Facebook Pixel
19/02/13 - 02:45

Και έσονται... εις σάρκαν μίαν ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ;

Και έσονται... εις σάρκαν μίαν ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ;
47.645views

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται να προχωράει το μιντιακό deal της χρονιάς μεταξύ ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ!

Το τελευταίο ραντεβού των εκδοτών φέρεται να έγινε σήμερα το πρωί και όλα δείχνουν πως οι δύο όμιλοι έσονται... εις σάρκαν μίαν!

Αλλωστε ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛΤ στο Editorial την Κυριακή στο «ΒΗΜΑ» είχε προαναγγείλει ουσιαστικά την εξαγορά του «ΠΗΓΑΣΟΥ»! Συνδέει μάλιστα την εξαγορά με την προσπάθεια να ξεφύγει η χώρα από την κρίση! Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Το Editorial

Εχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από τότε που η αγορά ορισμένων εφημερίδων απαιτούσε τόλμη και μυστικότητα. Η εφημερίδα ήταν πολιτική ταυτότητα. Ακόμη και στη δεκαετία του '60 εφημερίδες όπως «Το Βήμα» και «Τα Νέα», το «Εθνος», η «Αθηναϊκή», η «Αυγή» και η «Δημοκρατική Αλλαγή» και κατά περίπτωσιν άλλες επωλούντο διπλωμένες ανάποδα - για να μην τις αναγνωρίζει ο «χαφιές της γειτονιάς» που τροφοδοτούσε τους φακέλους της Ασφάλειας.

Μετά ταύτα οι εφημερίδες πέρασαν πολλά, για να φθάσουμε τις τελευταίες δεκαετίες και στο άλλο άκρο - μια μάλλον αδικαιολόγητη άνθηση ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά την εμφάνιση εντύπων που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις πηγές των εσόδων τους ήρθε και η ιδιωτική τηλεόραση που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε καθεστώς ανομίας.

Οπωσδήποτε τις τελευταίες δεκαετίες και παρά την εισβολή της τηλεόρασης στον χώρο της ενημέρωσης αρκετές εφημερίδες άρχισαν να μετατρέπονται από βιοτεχνίες σε βιομηχανίες αυτοσυντηρούμενες και συχνά κερδοφόρες. Οι αποτυχημένοι ανακάλυψαν τον κυβερνητικό κορβανά. Εν ονόματι τής τα πάντα συγχωρούσης δημοκρατίας ορισμένες εφημερίδες με ασήμαντη κυκλοφορία έτυχαν προνομιακής ενισχύσεως από τα δημόσια ταμεία. Χωρίς διαφάνεια το κράτος μοίραζε με διάφορους τρόπους τις διαφημίσεις του Δημοσίου. Ολοι γνωρίζουμε ονόματα και στοιχεία.

[Ορισμένοι που σήμερα φωνασκούν είχαν ενεργό συμμετοχή στο δούναι και λαβείν. Κρείττον σιγάν...]

Αυτός ο πρόλογος ήταν αναγκαίος για να θυμηθούμε όλοι ότι αυτός ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Η μεγάλη αλλαγή που συνετελέσθη στην ενημέρωση με την εισβολή της τηλεόρασης δεν είναι τίποτε ενώπιον των επερχομένων. Ολοι τώρα μπορούν σχεδόν δωρεάν ανά πάσαν στιγμήν να έχουν την ενημέρωση στα χέρια τους κυριολεκτικά.

Η τεχνολογία φέρνει θαύματα. Και διασφαλίζει την ενημέρωση του πολίτη. Η αλματώδης ανάπτυξη συνοδεύεται από την αυτονόητη έξαρση του ανταγωνισμού που θα λειτουργήσει υπέρ των πολιτών. Φυσικά ο νόμος της φυσικής επιλογής θα επικρατήσει και στον χώρο της ενημέρωσης - τα πρώτα αποτελέσματα των ριζικών αλλαγών στον χάρτη των ΜΜΕ δεν θα βραδύνουν.

«Το Βήμα», πρωτοπόρο εδώ και ενενήντα χρόνια, άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες τη μορφή του ελληνικού Τύπου. Τώρα φθάνει η ώρα για ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός - στην κορυφή της προσπάθειας να ξεφύγει η χώρα από την κρίση με ουσιαστικές αλλαγές.

Σ' αυτό το γοητευτικό νέο ταξίδι προσκαλούμε τους αναγνώστες του «Βήματος», που προαγγέλλει σήμερα την επερχόμενη επανάσταση στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ