Facebook Pixel Πάει για απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης την Τρίτη!
Life
| 2014-06-20 22:30:00

Πάει για απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης την Τρίτη!

Πάει για απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης την Τρίτη!

Πόσοι παρακολούθησαν... ξενυχτώντας το ματς της Εθνικής με την Ιαπωνία και τι ρεκόρ έκανε. Οι τηλεθεάσεις και των άλλων αγώνων.

Η χώρα... ξενύχτησε χθες βλέποντας τον αγώνα της Εθνικής με την Ιαπωνία! Παρά το γεγονός ότι το ματς ξεκίνησε στη μία μετά τα μεσάνυχτα, η τηλεθέαση χτύπησε... κόκκινο. Το πρώτο ημίχρονο παρακολούθησαν από ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ HD και ΝΕΡΙΤsports κατά μέσο όρο 1.673.000 άτομα μιας και επίσημα στοιχεία από την εταιρεία μετρήσεων Nielsen υπάρχουν μόνο ως τις 02:00.

Η μέση τηλεθέαση ήταν 16,7% και το μέσο τηλεμερίδιο 59,7%. Το gazzetta.gr όμως έχει τα... ανεπίσημα (και έγκυρα) στοιχεία αναφορικά με τα peak σε κάθε ημίχρονο της μετάδοσης του αγώνα: 20% τηλεθέαση και 70% μερίδιο στο πρώτο ημίχρονο, 25% με 82%!

Έστω για ένα λεπτό 2,5 εκατ. τηλεθεατές (!) πέρασαν από τα τρία κανάλια της ΝΕΡΙΤ!

Όσο για το 82%; Αναφέραμε και τις προάλλες ότι το απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης έφερε ο τελικός του EURO 2004. Τότε, δέκα χρόνια πριν, το μερίδιο τηλεθέασης ήταν στο 83% στο peak του και τα δύο φετινά ματς της Εθνικής έφεραν 81% και 82% αντίστοιχα.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, την προσεχή Τρίτη στις 23:00 στο μεγάλο παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού αναμένεται νέο ρεκόρ τηλεθέασης!

Πολύ καλές τηλεθεάσεις έφεραν και οι εκπομπές (8% με 26% έκανε το pre game της Εθνικής!) αλλά και τα χθεσινά ματς. Το Κολομβία – Ακτή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 550.000 τηλεθεατές και έφτασε ως και 30% μερίδιο ενώ το Ουρουγουάη – Αγγλία είχε 11% με 40% αντίστοιχα στα peak και  κατά μέσο όρο 1,2 εκατ. Τηλεθεατές.

Παντού στον κόσμο γίνονται ρεκόρ τηλεθέασης. Το εντυπωσιακό που εντοπίσαμε ήρθε από το Νιγηρία – Ιράν 0-0 τη Δευτέρα, το χειρότερο ματς του Μουντιάλ ως τώρα αλλά τον παρακολούθησαν 17,5 εκατομμύρια Νιγηριανοί, τον 1/5 της χώρας!

Στις ΗΠΑ, οι «Γιάνκηδες» είδαν... ζεστά αναμέτρηση με την Γκάνα αφού τον παρακολούθησαν σχεδόν 16 εκατ. ζευγάρια μάτια ενώ άλλα 1,4 εκατ. είδαν τον αγώνα μέσω της ειδικής εφαρμογής του ESPN για κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags