Facebook Pixel Χάρης κερνάει, Χάρης πίνει, Χάρης… μηνύει!
Life
| 2013-01-13 00:56:00

Χάρης κερνάει, Χάρης πίνει, Χάρης… μηνύει!

Χάρης κερνάει, Χάρης πίνει, Χάρης… μηνύει!

Επίθεση εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξαπέλυσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, με τη γνωστή μέθοδο της κατάθεσης αγωγών και μάλιστα στοχοποιώντας μόνο συγκεκριμένη δημοσιογράφο.

Εναντίον της Βένας Γεωργακοπούλου (αρχισυντάκτριας του καλλιτεχνικού τμήματος), ο το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, σκηνοθέτης και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος κατέθεσε αγωγή, ζητώντας μάλιστα να του επιδικαστεί και ως αποζημίωση το ποσό των 50.000 ευρώ. Κι αυτό για σχόλιό της στην «Εφ.Συν.» (8/12/12) και στη στήλη της «Στο σημαιάκι του κόρνερ».

 

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι, στο δημοσίευμα, «η εναγόμενη διέλαβε εν γνώσει της αναληθείς και αβάσιμους ισχυρισμούς και υπαινιγμούς, με σκοπό να προσβάλει την προσωπικότητά μου, να μειώσει την τιμή και την υπόληψή μου, και ειδικότερα ότι: “Καλά, τρελάθηκαν εκεί στην ΕΡΤ; Εβαλαν, όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης Μανιάτης εδώ στην “Εφ.Συν”, επικεφαλής της επιτροπής, για το 1,5% που δίνει ως γνωστόν χρήματα σε ελληνικές ταινίες, τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλο; Δηλαδή, Χάρης κερνάει και Χάρης πίνει».

 

 

Τι πούλησε η «Ελευθεροτυπία»

 

Χαμηλότερες των προσδοκιών ήταν οι κυκλοφοριακές πωλήσεις των πρώτων δύο φύλλων της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που επέστρεψε από την Πέμπτη στα περίπτερα.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Πρακτορείων Διανομής την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της (10/1) η "Ελευθεροτυπία" πούλησε λίγο πάνω από 22.000 πανελλαδικά (σε τιράζ 60.000 αντιτύπων), ενώ τη δεύτερη (11/1) η κυκλοφορία εκτιμάτε κάτω από 15.000 πανελλαδικά (σε τιράζ 50.000 αντιτύπων).

 

Αντίστοιχα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της "Ελευθεροτυπίας", η "Εφημερίδα των Συντακτών" είχε απώλεια περίπου 1.000 φύλων.

 

 

«Λουκέτο» στον Αγγελιοφόρο,

 

«Λουκέτο» θα πέσει και στο καθημερινό φύλλο του Αγγελιοφόρου, όπως ενημέρωσε σήμερα τους εργαζόμενους η εργοδοσία της εφημερίδας, ενώ θα υπάρξουν αποχωρήσεις 60 ατόμων αλλά θα συνεχιστεί και η λειτουργία της ιστοσελίδας της εφημερίδας.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν, αρχικά, τουλάχιστον 40 άτομα, και άλλα 20 στη συνέχεια, καθώς η εφημερίδα μπορεί να λειτουργήσει με 76 από τους 135 εργαζόμενους, όπως είπε ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μπακατσέλος.

 

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε πως δε θα προχωρήσει σε απολύσεις, με όσους αποχωρήσουν να το κάνουν με εθελούσια έξοδο. Βέβαια, οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέχρι τον Μάρτιο βάσει παλαιότερης συμφωνίας.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μπακατσέλος, το τελευταίο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας θα εκδοθεί την προσεχή Τρίτη 15 Ιανουαρίου. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και το site της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags