Facebook Pixel ΕΡΤ: Η ΔΤ θα πληρώσει 20.000 ευρώ στη Nova για τα θέματα των πανελλαδικών
Life
| 2014-04-18 22:22:00

ΕΡΤ: Η ΔΤ θα πληρώσει 20.000 ευρώ στη Nova για τα θέματα των πανελλαδικών

ΕΡΤ: Η ΔΤ θα πληρώσει 20.000 ευρώ στη Nova για τα θέματα των πανελλαδικών

Στο θέμα της μετάδοσης των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) αναφέρονται η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με σχετική τους ανακοίνωση.

Σε αυτή σημειώνουν πως, «το κυβερνητικό μόρφωμα ΔΤ που 10 μήνες μετά το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό λουκέτο στην ΕΡΤ όχι μόνο δεν έγινε το ελληνικό BBC αλλά παρασιτεί στα μηντιακά δρώμενα λειτουργώντας ως τοπικό καναλάκι της Αθήνας, δεν είναι σε θέση ούτε καν να μεταδώσει τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπηρεσία που παρείχε κάθε χρόνο η ΕΡΤ».

ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ υπογραμμίζουν πως η ΔΤ θα πληρώσει, σχεδόν 20.000 ευρώ στη NOVA, για τη δορυφορική μετάδοση των θεμάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε κρυπτογραφημένη μορφή, μέσω νέας συχνότητας. Όπως σημειώνουν, αυτό θα συμβεί αφού «στο μόνο ελεύθερο δορυφορικό πρόγραμμα, το ERT WORLD, έχει πέσει μαύρο από τις 11 Ιουνίου του 2013».

Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως η μετάδοση των θεμάτων γινόταν από την ΕΡΤ με επίγειο κρυπτογραφημένο σήμα μέσω των πομπών της ΕΤ1 που είχε τη μεγαλύτερη κάλυψη, και δορυφορικά ως back up μέσω του προγράμματος ERT WORLD. Σημειώνουν πως φέτος η αποστολή των θεμάτων θα γίνει μόνον δορυφορικά («πώς αλλιώς αφού οι περισσότεροι πομποί ανά την Ελλάδα είναι είτε ανενεργοί είτε λειτουργούν στον αυτόματο, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας τεχνικός για την συντήρησή τους;»), τονίζοντας πως το τεράστιο δίκτυο πομπών της ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία που απαξιώνεται και «σκουριάζει» με προφανείς σκοπούς: να κυριαρχήσουν οι ιδιώτες, οι οποίοι επιστρατεύονται σε κάθε ευκαιρία από την ΔΤ και την κυβέρνηση, στο δημόσιο πόρο των συχνοτήτων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags