τέσσερις σερί εντός έδρας ισοπαλίες και καλή παράδοση. Το 0-0 με τη Μπρίστολ Ρόβερς δεν ήταν κακό αποτέλεσμα για τη Μάκλσφιλντ, αλλά ήταν το τρίτο παιχνίδι μακριά από τη νίκη. Η κορυφή απομακρύνθηκε και, πλέον, στόχος είναι να διατηρήσει τη θέση στα πλέι οφ για την άνοδο. Εκτός αποστολής ο μέσος Μπάροου. Αμφίβολος ο αμυντικός Γκραντ.

138. ΟΥΤΣΙΚΤΕΝΣ - ΝΤΕΓΚΕΡΦΟΡΣ

Η νεοφώτιστη Ούτσικτενς κατέκτησε το πρωτάθλημα στον όμιλο του Νότου στην Γ’ κατηγορία και πήρε πανηγυρικά την άνοδο. Ασφαλώς και δεν ξεκινάει από την ίδια αφετηρία με τις υπόλοιπες ομάδες και πρώτος στόχος είναι να εξασφαλίσει την παραμονή. Η Ντέγκερφορς είχε σχετικά καλή παρουσία στο περυσινό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι παραπάνω από ένα καλό πλασάρισμα. Σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία από την προσεχή αντίπαλό της και έχει τον πρώτο λόγο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

139. ΑΚΑΔΕΜΙΚΑ – ΡΙΟ ΑΒΕ

Η Ακαδέμικα προέρχεται από ισοπαλία (0-0), εκτός έδρας, με την Μπράγκα.Μπήκε στο τελευταίο διάλλειμα για φέτος, μετρώντας αήττητο σερί 8 αγώνων (3-5-0). Πλέον βρίσκεται στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη και σχετικά κοντά στην εξασφάλιση της σωτηρίας της. Δυστυχώς έχασε τον Λόπεζ (ε) μέχρι το τέλος της περιόδου. Μαρίνιο (ε) εκτός κι αυτός. Η Ρίο Άβε προέρχεται από τη νίκη-σημείο αναφοράς για όλη την φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε (2-1), εντός, της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου Μπενφίκα. Δεν ήταν μόνο γοήτρου, καθώς η νίκη την έφερε σε απόσταση αναπνοής από την 6η θέση. Ξεκινά «μάχη» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Τραυματίας ο Μαρσέλο (α).

140. ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ - ΟΛΝΤΕΡΣΟΤ

Η Φόρεστ Γκριν πέρασε από την έδρα της Λίνκολν με 2-1 και παραμένει οριακά στην πεντάδα των πλέι-οφ. Από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας με μόλις μια ήττα στα τελευταία 12 ματς. Εντός έδρας έχει 5-1-0 και 16-6 τέρματα. Εκτός δράσης ο αμυντικός Τζένιγκς. Τέσσερα ματς χωρίς νίκη παραμένει η Όλντερσοτ, που βρίσκεται πλέον στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Έχει το πάνω χέρι για την παραμονή, αλλά πρέπει να πάρει τουλάχιστον άλλη μια νίκη. Αποκτήθηκε μέχρι το τέλος της σεζόν ο φορ Ρασούλο. Εκτός ο βασικός μέσος Ενγκουεσάν.

141. ΙΠΣΟΥΙΤΣ – ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Ίπσουιτς προέρχεται από σπουδαίο διπλό (0-1) στην έδρα της Γουότφορντ. Επέστρεψε στην εξάδα. Οι «τράκτορ μπόις» μοιάζουν να ποντάρουν ξανά στην καλή ανασταλτική λειτουργία της, παραμένουν δυνατοί στο «σπίτι» τους, ενώ ενισχύθηκαν με τους Φράιερς (α.), Γουίλιαμς (μ.) από την Πάλας. Εκτός ο Μινγκς (α., 35/1). Η Μπόρνμουθ διέλυσε (3-0), εντός έδρας, τη Μίντλεσμπρο κι επέστρεψε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο… ρετιρέ της βαθμολογίας. Μόνο που η ομάδα του Έντι Χάουι δεν είναι εξίσου συνεπής στις εξόδους της, ειδικά αμυντικά, ενώ στο Ίπσουιτς δεν έχει νίκη από το 1988. Αμφίβολος ο Γουίλσον (ε., 38/16), αλλά πήρε τον Τζόουνς (ε., Κάρντιφ).

142. ΒΑΝΤΟΥΖ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Βαντούζ, που επικράτησε 3-1 της Σεντ Γκάλεν και πήρε την πρώτη νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές. Η ομάδα του Τζόρτζιο Κοντίνι έχει πλέον ανοίξει την ψαλίδα από την ουρά και παίζει με λιγότερο άγχος. Οι Κετσίνι(α), Περγκλ (α) παραμένουν τραυματίες. Η Γιουνγκ Μπόις έκανε «φύλλο και φτερό» (3-0) τη Ζυρίχη στο ντέρμπι και συνεχίζει να καταδιώκει την πρωτοπόρο Βασιλεία. Είναι πλέον αήττητη για 12 ματς. Νέοι τραυματίες οι Σεφέρι (ε), Σανόγκο (μ).

143. ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ – ΜΠΡΕΪ

Η Σλίγκο Ρόβερς έχασε με… κάτω τα χέρια (3-0) από την πρωταθλήτρια Ντάνταλκ εκτός έδρας. Από το κακό στο χειρότερο η ομάδα του Όουεν Χίρι. Πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να τη δούμε να μην έχει πετύχει νίκη στις πρώτες 5 αγωνιστικές. Αν δεν τα καταφέρει κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις. Η Μπρέι προέρχεται από εντός έδρας ήττα (0-1) από την Κορκ. Δυστυχώς γι’ αυτήν συνεχίστηκε και το μηδέν στην επίθεση και το μηδέν σε πόντους. Αυτή τη φορά είχε και αποβολή παίκτη να της κάνει τα πλάνα χειρότερα. Μοιάζει ανήμπορη για την ώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Κάσιντι (μ) και Σκάλι (ε) τραυματίες. Ο Κέλι (μ) τιμωρημένος.

144. ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΑΡΟΥΚΑ

Η Γκιμαράες γνώρισε την συντριβή (4-1), εκτός έδρας, από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ευτυχώς που ήρθε η διακοπή για να μαζέψει κάπως τα κομμάτια της, από την καθοδική πορεία τον τελευταίο καιρό. Πέντε ήττες στα τελευταία 7 και μόλις 1 νίκη σε 9 ματς, ο πρόσφατος απολογισμός, που φέρνει σε ρίσκο την 5η θέση. Η Αρούκα προέρχεται από σημαντική εντός έδρας νίκη (3-1) επί της Ζιλ Βιθέντε. Ο «πόλεμος» για την παραμονή δεν έχει κερδηθεί ακόμα, ψάχνει βαθμούς από όλα τα ματς. Σχεδόν πλήρης, ο Νίλντο (μ) μακροχρόνια εκτός.

145. ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΑΖΑΞΙΟ

Η Βαλενσιέν προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Ντιζόν. Αν νικήσει τώρα, θα κάνει το πιο ουσιαστικό βήμα για την παραμονή της. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να προσέξει τις επιστροφές της. Απόντες οι Μπαράτζ (μ, 12/0), Αμπριέλ (μ, 23/0), Τουσάρ (μ, 9/0), Φουλγκινί (μ, 10/0), Ντιαρά (εξτρέμ, 16/0). Η Αζαξιό ηττήθηκε (1-2), εντός, από την Κλερμόν. Έχει απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς, αλλά πηγαίνει στον Βορρά με πάμπολλα προβλήματα: Μαρεστέ (δεξί μπακ, 23/0), Μπαμπιλονί (αρ. μπακ, 18/0), Πεντρετί (μ, 22/0), Λεσουαμιέ (εξτρέμ, 22/0), Καβαλί (μ, 24/2), Κουλιμπαλί (αμ. χαφ, 19/0), ίσως προλάβουν οι Μπεζεορζί (α, 15/0), Αμπερζέλ (α, 8/0).

146. ΚΛΕΡΜΟΝ – ΑΝΖΕ

Η Κλερμόν προέρχεται από εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Αζαξιό. Στην έδρα της είναι δυνατή, όμως ίσως είναι καλύτερο γι’ αυτήν το να μη ρισκάρει, αλλά να πάει πιο συντηρητικά. Απόντες οι Σαλζ (στόπερ, 16/1), Αβινέλ (στόπερ, 25/3), Παζεριέ (αρ. μπακ, 7/0), Λίπινι (δεξί μπακ, 14/0), Σααντί (ε, 21/11). Η Ανζέ νίκησε (1-0), εντός έδρας, τη Χάβρη και με νέο «τρίποντο» τώρα θα μπορεί ν’ αρχίσει να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Α’. Πάντως, έχει ορισμένες σημαντικές απουσίες: Τραορέ (στόπερ, 10/0), Ανγκουά (στόπερ, 26/0), Κεϊτά (αμ. χαφ, 15/0), Καμαρά (εξτρέμ, 19/4), Μπεν Οτμάν (μ-ε, 10/1).

147. ΚΡΕΤΕΪΓ – ΟΡΛΕΑΝ

Η Κρετέιγ έχασε (2-0), εκτός, από την Τρουά. Η διακοπή ήρθε την καλύτερη στιγμή, καθώς χρειαζόταν να πάρει ανάσες. Πάντως, αν παίξει επιθετικά, ίσως το πληρώσει, καθώς έχει κενά στην άμυνα. Λείπουν οι Μονταρού (αρ. μπακ, 23/1), Σεκ (μ, 22/1), Ντιας (μ, 11/1), Εσομπέ (ε, 21/2), Ντιαρασούμπα (στόπερ, 10/0). Η Ορλεάν έμεινε στο 0-0, εντός, με τη Νιόρ. Θα ξεκινήσει με αμυντικούς προσανατολισμούς, καθώς της κάνει και η ισοπαλία. Απόντες οι Πονρουά (στόπερ, 19/1), Λοριό (μ, 23/2), Πουγιό (εξτρέμ, 17/4), Γκλομπάρ (ε, 23/4), Λοβάλ (ε, 8/0), γυρίζουν οι Ντελονζέε (δεξί μπακ, 21/0), Μαά (ε, 24/5).

148. ΛΑΒΑΛ – ΣΟΣΟ

Η Λαβάλ απέσπασε ισοπαλία (0-0), εκτός, από την Μπρεστ. Λογικά θέλει μια-δυο νίκες για να είναι σίγουρη. Στην έδρα της παρουσιάζεται αρκετά δυνατή, αν κι εκεί στα τελευταία της ματς δεν έπεισε. Πρέπει να ελέγξει το ρυθμό της Σοσό. Τραυματίες οι Περό (δεξί μπακ, 18 συμμετοχές), Μπουρζουά (ε, 17/1). Η Σοσό διέλυσε (3-0), εντός έδρας, την Σατορού. Μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες της για άνοδο. Είναι πιο έμπειρη, καλή εκτός έδρας και μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να παίξει όπως μπορεί. Τραυματίας Κάσερες (ε, 19/4), γυρίζει ο Μινιό (στόπερ, 21/2).

149. ΝΙΟΡ – ΑΡΛ

Η Νιόρ πήρε 0-0 στην έδρα της Ορλεάν. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή. Σε αυτήν έχασε δύσκολα (2-1) από την Μπορντό σε φιλικό. Αν νικήσει, θα κάνει το πιο ουσιαστικό βήμα για τη σωτηρία της. Απόντες οι Μπερνάρ (αμ. χαφ, 28/0), Ντιοβ (μ, 29/0), Εντό (ε, 26/2). Η Αρλ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία, εντός, στην Γκαζελέκ. Αν και παρουσιάζει κάποια βελτίωση τον τελευταίο μήνα, θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Μοιάζει καταδικασμένη, αλλά δεν τα παρατάει. Θα παλέψει και τώρα για το αποτέλεσμα, παρά το ότι έχει δεδομένα αγωνιστικά κενά. Τραυματίας ο Ενγκακουτού (ε, 13/1).

150. ΟΣΕΡ – ΝΙΜ

Η Οσέρ έχασε (2-1), εκτός έδρας, από τη Νανσί την περασμένη Δευτέρα. Την ερχόμενη Τρίτη φιλοξενεί την Γκινγκάμπ στον ημιτελικό του Κυπέλλου, γι’ αυτό και θα κρατήσει δυνάμεις για εκείνο το ματς. Εξάλλου, δεν… καίγεται κιόλας για τους βαθμούς. Τραυματίες οι Καστελέτο (δεξί μπακ, 25/1), ΕμΜπομπό (ε, 8/3). Η Νιμ νίκησε (3-2), εντός έδρας, την Τουρ. Η Λίγκα ωστόσο, θα την υποβιβάσει στο τέλος της σεζόν, λόγω συμμετοχής της σε στημένα ματς. Όσο περιμένει την εκδίκαση της έφεσης, μαζεύει βαθμούς. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Απόντες οι Αρέκ (στόπερ, 25/1), Λακούρ (μ, 11/1), Μπομπισόν (ε, 8/0), Μαουλιντά (ε, 28/10).

151. ΤΟΥΡ – ΣΑΤΟΡΟΥ

Η Τουρ έχασε (3-2), εκτός έδρας, από τη Νιμ. Πλέον παίζει… όλη τη χρονιά. Αν δεν μπορεί να νικήσει εντός έδρας την ουραγό, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή της. Τραυματίες οι Σαλ (τερμ., 4 συμμ.), Σιλάρ (στόπερ, 10/1), ίσως γυρίσει ο Κουακού (ε, 11/4). Η Σατορού έχασε εύκολα (3-0), εκτός, από την Σοσό. Αν δεν νικήσει και τώρα, θα ετοιμάζει βαλίτσες για τη Γ’. Είναι απογοητευτική, ειδικά μακριά από το γήπεδό της. Λείπουν οι Κεντάν (αρ. μπακ, 18/0), Λερουά (μ, 16/2), Μαουρίσιο (μ-ε, 5/1), Ουτόνζι (μ, 22/0). Γυρίζουν οι Καμαρά (αμ. Χαφ, 12/1), Κα (μ, 6/0), Μακένγκο (ε, 14/4).

152. ΧΑΒΡΗ – ΝΑΝΣΙ

Η Χάβρη προέρχεται από εκτός έδρας ήττα (1-0) από την Ανζέ. Θεωρητικά δεν διεκδικεί άνοδο, όμως δεν πρόκειται να παρουσιαστεί αδιάφορη. Αντιθέτως, θα ψάξει τη νίκη, για λόγους γοήτρου. Στο γήπεδό της παρουσιάζεται αρκετά δυνατή, αλλά εκεί δεν έχει νικήσει τη Νανσί μετά το 2001. Χωρίς σημαντικές απουσίες. Η Νανσί νίκησε την περασμένη Δευτέρα, εντός έδρας (2-1), την Οσέρ. Μόνο με νέα νίκη θα διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες της για άνοδο. Πάντως, δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, ειδικά μακριά από το γήπεδό της. Τραυματίες οι Κιουφό (δεξί μπακ, 20/0), Μουρατορί (αμ. χαφ, 25/0), Καραμπουέ (εξτρέμ, 18/0).

153. ΑΛΜΙΡΕ ΣΙΤΙ - ΒΑΑΛΒΑΪΚ

Αν και προηγήθηκε 1-0 στο εκτός έδρας ματς με την Ακιλίζ, εντούτοις η Αλμίρε ηττήθηκε με 3-1, πληρώνοντας τα αμυντικά κενά. Αγνοεί τη νίκη σε 5 αγώνες, όμως, έχει εξασφαλίσει τα πλέι οφ. Εξέτισε ο αριστερός μπακ Καστέν (28/2). Τιμωρημένος ο μέσος Ρέσεφορ (22/3). Μάλλον επιστρέφει ο αρχηγός Οοστ (μ, 19/1). Η ουραγός Βάλβαϊκ στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στην Έμεν και επιβραβεύτηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Εκτός έδρας πέτυχε τη μοναδική της νίκη στις 22 Αυγούστου. Επιστρέφει ο έμπειρος φορ Καλάμπρο (8/2). Εκτός οι Ντάικ (τ, 26), Νάγια (μ, 4), Μακιαβάλα (ε, 4).

154. ΓΙΟΝΓΚ ΑΓΙΑΞ - ΦΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιονγκ Άγιαξ στο εκτός έδρας ματς με τη Ντε Γκράαφστσαπ και μοιραία ηττήθηκε με 3-0. Στα τελευταία 13 εντός έδρας ματς γνώρισε μία ήττα. Εκτός οι κίπερ Αλμπλάς (8), Λέουβενμπερχ (7). Έστω και δύσκολα, η ΦΚ Αϊντχόφεν έκαμε στο ντέρμπι την αντίσταση της Σπάρτα με 1-0 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Δεν πρόκειται να χάσει τα πλέι οφ. Εξέτισε ο στόπερ Ν’Τοκό (27/4). Αμφίβολος ο χαφ Ντεσχίλντερ (29/6). Τραυματίας ο φορ Φαν ντερ Χουρκ (12/7).

155. ΕΜΕΝ - ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.

Η Έμεν πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ουραγό Βάλβαϊκ και περιορίστηκε στην ισοπαλία 1-1. Μάχεται για την είσοδο στην 5άδα. Με 72 γκολ έχει κάνει ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της. Τραυματίες ο αριστερός μπακ Γιάλο (18) και ο χαφ Ροζέμα (19). Μετά από 8 σερί ήττες, η Φορτούνα Σιτάρντ πήρε έναν βαθμό, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Φένλο. Αγνοεί τη νίκη από τις 25 Γενάρη. Τα 21 γκολ στην επίθεση είναι η χειρότερη επίδοση της κατηγορίας. Αμφίβολος ο Τερ Μπορχ (μ, 22). Τραυματίες οι Φετς (α, 5), Πάποτ (μ, 12).

156. ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ - ΤΕΛΣΤΑΡ

Η Μάαστριχτ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της πρωτοπόρου Ναϊμέγκεν και γνώρισε την εντός έδρας ήττα 4-1. Είχε προηγηθεί ένα αήττητο σερί 5 αγώνων. Συμπλήρωσε κάρτες ο αριστερός μπακ Οσπιταλιέρι (31). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Κνοπς (27) και βασικός φορ Φελντμάτε (17/2). Η Τέλσταρ δεν ξεπέρασε τη μετριότητα στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Γιονγκ Αϊντχόφεν και περιορίστηκε στην ισοπαλία 1-1. Στις τελευταίες 4 εξορμήσεις της έχει πάρει τρία «διπλά». Εκτός δράσης ο κίπερ Φαρκεφίσερ (21), ο στόπερ Φαν Χάουζεν (21/1) και ο μπακ Κορέια (2).

157. ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ - ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ.

Χωρίς φρένα πάει η πρωτοπόρος Ναϊμέγκεν, που συνέτριψε 4-1 εκτός έδρας τη Μάαστριχτ και συμπλήρωσε 11 σερί νίκες. Μετράει το απόλυτο στο γήπεδό της και χρειάζεται έναν βαθμό ή στραβοπάτημα της ΦΚ Αϊντχόφεν για να κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Επιστρέφει ο χαφ Μπρέινμπουρχ (23). Η Σπάρτα στάθηκε καλά στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη ΦΚ Αϊντχόφεν, αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και μοιραία ηττήθηκε με 1-0. Μετράει μία νίκη στους τελευταίους 7 αγώνες (5 ήττες) και κινδυνεύει να χάσει τα πλέι οφ. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Φαν Μπόξελ (15/1) και ο φορ Φόσκαμπ (25/8).

158. ΟΣ - ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ

Τέλος πήρε το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων της Ος, που ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Τβέντε. Έχει εξασφαλίσει τα πλέι οφ και κυνηγάει την 5άδα. Δύσκολα θα επιστρέψουν ο μπακ Πικέ (17/1) και ο εξτρέμ Φάλκενσταϊν (13/2). Η Ντεν Μπος στάθηκε καλά απέναντι στη Ρόντα, είχε δύο δοκάρια, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 1-0. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Εκτός ο μπακ Ταχαπάρι (9) και οι φορ Μολς (18/6), Καμπράν (9).

159. ΡΟΝΤΑ - ΑΚΙΛΙΖ ‘29

Επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές για τη Ρόντα, που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ντεν Μπος. Δεν ήταν καλύτερη, αλλά πιο τυχερή. Έχει εξασφαλίσει τα πλέι οφ. Εξέτισε ο Ρούτγες (μ, 21/1). Επιστρέφει ο Σισίλια (ε, 14/1). Τιμωρημένος ο Γιάνσεν (μ, 13/3). Εκτός ο στόπερ Ράμος (23/2) και οι πρώτοι σκόρερ Χότσερ (20/7), Πλατ (19/7). Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο εντός έδρας ματς με την Αλμίρε, η Ακιλίζ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-1. Υστερεί σε ποιότητα, όμως, είναι μαχητική και έχει κάνει αρκετές ζημιές. Δύσκολα θα επιστρέψει ο μέσος Τόονε (25/6). Εκτός ο αμυντικός Σάντερς (5/1).

160. ΦΕΝΛΟ - ΓΙΟΝΓΚ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Η Φένλο στραβοπάτησε (1-1) στο εκτός έδρας ματς με τη Φορτούνα και έχασε την ευκαιρία να μπει στην πρώτη 5άδα. Πάντως, παρέμεινε αήττητη για πέμπτο παιχνίδι. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Φλούρεν (23). Εκτός ο στόπερ Μπάλκεστεϊν (21/1). Μέτρια εμφάνιση από τη Γιονγκ Αϊντχόφεν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τέλσταρ, με την οποία ήρθε ισόπαλη 1-1. Αγνοεί τη νίκη στους τελευταίους 6 αγώνες, ενώ εκτός έδρας έχει ένα διπλό σε 15 ματς. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο στόπερ Χέρμανσον (18). Εκτός και οι Ν. Μπέρτραμς (τ, 9), Φαν Φλέρκεν (α, 4), Ράιχι (ε, 7/1).

161. ΦΟΛΕΝΤΑΜ - ΓΙΟΝΓΚ ΤΒΕΝΤΕ

Ξέσπασε η Φόλενταμ μετά το 7-0 στο Ναϊμέγκεν και συνέτριψε με 4-1 τη Χέλμοντ. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και έχει βρει δίχτυα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Θέλει να παραμένει εντός 5άδας. Εκτός δράσης ο χαφ Έσεμπομ (15). Την καλή της κατάσταση επιβεβαίωσε η Γιονγκ Τβέντε, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Ος. Μετράει πέντε νίκες στα τελευταία επτά ματς, ενώ εκτός έδρας έχει μια ήττα στις τέσσερις τελευταίες εξόδους. Εξέτισε την ποινή του ο πρώτος σκόρερ Όστερβαϊκ (29/12).

162. ΧΕΛΜΟΝΤ - ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΤΣΑΠ

Να αφήσει πίσω τη συντριβή (4-1) στο Φόλενταμ θέλει η εκ των ουραγών Χέλμοντ. Ήταν η τρίτη σερί ήττα και έβδομη στα τελευταία επτά παιχνίδια. Εξέτισε ο δεξιός μπακ Καζλάουσκας (17/1). Τιμωρημένοι ο αριστερός μπακ Ζουστιάνα (17/2) και ο χαφ Φαν Νούλαντ (28). Τραυματίες ο μπακ Γκόμες (14/1), ο στόπερ Ντε Ρεχτ (11) και ο εξτρέμ Κόοτ (19/1). Η Ντε Γκράαφστσαπ επέστρεψε στις επιτυχίες με το 3-0 επί του Άγιαξ, που συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση. Στα τελευταία 11 ματς έχει γνωρίσει μία ήττα και κυνηγάει τα πλέι οφ. Τιμωρημένος ο χαφ Λίνσεν (26). Εκτός ο στόπερ Λάμερς (8) και ο μπακ Βιλ (9).

163. ΓΚΕΝΚ - ΖΟΥΛΤΕ Β.

Δεύτερη σειρά πλέι οφ, Α’ όμιλος. Η Γκενκ έχασε στο τσακ τα πλέι οφ για τον τίτλο και θα παλέψει με τη Μαλίν για την κορυφή του γκρουπ. Έκλεισε την κανονική περίοδο με τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια. Απόντες οι Τσιμάνγκα (αρ. μπακ, 14/0), Εμπογιό (ε, 19/8), αμφίβολοι οι Οκριασβίλ (μ, 20/1), Ζοζέφ Μονρόζ (μ-ε, 9/0), Σισέ (εξτρέμ, 22/5). Η Ζούλτε επί της ουσίας δεν έχει στόχο και η χρονιά θεωρείται τελειωμένη. Προέρχεται από τρεις σερί ήττες και οχτώ ματς χωρίς νίκη. Τραυματίες οι Εντάιγ (αμ. χαφ, 14/1), Ζαμπέρ (ε, 6/2).

164. ΜΟΝΑΚΟ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Η Μονακό προέρχεται από το διπλό (1-3) στην έδρα της Ρεμς. Αν νικήσει τώρα και την Τρίτη, στον εντός έδρας εξ αναβολής αγώνα με τη Μονπελιέ, θα μπει δυνατά στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τραυματίες οι Ρικάρντο Καρβάλιο (στόπερ, 18/0), Ράτζι (δεξί μπακ, 20/0), Μπακαγιόκο (μ, 10/0), Τραορέ (ε, 6/1), αμφίβολος ο Σούμπασιτς (τερμ, 28 συμμ.). Η Σεντ Ετιέν νίκησε (2-0), εντός έδρας, τη Λιλ. Σκέφτεται τον επικείμενο ημιτελικό του Κυπέλλου (με την Παρί). Αποδεκατισμένη στο Πριγκιπάτο. Εκτός οι: Μπαγιάλ Σαλ (στόπερ, 18/1), Πογκμπά (στόπερ, 13/1), Μπρινσόν (αρ. μπακ, 13/1), Κλερμάν (αμ. χαφ, 23/0), Κοάντ (μ, 17/1), Σεντ Μαξεμάν (ε, 9/0), Αμουμά (εξτρέμ, 22/2), Γκραντέλ (ε, 24/10).

165. ΣΙΟΝ - ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται η Σιόν, που συνέτριψε 3-0 την Τουν και μείωσε στους επτά βαθμούς τη διαφορά από την τέταρτη θέση. Έχει ποιοτικό ρόστερ και μπορεί να προλάβει. Οι Φεράτι (α), Ασιφούα (ε),Ακόλο (ε) είναι τραυματίες, ο Κουάσι (μ) τιμωρημένος. Αήττητη για τέταρτο παιχνίδι έμεινε η Γκρασχόπερς, που επικράτησε 3-1 της Ααράου. Οι παίκτες φαίνεται να έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία του Πιερλουίτζι Ταμί, αλλά το θέμα είναι να υπάρξει σταθερότητα. Θα παίξει πλήρης.

166. ΝΤΕΡΜΠΙ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Ντέρμπι προέρχεται από εκτός έδρας ήττα (2-0) από την Γουλβς, σ’ ένα ματς στο οποίο είχε φριχτά παράπονα από την διαιτησία (της ακυρώθηκε κανονικό γκολ). Ελπίζει να νικήσει και την ατυχία της. Η επιστροφή του ηγέτη της Μάρτιν, αλλά και του Χέντρικ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, με «όπλο» και την έδρα. Εκτός ο Μασκαρέλ (μ., 23/0). Η Γουότφορντ γκέλαρε εντός έδρας (0-1) κόντρα στην Ίπσουιτς κι έπεσε από την κορυφή. Οι «μέλισσες» καλούνται να απαντήσουν , όπως κάνουν με συνέπεια, σκοράρουν ασταμάτητα στις εξόδους τους, αλλά με τη Ντέρμπι τα βρίσκουν… μπαστούνια εσχάτως. Αμφίβολοι οι Έκστραντ (α., 24/1), Αμπντί (μ., 27/8).

167. ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ – ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Η Ντονκάστερ προέρχεται από εκτός έδρας νίκη (1-3) επί της Κόβεντρι. Ελπίζει ξανά σε είσοδο στην εξάδα. Αρκεί ο Πολ Ντίκοφ να… πείσει τους «Ρόβερς» ν’ αμυνθούν και να βρουν ξανά τα πατήματά τους στο «Κίπμοουτ». Εκτός ο Κίγκαν (μ., 32/0). Η Μπράντφορντ ήταν κατώτερη των περιστάσεων, εντός έδρας, κόντρα στην Τσέστερφιλντ (0-1) και πλέον ο δρόμος για τα πλέι-οφ… χάνεται. Οι «μπάνταμς» έχουν μεταπτώσεις, κάνουν πολλά λάθη στην άμυνα, ενώ εκτός έδρας εσχάτως μοιάζουν… λίγοι. Έχουν 30 χρόνια χωρίς νίκη στο Ντόνκαστερ. Εκτός ο Ντέιβις (α., 24/0).

168. ΚΟΡΚ – ΝΤΕΡΙ

Η Κορκ προέρχεται από το πρώτο της διπλό στη φετινή σεζόν (0-1) επί της Μπρέι. Παραμένει αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές, στο -4 από την άπιαστη για την ώρα Ντάνταλκ. Είχε άγχος το Σάββατο και η εμφάνισή της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. ΜακΣουίνεϊ (μ) εκτός. Η Ντέρι νίκησε εύκολα (3-0), εντός, την Ντροχέντα. «Καθάρισε» γρήγορα πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως πάει στο ντέρμπι Νότου - Βορρά με καλή ψυχολογία κι ας μην έχει καταφέρει να επαναλάβει αποτέλεσμα φέτος. Εκτός οι Ντούλει (μ), Τζέιρβις (α).

169. ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ – ΜΠΟΕΜΙΑΝ

Η Ντροχέντα έχασε χωρίς να προβάλει αντίσταση (3-0), εκτός έδρας, από την Ντέρι. Το καλό ξεκίνημα ανήκει για τα καλά στο παρελθόν. Μετά τη συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στα δύο ματς με τις νεοφώτιστες, ήρθε και η τριάρα για να «προσγειώσει» τους «ντογκς» στη δύσκολη πραγματικότητα. Γιαντολάχι (α), Θόρτον (μ) εκτός. Η Μποέμιαν πήρε 0-0, εκτός έδρας, από την Σάμροκ Ρόβερς. Για τρίτο σερί ματς εκτός έδρας κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Σημαντικό που έφυγε αήττητη από την έδρα της μεγάλης αντιπάλου της στο ιστορικό ντέρμπι. Οργανωτικά κι επιθετικά χρειάζεται βελτίωση πάντως. Μαλκάχι (μ), Μπάιρν(α) εκτός από την αρχή.

170. ΕΪΜΠΑΡ – ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ

Η Εϊμπάρ απέσπασε ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Γρανάδα, κάτι που ήταν ο απώτερος σκοπός της βάσει της παράταξης και του συστήματος που είχε στο εν λόγω παιχνίδι. Ως εκ τούτου η αποστολή της κρίνεται επιτυχημένη. Παρά ταύτα έμεινε για 10η διαδοχική αγωνιστική χωρίς «τρίποντο» (0-2-8) και κρατιέται οριακά εκτός διακεκαυμένης ζώνης. Γυρίζει από τιμωρία ο Εκίθα (στόπερ, 10 συμ.). Η Ράγιο Βαγιεκάνο νίκησε (1-0), εντός, τη Μάλαγα. «Οχύρωσε» την έδρα της, πέτυχε 4 σερί νίκες εκεί και πλέον έχει σφιχταγκαλιάσει την παραμονή. Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον τεχνικό Χέμεθ εκτός «Βαγιέκας» στο τέλος της σεζόν. Συμπλήρωσαν κάρτες οι Αμάγια (στόπερ, 13 συμ.), Τρασόρας (χαφ, 24/1).

171. ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ - ΣΕΛΤΙΚ

Με πέντε ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια, με πιο πρόσφατο το 2-0 από τη Σεντ Τζόνστον, η Σεντ Μίρεν παραμένει στην τελευταία θέση. Εντός έδρας έχει μόλις μια νίκη σε 15 ματς, ενώ από τη Σέλτικ μετράει φέτος τρεις ήττες. Τραυματίες οι ΜακΌσλαντ (αμ. 26/0) και Όζμπουρν (μ. 14/0). Η πρωτοπόρος Σέλτικ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εύκολα με 3-0 της Νταντί Γιουνάιτεντ. Ψάχνει την έκτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της και έχει τον πρώτο λόγο. Εκτός πλάνων λόγω τιμωρίας ο αρχηγός Μπράουν (μ. 23/2).

172. ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ – ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ

Η Σάμροκ Ρόβερς παραχώρησε ισοπαλία (0-0), εντός έδρας, στη Μποέμιαν. Κόλλησε στο μηδέν προς πλήρη απογοήτευση των οπαδών της, που βλέπουν την Ντάνταλκ να διαλύει τους πάντες στο πέρασμά της. Επιβάλλεται να ξεμπλοκάρει κόντρα στην αδύναμη Γκάλγουεϊ. Πλήρης! Η Γκάλγουεϊ έχασε (1-2), εντός, από την Λόνγκφορντ. Δεν της φτάνουν οι αδυναμίες και οι απουσίες της, είχε και τις αποβολές να αντιμετωπίσει. Χρειάζεται βελτίωση, αλλά γίνεται; Λάντεν (α), Χάνλεϊ (τ), Κάλτγουελ (α), ΜακΝτόναχ (ε) τραυματίες, τιμωρημένοι οι αμυντικοί Γουόλς, Οζί.

173. ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ – ΜΠΡΑΓΚΑ

Η Ζιλ Βιθέντε έχασε (2-1), εκτός έδρας, από την Αρούκα και πλέον ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση. Οι «κόκορες» δεν έχουν άλλα περιθώρια επιλογών, πρέπει να κοιτάξουν στα ίσα όλους τους αντιπάλους τους. Έχει καλές σχέσεις με την Μπράγκα. Ο Μπέργκερ (α) τραυματίας, ουσιαστικά πλήρης. Η Μπράγκα παραχώρησε ισοπαλία (0-0), εντός έδρας, στην Ακαδέμικα. Την ερχόμενη Τετάρτη μπαίνει στη μάχη των ημιτελικών του Κυπέλλου, βασικού της στόχου για φέτος. Στο πρωτάθλημα κάτι καλύτερο από την 4η θέση δεν μπορεί να διεκδικήσει, άρα ουσιαστικά μπορεί να λογιστεί ως αδιάφορη. Τιμωρημένος ο Κάστρο (μ), όπως και ο προπονητής Κονσεϊσάο.

174. ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ – ΚΟΜΠΡΕΣΑΛ

Η Κόλο Κόλο γνώρισε «βαριά» εντός έδρας ήττα (1-4) από την Ουνιόν Λα Καλέρα. Ακολουθεί δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άτλας για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές ο μέσος Φιέρο (10/0). Απών ο επιθετικός Σουάζο (10/2). Αμφίβολος ο τερματοφύλακας Βιγιάρ (9/11) και ο μέσος Βαλντές (8/2). Η Κομπρεσάλ νίκησε (2-1), εντός, την Ουνιβερσιδάδ ντε Κονσεπσιόν. Επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο ματς και διατηρήθηκε στην κορυφή. Ικανοποιημένος ο προπονητής Τζοβανόλι, που υποστήριξε ότι τα δύο ματς ήταν μια κακή παρένθεση. Συνεχίζει εκτός ο μέσος Φουέντες (11/2). Τιμωρημένος ο αμυντικός Σαλαζάρ (12/0).

175. ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ

Η Σαρμιέντο διέλυσε (0-4), εκτός έδρας μάλιστα, την Κίλμες. Χαρούμενος από τη νίκη, αλλά και την εμφάνιση, ο προπονητής, Λίπι, ο οποίος δήλωσε: «Δεν κρατάμε το σκορ, αλλά το ότι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε ματς». Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Κόρια (6/0), οι ο μέσος Σπινάτσι (5/0). Η Μπελγράνο ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τη νίκη (2-0), εντός έδρας, επί της Νιούελς Ολντ Μπόις. Πλήγμα με τον σημαντικό μεσοεπιθετικό Ζελαραγιάν (7/1), που χτύπησε και θα είναι εκτός. Κάρτες συμπλήρωσε ο στόπερ Λέμα (7/0). Αποβλήθηκε στο προηγούμενο ο αριστερός μπακ Εσκουδέρο (7/3) και είναι εκτός.

176. ΟΡΛΑΝΤΟ ΣΙΤΙ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Το Ορλάντο απέσπασε ισοπαλία (2-2), εκτός έδρας, από το Μόντρεαλ. Ξεπέρασε άμεσα την εντός έδρας ήττα από το Βανκούβερ. Δεν έχει χάσει στα 3 από τα 4 πρώρα φετινά του παιχνίδια, απολογισμός, ο οποίος θεωρείται ικανοποιητικός. Εντός έδρας, πάντως, σε δύο παιχνίδια μέχρι τώρα δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη (0-1-1), ενώ έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. Η Ουάσινγκτον προέρχεται από σπουδαία εντός έδρας νίκη (1-0) επί των Λ.Α. Γκάλαξι. Είναι στην 2η θέση με 6β. σε 3 παιχνίδια και θέλει τη νίκη για να συνεχίσει την πορεία… πρωταθλητισμού. Εντός έδρας έχει κάνει το 2x2, εκτός έδρας ωστόσο, έχει χάσει το μοναδικό της παιχνίδι μέχρι τώρα.

177. ΝΙΟΥΜΠΛΕΝΣΕ – ΙΚΙΚΕ

Η Νιουμπλένσε πήρε ισοπαλία (1-1), εκτός έδρας, από την Ουνιόν Εσπανιόλα. Παρέμεινε «ζωντανή» στη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία. «Πρέπει να βγαίνουμε αποφασισμένοι στο γήπεδο και να πάρουμε όσα ματς απομένουν για να παραμείνουμε», είπε ο επιθετικός Λόρκα. Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η Ικίκε δεν κατάφερε ούτε αυτή την φορά να σκοράρει και έμεινε στην ισοπαλία (0-0), εντός έδρας, με την Κομπρελόα. Παρά τη νέα βαθμολογική απώλεια, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Παραμένουν εκτός ο αμυντικός Τόρο (5/0) και ο μέσος Λασκάνο (7/0).

178. ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ

Η Εστουδιάντες γνώρισε την ήττα (3-0), εκτός έδρας, από την Μπόκα Τζούνιορς. Αλλάζει το 4-4-2 σε 3-5-2 ο προπονητής Πελεγκρίνο. Παραμένει εκτός ο σημαντικός επιθετικός Καρίγιο (5/2). Επιστρέφει ο μέσος Μαρτίνες (1/0). Αποβλήθηκαν και είναι εκτός ο αμυντικός Αγκιρεγκαράι (4/0) και ο επιθετικός Αζουκούι (6/1). Η Ρασίνγκ Κλουμπ νίκησε (2-0), εντός έδρας τη Σαν Μαρτίν. Αλλαγές σκέφτεται ο προπονητής Κόκα, αφού ακολουθεί ματς για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Εκτός αναμένεται να μείνουν μεταξύ άλλων ο αμυντικός Λόλο (3/0), ο μέσος Αουέδ (3/0) και ο σημαντικός επιθετικός Μιλίτο (1/0). Αμφίβολος ο επιθετικός Νούνιες (3/2).

179. ΜΟΝΑΡΚΑΣ – ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ

Η Μονάρκας έχασε (2-0), εκτός έδρας, από την Πατσούκα. Παραμένει στον πάτο και ήδη άρχισε να σκέφτεται τη σωτηρία. Όχι για φέτος, αλλά για την επόμενη σεζόν, αφού η συγκομιδή της ομάδας του Ρομπέρτο Ερνάντες είναι τραγική. Η πίεση είναι μεγάλη, αλλά δεν έχει απουσίες. Η Σάντος Λαγκούνα έμεινε στο 2-2, εντός έδρας, με την Τίγκρες. Βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση. Τα αποτελέσματα δεν βοηθούν, υπάρχει γκρίνια για τους διαιτητές, αλλά και από τον κόσμο προς την ομάδα του Πέδρο Καϊσίνια και μόνο μία νίκη θα φέρει ηρεμία. Ο Αλντρέτε (α) εξέτισε, οι Μαρκεσίν (τ), Γκονζάλες (μ) είναι τιμωρημένοι.

180. ΣΕΝΤΑΪ - ΣΙΜΙΖΟΥ

Η Σεντάι απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Σόναν και παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα με μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε 2-3 στην έδρα της Ναγκόγια. Δεν αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά από μια νίκη και μια ισοπαλία, η Σιμίζου γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς έχασε 1-0 από τη Ματσουμότο Γιαμάγκα και μάλιστα στην έδρα της. Στο Λιγκ Καπ προέρχεται από εκτός έδρας ήττα 2-0 από τη Γιοκοχάμα Μαρίνος.

181. ΜΟΝΤΕΝΤΙΟ ΓΙΑΜ. - ΣΟΝΑΝ

Χαρές και πανηγύρια στις τάξεις της Μοντέντιο, που επικράτησε 1-0 της Καβασάκι, φτάνοντας στην πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Δίνει δεύτερο σερί αγώνα στο γήπεδό της και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της. Στο Λιγκ Καπ ηττήθηκε 1-3 στην έδρα της Βίσσελ Κόμπε. Η Σόναν παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στη Σεντάι και σε γενικές γραμμές δείχνει καλή εικόνα, καθώς η μοναδική της ήττα είναι από την ισχυρή Ουράβα.

182. ΓΙΕΟΝΜΠΟΥΚ - ΠΟΧΑΝΓΚ

Πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα για την Γιεονμπούκ, που έμεινε στο 0-0 με την Ιντσεόν. Ήταν καλύτερη και δικαιούταν κάτι παραπάνω. Επιστρέφει ο βετεράνος φορ Λι-Ντονγκ (2 συμμ.), που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, γυρίζουν και οι διεθνείς. Τη δεύτερη νίκη της πανηγύρισε η Ποχάνγκ, που επικράτησε της Σεούλ πιο εύκολα από το τελικό 2-1. Ο τεχνικός Σουν-Χουάνγκ ξεκαθάρισε ότι από όλο το πρόγραμμα του Απρίλη, το ματς με τη Γιοενμπούκ είναι μακράν το πιο σημαντικό. Δεν αναφέρονται ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

183. ΣΕΟΥΛ - ΓΙΕΓΙΟΥ ΓΙΟΥΝ

Η Σεούλ απογοητεύει με τις εμφανίσεις της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αποκτήθηκε ο έμπειρος φορ Παρκ Τσου Γιονγκ (πρώην Μονακό, Άρσεναλ), αλλά ακόμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η Γιεγιού Γιουνάιτεντ, από την άλλη, παραμένει αήττητη με μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Έχει σκοράρει ήδη έξι φορές, ενώ τα πάει εξαιρετικά και στην άμυνα, αφού έχει μόλις ένα γκολ παθητικό.

184. ΣΟΥΓΟΝ - ΜΠΟΥΣΑΝ

Μετά την ήττα της πρεμιέρας, η Σουγόν έκανε δύο «κολλητές» νίκες και βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Πλέον οι παίκτες θέλουν να χτίσουν σερί τριπόντων. Απόλυτα ικανοποιημένος ο τεχνικός Γιουνγκ-Γουόν για την απόδοση του φορ Κάιο. Την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η Μπουσάν, που είχε πολλά κενά στην άμυνα στο ματς με την Γουανγκτζού και έχασε με 3-2. Ο τεχνικός Σεόνγκ-Χιο αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: betpicks.eu

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags