Facebook Pixel Εθελουσία σε «Νέα» και ΣΚΑΪ
Life
| 2012-11-29 23:24:00

Εθελουσία σε «Νέα» και ΣΚΑΪ

Εθελουσία σε «Νέα» και ΣΚΑΪ

Χωρίς κανείς να καταλαβαίνει το «γιατί», ο ΔΟΛ κάνει πράξει άλλη μια εθελουσία έξοδο ως πρόταση προς τους εργαζομένους της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο διευθυντής Χρήστος Μεμής, μπαίνουν στον... πάγκο (κοινώς, παροπλίζονται) 15 με 20 άτομα που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και τους οποίους η επιχείρηση θα αποζημιώσει πλήρως και βάσει των μισθών που είχαν πριν από τις περικοπές.

Αν δεν δεχτούν την «εθελουσία», όπως είπε ο Μεμής, τότε το πιθανότερο είναι πως θα απομακρυνθούν με τις νέες ρυθμίσεις από το νέο έτος, με αποζημιώσεις μειωμένες μέχρι και 50% σε σχέση με αυτές που προτείνονται τώρα.

Εθελουσία έξοδος θα εφαρμοστεί και στο «Βήμα» καθώς και στα άλλα Μέσα του ΔΟΛ κι όχι μόνο στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα. Ο Μεμής λέει ότι «δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε οικονομικά της άλλες εφημερίδες, το μαγαζί δεν βγαίνει» αλλά πώς με 15 ή 20 οικειοθελείς αποχωρήσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από αποζημιώσεις, λύνεται το πρόβλημα;

ΥΓ. Εθελούσια έξοδος και στον ΣΚΑΪ 100,3. Ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις αποδοχές του 2012, προσφέροντας bonus αποχώρησες πέντε μισθούς επιπλέον. Όσοι το επιθυμούν, θα πρέπει να το ανακοινώσουν ως τις 7 Δεκεμβρίου.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags