Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτά είναι τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του 2021! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2021-01-12 06:35:00

Αυτά είναι τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του 2021! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αυτά είναι τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του 2021! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Last Dance δημιούργησε πολλές προσδοκίες για τα αθλητικά ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσουν το 2021.

Οπότε ας ρίξουμε μια ματιά τι μας επιφυλάσσει η μικρή οθόνη.

Tony Parker, Το Τελευταίο Σουτ

 

Η αρχή έχει γίνει εδώ και λίγες ημέρες στο Netflix, με το ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο Γάλλο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Η ταινία του Florent Bodin -διάρκειας 98 λεπτών- εξετάζει την πορεία της ζωής και της καριέρας του Tony Parker από την Μπριζ και το Παρίσι μέχρι το Σαν Αντόνιο, τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και τις κατακτήσεις τίτλων.

The Hand of God

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως ο σπουδαίος Paolo Sorrentino θα επιστρέψει στη γενέτειρά του Νάπολη, για να γυρίσει ένα σχεδόν αυτοαναφορικό ντοκιμαντέρ, για λογαριασμό του Netflix. Αρχικά, δεν προβλεπόταν να υπάρχουν πολύ μεγάλες αναφορές για την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης και τον Diego Maradona, ωστόσο ο ίδιος αναθεώρησε. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τα όσα ετοιμάζει ο σκηνοθέτης των La Grande Bellezza και Youth.

King Richard

 

 

Δεν μιλάμε ακριβώς για ντοκιμαντέρ αλλά περισσότερο για ένα βιογραφικό δράμα, σε σκηνοθεσία  Reinaldo Marcus Green. Η ταινία είναι ουσιαστικά η ιστορία του Richard Williams, πατέρα και προπονητή των Venus και Serena Williams, στην πορεία των δύο σταρ των courts προς τη διάκριση στο παγκόσμιο τένις. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα συναντήσουμε τον Will Smith ενώ συμμετέχουν ακόμη οι Jon Bernthal, Tony Goldwyn, Dylan McDermott, Aunjanue Ellis, Saniyya Sidney και Demi Singleton.

  • Οι φήμες λένε: Πως είναι πάρα πολύ πιθανό να προκύψουν σε χρόνο-εξπρές ντοκιμαντέρ τόσο για τον Paolo Rossi όσο και για τον Kobe Bryant. Άγνωστο είναι αν θα προλάβουν να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο έτος και όλα εκείνα τα ντοκιμαντέρ που έχουν δρομολογηθεί για τον Diego Maradona.

The Day Sports Stood Still

Το ντοκιμαντέρ του HBO Sports θα καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο 'πάγωσε' ο κόσμος των σπορ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και το πώς το ΝΒΑ κατάφερε όχι μόνο να ανταπεξέλθει, δημιουργώντας την άρτια Φούσκα του Ορλάντο για να ολοκληρώσει την περσινή σεζόν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα σαν τη δολοφονία του George Floyd, τις τρέλες του Donald Trump και τις ανισότητες εναντίον των μαύρων στις ΗΠΑ.

Il Divin Codino

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές των 90s και μία ιστορική φιγούρα του κάλτσιο έρχεται στο Netflix, που αυτή τη φορά συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία Mediaset. Το ταλέντο, η προσωπικότητα και η ιστορία του Roberto Baggio δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα. Ο θρυλικός μεσοεπιθετικός κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα του 1993, έπαιξε σε όλες τις μεγάλες ιταλικές ομάδες, οδήγησε τη Σκουάντρα Ατζούρα μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ του 1994 και έγινε μοιραίος χάνοντας το τελευταίο πέναλτι απέναντι στη Βραζιλία.

Tiger

 

 

Μέσα στον Ιανουάριο κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ το ντοκιμαντέρ που χρονολογεί την πορεία του κορυφαίου γκόλφερ Tiger Woods. Η άνοδος και η πτώση του 45χρονου πια αθλητή απασχόλησαν όσο λίγες ιστορίες τα media. Στα δύο μέρη της παραγωγής θα υπάρχουν συνεντεύξεις από προσωπικότητες όπως οι Sir Nick Faldo, Steve Williams και Earl Woods, καθώς και από τον βιογράφο του Tiger Woods, Pete McDaniel, και της πρώτης συντρόφου του, Dina Parr. Επιπροσθέτως, η πέτρα του σεξουαλικού σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη ο Woods, Rachel Uchitel, σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της.

The Man in the Arena: Tom Brady

 

 

Η ιστορία του μύθου του NFL έρχεται στα 9 επεισόδια του νέου αθλητικού ντοκιμαντέρ του ESPN. Ο Tom Brady τίθεται στο επίκεντρο της παραγωγής του Gotham Chopra's Religion of Sports και της νεοσύστασης εταιρείας του ίδιου του Brady, 199 Productions. Η ιστορία του θα περιλαμβάνει κάποιες άγνωστες ιστορίες από τα πρώτα βήματα του Brady στον πρωταθλητισμό μέχρι τις κορυφαίες στιγμές του - σε αυτές ασφαλώς θα υπάρχουν οι 9 εμφανίσεις του σε Super Bowl. 

Το ντοκιμαντέρ για τον Magic Johnson

Ήδη προτού ολοκληρωθεί το The Last Dance, είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για το ντοκιμαντέρ που θα αφορά έναν ακόμη κορυφαίο παίκτη του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. Ο Magic Johnson θα έρθει προσεχώς στη μικρή οθόνη (δεν έχει διαρρεύσει προς το παρόν ο τίτλος και οι λεπτομέρειες), σε μία παραγωγή των XTR, Hwood Media, NSV και Delirio Films, η οποία θα περιλαμβάνει υλικό από συνεντεύξεις, προπονήσεις, παιχνίδια, οικογενειακές στιγμές καθώς και δηλώσεις άλλων μύθων του σπορ, όπως ακριβώς έγινε και στην αντίστοιχη του Jason Hehir. 

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags