Facebook Pixel Sportdog.gr | "Στερεότυπα" νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3
Life
| 2021-04-16 13:25:00

"Στερεότυπα" νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Sportdog Team
"Στερεότυπα" νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής, 2017, με τίτλο «Στερεότυπα/Stereotypes», που ξεκινά τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 21:30, θα προβάλλεται κάθε μέρα, Δευτέρα-Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σε 10 ημίωρα επεισόδια.

Η σειρά μας ταξιδεύει σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες και ο Ελβετός παρουσιαστής Knackeboul, διερευνά στερεότυπες απόψεις – κλισέ, όπως οι Ολλανδοί είναι πάντα μαστουρωμένοι, όλοι οι Ιταλοί ζουν με τις μανάδες τους, οι Γερμανοί δεν έχουν χιούμορ, οι Ελβετοί είναι πάντα ουδέτεροι. Το αποτέλεσμα: δέκα πορτρέτα γεμάτα χιούμορ για την πολύχρωμη ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Δευτέρα 19 Απριλίου: Ιταλία

Είναι οι Ιταλοί Μαφιόζοι που τρελαίνονται για μακαρόνια και μένουν με τη μαμά τους; Ο ζιγκολό Γλυκός Ρόι μαθαίνει στον Knackeboul τι σημαίνει «αμόρε», δύο απόγονοι της Μόνα Λίζα του εξηγούν το νόημα του «bella figura» και δύο αστυνομικοί φτιάχνουν μία μακαρονάδα που σώζει ζωές.

Τρίτη 20 Απριλίου: Αγγλία

Είναι όλοι οι Βρετανοί διαρκώς μεθυσμένοι, κοκκινομάλληδες χούλιγκαν που έχουν όμως καλούς τρόπους και φαγητό που δεν τρώγεται; Πυγμάχοι με γυμνά χέρια κάνουν μαθήματα πυγμαχίας στον Knackeboul, ο Πρίγκιπας Κάρολος παίζει πόλο και ένας αληθινός Άγγλος Λόρδος δε θέλει τίποτα άλλο παρά μία Γερμανίδα σύντροφο!

Τετάρτη 21 Απριλίου: Γαλλία

Είναι οι Γαλλίδες και οι Γάλλοι όντως υπερόπτες, που πίνουν κρασί και γνωρίζουν εκατό διαφορετικούς τύπους κρασιού, αλλά ούτε μία ξένη γλώσσα; Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ εξηγεί τις υποθέσεις του, μια γοριλίνα αγαπά τα κρουασάν και αστροναύτες πίνουν κρασί στο διάστημα.

Πέμπτη 22 Απριλίου: Γερμανία

Είναι οι Γερμανίδες και οι Γερμανοί πράγματι, αστοί που αγαπούν την τάξη και δεν έχουν καμία αίσθηση του χιούμορ, αλλά τους αρέσουν οι απαγορεύσεις όλο και περισσότερο; Ένα δεντρόσπιτο είναι πολύ φαρδύ για τη γραφειοκρατία, ένα τείχος χτίζεται για να προστατέψει ανθρώπους από παιδιά και η γιόγκα με μπύρα είναι πολύ διασκεδαστική.

Παρασκευή 23 Απριλίου: Σουηδία

Είναι οι Σουηδοί και οι Σουηδέζες όντως ξανθά, γαλανομάτικα, φιλελεύθερα άτομα που αγαπούν μόνο τους ταράνδους πιο πολύ από την ισότητα; Μια παγκόσμια πρωταθλήτρια του μποξ θέλει αγόρια στο ρινγκ, οι ράπερ Βίκινγκς τρέχουν μακριά από ένα ψάρι κονσέρβας και μια σκηνοθέτιδα πορνογραφικών ταινιών δείχνει στον Knackeboul πώς να κάθεται πολιτικώς ορθά.

Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου :Ισπανία

Είναι όλοι οι Ισπανοί και Ισπανίδες όντως ταυρομάχοι που μιλούν γρήγορα και κάνουν σιέστα αφού φάνε τάπας; Ένα μάθημα φλαμένκο πάει στραβά, ένας κομμουνιστής εξηγεί στον Knackeboul την επανάσταση, και η σιέστα φαίνεται να έχει άλλο νόημα…

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου: Αυστρία

Είναι οι Αυστριακοί μακάβριοι φανατικοί των σνίτσελ που έχουν καλό χιούμορ παρότι είναι συντηρητικοί; Ο Γιόσεφ Χάντερ, διδάσκει χιούμορ στον Knackeboul, ζωγραφίζει πτώματα με τον καλλιτέχνη Χάραλντ Κοκ και η αδελφότητα που ονομάζεται «Υστερία» τον αποδέχεται μόνο αφού έχει μασκαρευτεί.

Τα επόμενα τρία επεισόδια που θα προβληθούν μετά το Πάσχα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν είναι:

Κάτω Χώρες (Ολλανδία)

Είναι οι Ολλανδοί παντοτινοί καλλιεργητές λουλουδιών που μπλοκάρουν τους δρόμους με τα τροχόσπιτά τους φορτωμένα με τυρί; Ο Knackeboul ανακαλύπτει βρώσιμες τουλίπες, έναν αγώνα «άγριων» τροχόσπιτων, και τον βασιλιά της κάνναβης που του εξηγεί πού φυτρώνει το καλύτερο χόρτο.

Ελβετία

Είναι όλοι οι Ελβετοί εξπέρ στα τυριά, έχουν εκατομμύρια στο λογαριασμό τους αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά; Ο Knackeboul ξεσκεπάζει τα «πλαστά» τυριά μέσω τεστ DNA, ένας φανατικός των όπλων του παραδίδει μαθήματα σκοποβολής και ο Dieter Meier των Yello, του μιλά για την δική του επαναστατική συνταγή σοκολάτας.

Ελλάδα

Είναι οι Έλληνες τεμπέληδες, λάτρεις του ούζου που διαρκώς χορεύουν συρτάκι παρά την οικονομική κρίση; Ο Λάκης Λαζόπουλος, εξηγεί την ελληνική ψυχή, ένας γέρος θέλει να υποβάλει αίτηση για ευθανασία και ο Knackeboul τσεκάρει τη δημοτικότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

  • Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags