Facebook Pixel «Εμφύλιος» στην ΕΡΤ για το… κτίριο
Life
| 2012-12-09 11:48:00

«Εμφύλιος» στην ΕΡΤ για το… κτίριο

«Εμφύλιος» στην ΕΡΤ για το… κτίριο

Νέες ισχυρές αναταράξεις στην ΕΡΤ, μετά την αιφνίδια κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου να παραχωρήσουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για 25 χρόνια το κτίριο της Κατεχάκη.

Η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τις ανάγκες υπηρεσιών για αλλοδαπούς δεν θα γίνει… αναίμακτα. Ηδη προκαλεί αντιδράσεις στους εργαζομένους, καθώς αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το κτίριο στο οποίο αυτήν τη στιγμή υπάρχει εξοπλισμός, αλλά και στούντιο όπου πραγματοποιούνται γυρίσματα εκπομπών.

Το οξύμωρο είναι ότι στα Στούντιο Α' και Β' έμελλαν να παραχθούν οι εκπομπές της «γαλάζιας» πολιτεύτριας Ανθής Σαλαγκούδη (με απίστευτο αριθμό γυρισμάτων σε αδιέξοδες πρόβες) και του Χρήστου Φερεντίνου, άρτι αφιχθέντα στην ΕΡΤ αντίστοιχα, με τους παραγωγούς τους να αναζητούν ήδη νέους χώρους για τα γυρίσματα.

Αξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι στις στάσεις δεν συμμετέχουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, η οποία περιορίστηκε στην έκδοση δυναμικής ανακοίνωσης.

Λάδι στη φωτιά έριξε η απόφαση του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη να μη μεταδοθεί με «πουλ» στα ιδιωτικά κανάλια (αλλά μόνον από την ΕΡΤ) η πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Την απόφαση έλαβε ο Καλφαγιάννης στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγματευτικής γραμμής που τηρεί, ενώ η πορεία των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα πάρει στο θέμα των ΣΣΕ και των συμβασιούχων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags