Facebook Pixel Διάκριση του Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ
Life
| 2012-12-28 13:00:00

Διάκριση του Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ

Διάκριση του Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ

Η οργάνωση της Διεθνούς Διαφάνειας κατά της διαφθοράς επέλεξε και για φέτος τους έξι ανθρώπους που στάθηκαν παγκοσμίως απέναντι στη διαφθορά και την καταπολέμησαν.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Κώστας Βαξεβάνης με τις αποκαλύψεις του για τη Λίστα Λαγκάρντ.

Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο δημοσιογράφος από την Ανγκόλα, Ραφαέλ Μάρκες ντε Μοράις, ο οποίος διαθέτει το μόνο σάιτ στη χώρα που τίθεται κατά της κυβερνητικής διαφθοράς.

Ακολουθεί ο Μοχάμεντ Αμπού Άμριεντ, ο οποίος ενώ δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών της Παλαιστίνης, ανακάλυψε ότι το κράτος εκβίαζε έναν πολίτη, ο οποίος είχε ζητήσει δάνειο για να χτίσει το σπίτι του που είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια μαχών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Στη συνέχεια, αναφέρεται ο Τσουτ Γούτι, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο ενώ έδινε μάχη για την προστασία των τροπικών δασών της Καμπότζης.

Τέταρτος ακολουθεί ο Κώστας Βαξεβάνης με ειδική αναφορά στην αποκάλυψη των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ καθώς και τη σύλληψή του.

Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος του Χονγκ Κονγκ Τζ. Τζ. Σάναθ Φερνάντο, ο οποίος μάχεται κατά της διαφθοράς ενώ απειλείται ακόμα και η ζωή του.

Τέλος, διακρίθηκε η κολομβιανή οργάνωση Ocasa, η οποία προωθεί τη δημοκρατία και τη σωστή διακυβέρνηση στη χώρα.

"Παρά τους κινδύνους, αυτοί οι άνθρωποι κατάλαβαν την καταστροφική επίδραση της διαφθοράς που έχει στην καθημερινότητα όλων και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έκαναν τη δουλειά τους, παρά τους εκφοβισμούς που δέχτηκαν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, κάποιοι έπραξαν αντιμετωπίζοντας μεγάλους κινδύνους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έμπνευση για όλους μας", αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags