Πέρασαν σχεδόν 7,5 χρόνια από την ημέρα που η εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» κρεμάστηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα όλης της χώρας. Ένα προϊόν φρέσκο, όμορφο, πρωτοποριακό, που προκάλεσε μία (αναπάντεχη, για τους περισσότερους) εκδοτική επανάσταση στον ελληνικό Τύπο. Μία προσπάθεια, που αν και γεννήθηκε στην απαρχή της πιο δύσκολης και αβέβαιης, κοινωνικά και οικονομικά, εποχής για την Ελλάδα, κατάφερε να επιβιώσει, να πορευτεί με αξιοπρέπεια στο πέρας των χρόνων και να αποτελεί την πιο έγκυρη και έγκαιρη πηγή ενημέρωσης για τους απανταχού φίλους του Ολυμπιακού.

Και καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό: φτιάξαμε ένα έντυπο που ενώ ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη, το πάθος του για τον Ολυμπιακό, ταυτόχρονα φρόντιζε πάντα να σέβεται τον αναγνώστη, να προσφέρει ενημέρωση και όχι φημολογία, να μην διστάζει να κάνει κριτική εκεί που έπρεπε.

Όμως, οι καιροί αλλάζουν. Η δίψα για ενημέρωση είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να περιοριστούν στα όρια που προσφέρουν τα έντυπα μέσα. Δεν τους αρκεί να παίρνουν απλώς στα χέρια τους μια εφημερίδα το πρωί και να περιμένουν την επόμενη για να δουν την συνέχεια. Χρειάζονται ενημέρωση 24 ώρες το 2ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Απαιτούν ενημέρωση που να μπορούν να την βρίσκουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Στο κινητό, στο λάπτοπ, στην ταμπλέτα, στον υπολογιστή. Θέλουν κείμενο, εικόνα και βίντεο. Διεκδικούν διαρκώς να αλληλεπιδρούν.

Και εμείς θέλουμε ενημέρωση από το μέλλον. Γι’ αυτό και παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε, να κάνουμε ένα τολμηρό και αποφασιστικό βήμα, που να δημιουργεί τις εξελίξεις και να μην τις παρακολουθεί απλώς.

Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο «ΓΑΥΡΟΣ», στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο www.gavros.gr. Η κορυφαία ιστοσελίδα «ερυθρόλευκης» ενημέρωσης αναβαθμίζεται, ενισχύεται και μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στη νέα εποχή.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Όλοι οι άνθρωποι, που μοιράστηκαν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες αυτής της διαδρομής παραμένουν στη θέση τους. Σε μια εποχή που στον υπόλοιπο Τύπο κανείς ακούει μόνο για απολύσεις, όλοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του «ΓΑΥΡΟΥ», δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

Για να βάλουν το μεράκι, τη γνώση, την εμπειρία, τη δημιουργική τους τρέλα στο www.gavros.gr, αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για δυναμική, καινοτόμο, ποιοτική, έγκυρη ενημέρωση, αλλά και με σεβασμό στον αναγνώστη και τον εργαζόμενο.

Ο επίλογος δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει χιλιάδες «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» προς όλους τους αναγνώστες μας. Εσάς, που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίξατε, μας αγαπήσατε και μας βάλατε στα σπίτια σας. Ένα από καρδιάς «ΣΥΓΝΩΜΗ» σε όσους πιθανώς αδικήσαμε. Αλλά και ένα δυνατό «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»...

ΥΓ: Ο «ΓΑΥΡΟΣ» θα συνεχίσει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ». Οι εφημερίδες του Θρύλου γίνονται ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΑΥΡΟΣ»