Facebook Pixel Τσακίζει κόκαλα η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου για το Mega - «Πόνος και αδικία, απαξίωση και ντροπή»
Life
| 2018-11-01 09:59:00

Τσακίζει κόκαλα η Ζέτα για το Mega - «Πόνος και αδικία, απαξίωση και ντροπή - Χορτάσαμε φήμες»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τσακίζει κόκαλα η Ζέτα για το Mega - «Πόνος και αδικία, απαξίωση και ντροπή - Χορτάσαμε φήμες»

Ατάκες που συγκλονίζουν για το μεγάλο κανάλι. Θα δακρύσεις...

Ο κύβος ερρίφθη στο Mega. Μετά από 29 χρόνια έπεσε μαύρο στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι που εξέπεμψε στην ελληνική τηλεόραση. Για το κανάλι της Παιανίας τα προβλήματα ήταν γνωστά και χιλιοειπωμένα. Από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2016, άλλωστε, οι εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και σταμάτησαν να προβάλλονται δελτία ειδήσεων.

Το σημαντικότερο είναι ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν λάβει τη μισθοδοσία τους και με το μαύρο που έπεσε ψαλιδίστηκαν όσες ελπίδες για επαναλειτουργία του Μέσου. Ποια είναι τα συναισθήματα που μπορεί να κυριεύουν έναν εργαζόμενο του Mega μετά αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου;

«Συγκίνηση, πίκρα, πόνος μεγάλος», δηλώνει στο Sportdog η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και συνεχίζει λέγοντας: «Νιώθω ένα μεγάλο "γιατί" και έχω μία αίσθηση αδικίας. Αισθάνομαι αδικημένη, όπως και οι υπόλοιποι 420 συνάδελφοι που εργαστήκαμε στο κανάλι. Ωστόσο, στη ζυγάρια, αλίμονο, βαραίνουν περισσότερο τα 25 χρόνια της ανθοφορίας του Mega, της επιτυχίας, της λαμπρής ιστορίας του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η ζυγαριά να κλίνει στα 2,5 χρόνια αυτής της απαξίωσης και της ντροπής. Επειδή αυτό που μένει πάντα στο τέλος μίας σχέσης είναι το τέλος και το τέλος είναι αυτό που τιμά τον άνθρωπο, τη δουλειά, την εταιρείας, τις καταστάσεις ήταν πολύ πικρό για μένα και για όλους μας ότι έκλεισε με τέτοια απαξίωση».

«Το Mega με καθιέρωσε»

Εκθαμβωτική, πάντα εύχαρη και δημιουργική, ο τηλεθεατης θυμάται την καλή συνάδελφο από τα αθλητικά δελτία ειδήσεων και εκπομπές. Είχε ασχοληθεί όμως με κάποιον άλλο τομέα του ρεπορτάζ; «Εξ αρχής με τα αθλητικά ασχολήθηκα», απαντά και συμπληρώνει: «Ο χώρος μου ήταν γύρω από τον αθλητισμό και ήμουν πάντα κοντά στο αντικείμενο. Το Mega ήταν το Μέσο που με καταξίωσε και με καθιέρωσε στο χώρο και στην πρώτη γραμμή της αθλητικογραφίας, από το 1991 και μετά».

Κληθείσα να ξεχωρίσει την πιο καταξιωμένη στιγμή στην καριέρα της στο μεγάλο κανάλι η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου δυσκολεύεται να ξεχωρίσει κάποια. «Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, διότι όπως γνωρίζετε και εσείς από τη δουλειά, κρινόμαστε και δίνουμε εξετάσεις κάθε μέρα. Ήταν ο πήχης τόσο ψηλά πάντοτε, που όταν έκλεινε η μέρα και είχε ολοκληρωθεί η δουλειά, το δελτίο ειδήσεων, το ρεπορτάζ, η εκπομπή, το θέμα, με τις απαιτήσεις που υπήρχαν, αυτό και μόνο με γέμιζε με χαρά. Η δημιουργία και ό,τι μου δινόταν να κάνω, όταν αυτό έκλενε με επιτυχία, με έκανε ολοκληρωμένη», τονίζει και συνεχίζει:

«Υπήρχαν προκλήσεις ιδιαίτερες με όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που κάλυψε το Mega, με όλες τις εκπομπές που αφορούσαν το Champions League, το οποίο πρώτο κάλυψε το κανάλι, το Europa League, την Εθνική ομάδα και όλα τα μεγάλα γεγονότα. Όλα αυτά με γέμιζαν με τη χαρά της πρόκλησης και της δημιουργίας που ήταν συνεχής. 27 χρόνια ήταν πάρα πολλά για να μπορέσεις να επιλέξεις κάτι συγκεκριμένο».

«Χορτάσαμε φήμες»

Οι τηλεθεατές αναρωτιούνται, υπάρχει κάποια ελπίδα επανεκκίνησης του Mega, μετά την κίνηση και του Βαγγέλη Μαρινάκη, να πληρώσει την εγγυητική επιστολή; «Αυτό το οποίο είναι απτό τώρα είναι ότι το Mega συνεχίζει να εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας της Nova και του ΟΤΕ. Έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια από φήμες και διάφορα λεγόμενα», απαντά και καταλήγει:

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν εκπέμπει πια. Το κανάλι δείχνει μαύρο. Μόνο από τα συνδρομητικά μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αυτές τις εδώ που τα λέμε χιλιοπαιγμένες αλλά πολυαγαπημένες σειρές. Στερείται του ενημερωτικού κομματιού από το Σεπτέμβριο του 2016. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, εμένα ως δημοσιογράφο, το γεγονός ότι μπορεί να παραμένει το Mega έτσι όπως περιγράφω δεν μπορεί να με χαροποιήσει από τη σκοπιά μου τη δημοσιογραφική. Το ενημερωτικό κομμάτι έχει πάψει εδώ και χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατριχίλα για MEGA - «Χαρακιές στην καρδιά - Συγκινητικός ANT1 - Έχασαν τα πάντα - Πείτε αλήθεια»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags