Facebook Pixel Κίνηση-έκπληξη Ιβάν για πρωτάθλημα! Το μεγάλο deal και οι συμμαχίες που δεν αρέσουν στους ΠΑΟΚτσήδες
Life
| 2017-02-28 22:10:00

Κίνηση-έκπληξη Ιβάν για πρωτάθλημα! Το μεγάλο deal και οι συμμαχίες που δεν αρέσουν στους ΠΑΟΚτσήδες

Κίνηση-έκπληξη Ιβάν για πρωτάθλημα! Το μεγάλο deal και οι συμμαχίες που δεν αρέσουν στους ΠΑΟΚτσήδες

Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει στο SportDog για το φιλόδοξο σχέδιο του Σαββίδη για την Ελλάδα, αλλά και την συμφωνία που «ψήνεται» και η οποία θα ταράξει τα νερά στην αγορά.

Όποιος θέλει να προβλέψει πέντε πράγματα για την επόμενη ποδοσφαιρική σαιζόν (η φετινή τελείωσε, πλην αυτανάφλεξης Ολυμπιακού…), καλό είναι να μελετάει τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη. Τις ενέργειές του, τις δράσεις του, τις πρωτοβουλίες του. Γιατί ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν σταματάει ούτε στιγμή να υλοποιεί το σχέδιό του για επέκταση στην Ελλάδα. Είτε μέσω επιχειρηματικών ενεργειών στον παραγωγικό τομέα (βλέπε Σουρωτή), είτε μέσω της απόπειράς του να μπει στην τηλεόραση. Κι αυτό το τελευταίο είναι που έχει τη μεγαλύτερη, τη μέγιστη σημασία.

Ας το παραδεχθούμε ρε παιδιά, πρωταθλητής δίχως δικά του media δεν γίνεται στην Ελλάδα. Κι αν οι εφημερίδες με τα ραδιόφωνα και τις ιστοσελίδες προσφέρουν στήριξη ως ένα σημείο, η τηλεόραση είναι που σε καθιερώνει, σε φτιάχνει, σε βγάζει στον αφρό. Από εκεί βγαίνουν οι ειδήσεις, από εκεί πηγάζουν τα ρεπορτάζ, από εκεί ξεκινούν όλα, για να πάρουν ύστερα σειρά και να τα αναπαράγουν τα υπόλοιπα ΜΜΕ και να τα κάνουν viral. Κι επειδή ακόμη μπάλα παίζει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (βλέπε Survivor), εκεί πρέπει να στοχεύσει όποιος θέλει να κατακτήσει την κορυφή. Ή να τη διατηρήσει…

Το είδαμε αυτό το καλοκαίρι όταν κονταροχτυπήθηκαν για τις τηλεοπτικές άδειες ο Σαββίδης με τον Μαρινάκη, το βλέπουμε και τώρα που ο Ιβάν περιτριγυρίζει το Mega με κάθε τρόπο. Πρώτα επιχείρησε να βρει άκρη με τον ΔΟΛ (κι έκανε πίσω όταν απαιτήθηκε από την πλευρά Ψυχάρη ρύθμιση σε εγγυήσεις δικές της, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ) και τώρα σκέφτεται να παίξει μπαλίτσα με τον Πήγασο της οικογένειας Μπόμπολα. Εξ ου και τα ραντεβού του στην έδρα του ομίλου, δια τα περαιτέρω.

Και για να λέμε την αλήθεια ο Πήγασος τον συμφέρει μάλλον περισσότερο από τον ΔΟΛ. Υπάρχουν κι εκεί καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, υπάρχουν γκρίνιες και μουρμούρες, αλλά δεν έχει φτάσει το ζήτημα στα άκρα όπως στη Μιχαλακοπούλου. Χώρια που με την παραχώρηση του κτιρίου της, πήρε η επιχείρηση μια βαθιά ανάσα και δεν βυθίστηκε. Επίσης ο Πήγασος την πάει «μαλακά» την κυβέρνηση, κάτι που βολεύει και τον Σαββίδη –μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι είναι πάντοτε με το γκουβέρνο, όποια απόχρωση κι αν έχει αυτό.

Στο δια ταύτα; Στο δια ταύτα, ο Ιβάν σκέπτεται σαν πρωταθλητής. Και για να υλοποιήσει τις σκέψεις του, χρειάζεται media πανελλαδικής εμβέλειας όχι μόνο από τα Τέμπη και πάνω. Θα τα ψάξει, θα τα βρει και θα ψωνίσει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι επειδή καίγεται και επειδή έχει λεφτά, θα του πάρουν και το πορτοφόλι. Την ξέρει πια την αγορά και στο τέλος θα την κάνει τη δουλειά του. Έστω και με κάποιες συμμαχίες που μπορεί να εκπλήξουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags