Facebook Pixel Sportdog.gr | Στο Netflix η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ανελκά (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2020-08-01 19:00:00

Στο Netflix η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ανελκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Στο Netflix η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ανελκά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πίσω στα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα και στις αρχές του Millenium, o Nicolas Anelka δεν ήταν απλά ένας ακόμη ταλαντούχος επιθετικός. Ο νεαρός, τότε Γάλλος, θεωρούνταν το next best thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την Παρί Σεν Ζερμέν και έχοντας εξελιχθεί εντυπωσιακά στην υπέροχη Άρσεναλ του Arsene Wenger. Τόσο, που η Ρεάλ Μαδρίτης τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, αγοράζοντάς τον έναντι 22,3 εκατ. λιρών (ποσού-ρεκόρ για την εποχή).

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του όμως, ο Anelka είχε και έναν πολύ ιδιότυπο χαρακτήρα που συνδυαστικά με άλλους παράγοντες δεν του επέτρεψε να γίνει αληθινός θρύλος.

Μέσα στο γήπεδο ο κόσμος έβλεπε έναν ψηλό, ευέλικτο, γρήγορο, δυνατό και κοντρολαρισμένο ποδοσφαιριστή, που είχε καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και που γενικότερα ξεχώριζε για όλους τους σωστούς λόγους. Έξω από αυτό όμως, το τελευταίο δεν ίσχυε λόγω της αμφιλεγόμενης προσωπικότητάς του. Εύκολα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο Mario Balotelli της εποχής του, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι πως η αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2009, τιτλοφορείται "It’s not me, it’s everyone else”.

Λογική συνέπεια όλων των παραπάνω το γεγονός πως αγωνίστηκε στην καριέρα του σε πάρα πολλές ομάδες -πέρα από τις προαναφερθείσες φόρεσε τις φανέλες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Φενέρμπαχτσέ, Μπόλτον, Τσέλσι, Σανγκάη Σενχούα, Γιουβέντους, Γουέστ Μπρομ και Μουμπάι Σίτι- αλλά και ότι είχε ένα άδοξο τέλος από την εθνική Γαλλίας, το 2010, όταν ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός των Τρικολόρ, Raymond Domenech, τον έδιωξε από την αποστολή του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής επειδή τον έβρισε μετά το μόλις δεύτερο ματς του τουρνουά και αρνήθηκε να απολογηθεί.

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ Anelka: Misunderstood (ελληνικός τίτλος: Ανελκά: Ο παρεξηγημένος) που έρχεται στο Netflix τις 5 Αυγούστου. Σε αυτό, ο 41χρονος πια σταρ μιλά μεταξύ άλλων για την για την παιδική του ηλικία, τη θητεία του στη Ρεάλ, τις σχέσεις με τους προπονητές της εθνικής Γαλλίας και, ασφαλώς, για το περιβόητο γεγονός του 2010. Εκτός από αυτόν όμως, μιλούν για τον ίδιο κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που τον έζησαν από κοντά όπως οι Thierry Henry, Robert Pires, Paul Pogba, Arsene Wenger και Patrice Evra.

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags