Facebook Pixel The Last Dance: Τι κρατάμε από τα δύο πρώτα επεισόδια του
Life
| 2020-04-21 22:48:00

Τι κρατάμε από τα δύο πρώτα επεισόδια του The Last Dance

Sportdog Team
Τι κρατάμε από τα δύο πρώτα επεισόδια του The Last Dance

Το πολυαναμένομενο The Last Dance -ή Ο Τελευταίος Χορός όπως είναι ο ελληνικός τίτλος- του Αμερικανού σκηνοθέτη Jason Hehir (The Fab Five, The ’85 Bears, Andre the Giant) έκανε πρεμιέρα στο Neftlix το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου. Aπό τα δύο πρώτα επεισόδια δικαιολόγησε τη φήμη που το θέλει να εξελίσσεται στο πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό αθλητικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτό είναι ασφαλώς ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών Michael Jordan και η σεζόν 1997-98 των Chicago Bulls, όταν και οι Ταύροι κατέκτησαν τον έκτο τίτλο της ιστορίας τους, ολοκληρώνοντας το δεύτερο three-peat σε 8 χρονιές. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχουν αρκετά flashbacks και δηλώσεις των πρωταγωνιστών καθώς και αποκαλύψεις από αρκετούς stars του ΝΒΑ. 

 

Έχοντας ασφαλώς παρακολουθήσει τα δύο πρώτα επεισόδια (διάρκειας 50' και 49' αντίστοιχα), ξεχωρίσαμε και συγκρατούμε τα παρακάτω.

Οι Bulls πριν τον Air ήταν ένα "traveling cocaine circus"

Όσοι έχουν ακούσει το όνομα του Len Bias και γνωρίζουν την ιστορία του, ασφαλώς θα έχουν μία εικόνα για τη σχέση ΝΒΑ-ναρκωτικών κατά τα 80s. Στην ενδεχομένως πιο αστεία ιστορία του The Last Dance, ο Michael Jordan αποκαλύπτει μία ιδιαίτερη εμπειρία κατά τη rookie season του. Στη διάρκεια της προετοιμασίας, οι Bulls επέλεξαν την Peoria του Ίλινοις.

Ένα βράδυ, ο Air αναζητώντας τους συμπαίκτες του βρέθηκε σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε καταλύσει η αποστολή, γεμάτο κοκαΐνη, χόρτο και γυναίκες. "Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει στη ζωή μου. Αρνήθηκα να δοκιμάσω οτιδήποτε και απλά έφυγα από το δωμάτιο. Σκέφτηκα πως αν με έπιαναν εκεί, θα ήμουν εξίσου ένοχος με τους υπόλοιπους κι ας μην είχα κάνει τίποτα. Από εκείνο το σημείο κατάλαβα πως ήμουν μόνος μου" λέει χαρακτηριστικά ο Jordan.

Οι Jordan και Pippen δεν συμπαθούσαν τον Jerry Krause

Η αντιπαλότητα των δύο σταρ των Bulls με τον General Manager της ομάδας (και αυτόν που κατά ένα μεγάλο μέρος διαμόρφωσε το ρόστερ της δυναστείας) ήταν ασφαλώς γνωστή πολύ πριν το ντοκιμαντέρ. Ο Krause δεν είχε συμπάθειες στα αποδυτήρια των Ταύρων, με τον ίδιο να επιδεινώνει την κατάσταση με αν μη τι άλλο εμπρηστικές δηλώσεις, όπως το ιστορικό πια "Οι παίκτες και οι προπονητές δεν κερδίζουν πρωταθλήματα, οι οργανισμοί το κάνουν".

Στον Τελευταίο Χορό του Netflix οι Jordan και Pippen τη "λένε" σε αρκετές περιπτώσεις στον Krause ή του απευθύνουν περιπαικτικά σχόλια για το ύψος και το βάρος του, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και οι αποκαλύψεις για την ευθεία επίθεση του Ινδιάνου προς τον GM κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της ομάδας με το λεωφορείο, εξαιτίας της πρόθεσης του τελευταίου να τον παραχωρήσει σε άλλη ομάδα. 

Ο Scottie Pippen ήταν υποτιμητικά κακοπληρωμένος

Ένας από τους λόγους που ο Pippen έτρεφε βαθιά αντιπάθεια για τον Krause ήταν και το γεγονός πως δεν τον κάλεσε ποτέ για αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του. Ο Ινδιάνος είχε υπογράψει 7ετή συμφωνία το 1991 έναντι $18.000.000.

Παρότι ήταν δεύτερος σκόρερ, δεύτερος ριμπάουντερ και δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής αλλά και πρώτος σε ασίστ και κλεψίματα, βρισκόταν μόλις στην θέση νο.122 με τους μισθούς σε ολόκληρο το ΝΒΑ, ενώ είχε μόλις το έκτο μεγαλύτερο συμβόλαιο στους Bulls. "Ήταν ντροπιαστικό. Ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης σε όλο το ΝΒΑ. Θα έπρεπε να παίρνει τα δεκαπλάσια" υποστηρίζει ο Phil Jackson.

Οι Πρόεδροι βλέπουν μπάσκετ

Μεταξύ των ατόμων που μιλούν για τον MJ στο The Last Dance είναι και οι πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ Barack Obama και Bill Clinton. Το αξιοσημείωτο είναι πως περιγράφονται με εξαιρετικά ταπεινούς τίτλους: Ο Obama ως "πρώην κάτοικος του Σικάγο" και ο Clinton ως "πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας" (τόπος καταγωγής του Pippen).

Ο Jordan έβαλε 63 πόντους στους Celtics γιατί έχασε έναν αγώνα γκολφ

Το παιχνίδι που μετέτρεψε τον Air από κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ σε θρύλο ήταν το Game 2 της πρώτης φάσης των play-offs για την Ανατολική Περιφέρεια, το 1986. Οι πανίσχυροι Celtics υποδέχονται στο Garden της Βοστώνης τους Bulls. Την προηγούμενη μέρα, ο Jordan είχε πάει για γκολφ με τον γκαρντ των Κελτών Danny Ainge, ο οποίος τον κέρδισε (αποσπώντας του μάλιστα και αρκετά δολάρια σαν έπαθλο του στοιχήματος), κάνοντάς του παράλληλα έντονο trash talking. Αυτό δεν αποδείχτηκε και τόσο καλή ιδέα, ενόψει του επερχόμενου μπασκετικού παιχνιδιού.

 

 

"Ήταν ένα μεγάλο μου λάθος" αφηγείται στο φακό του Hehir ο Ainge, συμπληρώνοντας: "Ο MJ μου είπε να μεταφέρω στον Dennis Johnson (σ.σ. ο καλύτερος αμυντικός των Celtcs που θα αναλάμβανε κατά κύριο λόγο τον Jordan στην άμυνα) ότι του έχει μία ξεχωριστή έκπληξη". Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία. "Κερδίσαμε τη σειρά αλλά εκείνο το βράδυ ο Jordan ήταν απίστευτος. Δεν είχα δει ποτέ στο παρελθόν μία τέτοια εμφάνιση στα play-offs, ούτε είδα στο μέλλον. Δεν ήταν ο Michael Jordan, ήταν ο Θεός μεταμφιεσμένος σε Michael Jordan" σημειώνει από την πλευρά του ο Larry Bird.

Υπάρχουν ασφαλώς και άλλα σημεία στα οποία θα μπορούσαμε να σταθούμε όπως ο σοβαρός τραυματισμός του 1986, οι χειρισμοί του Krause με τον Phil Jackson, το background του ίδιου του Air ή ο συναρπαστικός τελικός του NCAA ανάμεσα σε North Carolina και Georgetown. Αλλά καλύτερα να τα δεις όλα στο The Last Dance - αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Τα δύο επόμενα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο Netflix τη Δευτέρα 27 Απριλίου. 

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags