Facebook Pixel Sportdog.gr | Σειρά στο Netflix γίνεται ο Κάπερνικ η ιστορία του οποίου επανήλθε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ
Life
| 2020-07-03 06:35:00

Σειρά στο Netflix γίνεται ο Κάπερνικ η ιστορία του οποίου επανήλθε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Sportdog Team
Σειρά στο Netflix γίνεται ο Κάπερνικ η ιστορία του οποίου επανήλθε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω. Στον Σεπτέμβριο του 2016 ο τότε quarterback των San Francisco 49ers και τον αγώνα εναντίον των Green Bay Packers, φορώντας κάλτσες που απεικόνιζαν γουρούνια να φορούν το αστυνομικό πηλήκιο, αποφάσιζε να γονατίσει διαμαρτυρόμενος, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

"Δεν πρόκειται να σταθώ όρθιος και να κοιτάξω με υπερηφάνεια τη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους και τους έγχρωμους ανθρώπους. Για μένα το θέμα είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο και θα ήταν εγωιστικό από πλευράς μου να κάνω πως δεν βλέπω. Υπάρχουν πτώματα στους δρόμους και άνθρωποι παίρνουν άδεια μετ΄ αποδοχών και αθωώνονται για φόνο" ανέφερε τότε ο γνωστός αθλητής για την ενέργειά του.

Αυτό μόνο απλό δεν ήταν, καθώς ο Trump χαρακτήρισε "αηδιαστική" την πράξη διαμαρτυρίας του αθλητή και τον προέτρεψε να "αναζητήσει μια χώρα που θα του ταιριάζει καλύτερα". Ο Kaepernick από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει βρει ομάδα, παρότι τα στατιστικά του μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν καλύτερα από κάθε άλλου quarterback της λίγκας- σημειωτέον πως οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL είναι όλοι λευκοί.

Η στήριξη -και κατά κάποιον τρόπο η δικαίωση- για τον Kaepernick άργησε ένα χρόνο αλλά ήρθε σχεδόν καθολικά, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2017. Δεκάδες αθλητές -πολλοί εξ' αυτών με συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων, όπως και ο Kaepernick, κάτι που σημαίνει πως έχουν πάρα πολλά να χάσουν- γονάτισαν στα στάδια κατά την ανάκρουση της "Αστερόεσσας σημαίας" πριν από τα ματς της National Football League. Mε τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αγνόησαν τις "εντολές" του Trump που ούτε λίγο ούτε πολύ επιθυμεί την απόλυσή τους.

 

Οι εικόνες φυσικά έκαναν το γύρο του πλανήτη καθώς τα κορυφαία αμερικανικά δίκτυα μετέφεραν εικόνες αθλητών γονατισμένους στο χορτάρι. Εν αντιθέσει με τις πεποιθήσεις του Trump, το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων στήριξε την κίνηση των παιχτών, όπως και ο ιδιοκτήτης των Baltimore Ravens, Steve Bisciotti, που ανέφερε πως: "Σεβόμαστε την επίδειξή τους και τους στηρίζουμε 100%". Πλέον, η περίφημη κίνηση #taketheknee έχει γίνει συνώνυμο κατά της αστυνομικής βιαιότητας και της φυλετικής αδικίας στις ΗΠΑ. Έχει εξαπλωθεί σε κάθε γήπεδο του κόσμου το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τη δολοφονία του George Floyd.

Το Netflix αποφάσισε να κάνει σειρά την ιστορία του 32χρονου πια Colin Kaepernick, σε ένα ντοκιμαντέρ που θα τιτλοφορείται Colin in Black & White και θα φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα της Ava DuVernay, η οποία είχε προταθεί για Όσκαρ με το Selma. Στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχει και ο σεναριογράφος Michael Starrbury (When They See Us), με το project να έχει προγραμματιστεί για 6 επεισόδια.

"Πολύ συχνά βλέπουμε φυλετικές διακρίσεις και τέτοιου είδους ιστορίες να απεικονίζονται μέσα από τους φακούς των λευκών. Θέλαμε να δώσουμε μία νέα οπτική σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, καταγράφοντας τις εναλλακτικές πραγματικότητες που υπάρχουν. Ερευνήσαμε σε βάθος τις φυλετικές διαμάχες, αυτές που βίωσα κι εγώ σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι λευκοί. Το αντιμετωπίζω από το σχολείο" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Kaepernick, ο οποίο θα συμμετέχει και στην παραγωγή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags