Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι περιμένουμε από τα επόμενα επεισόδια του La Casa de Papel
Life
| 2021-09-11 06:35:00

Τι περιμένουμε από τα επόμενα επεισόδια του La Casa de Papel

Sportdog Team
Τι περιμένουμε από τα επόμενα επεισόδια του La Casa de Papel

Προφανώς, ακολουθούν μεγάλα spoilers.

Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του α' μέρους της 5ης σεζόν του La Casa de Papel, μπορούμε ήδη να συζητάμε για το β' μέρος και τις εξελίξεις του αρκεί να έχουμε ήδη παρακολουθήσει τα πρώτα 5 επεισόδια. Συνεπώς, μη συνεχίσεις την ανάγνωση αυτού εδώ του κειμένου, διότι είναι γεμάτο spoilers. Μπορείς ωστόσο, να διαβάσεις αυτό, σε περίπτωση που θα ήθελες να είσαι λιγάκι προετοιμασμένος για όσα εκτυλίσσονται μέσα από τα λόγια των πρωταγωνιστών και του δημιουργού της σειράς. 

 

 

Η πλοκή

Ακριβώς όπως το περιμέναμε και σύμφωνα με το πώς μας έχει συνηθίσει, το 5ο επεισόδιο μας άφησε σε cliffhanger, δηλαδή πάνω στο καλύτερο σημείο, να αγωνιούμε για την εξέλιξη των πραγμάτων. Όπου 'καλύτερο σημείο' το γεγονός ότι η Tokyo ανατίναξε τον εαυτό της μαζί με τον Gandia και ένα σωρό ακόμη δικούς του. Αν η σειρά δε μετατραπεί σε καθαρόαιμο προϊόν επιστημονικής φαντασίας -όχι ότι δεν πλησιάζει έτσι κι αλλιώς- θα πρέπει να θεωρήσουμε εξαρχής δεδομένο το ότι είναι όλοι νεκροί.

Με αυτό το σκεπτικό, οι υπόλοιποι της παρέας λογικά θα μπορούν να εξουδετερώσουν όσους εχθρούς έχουν απομείνει μέσα στην τράπεζα. Το πώς βέβαια, θα ξεπεράσουν την απώλεια της Tokyo είναι ένα άλλο ζήτημα, δυσεπίλυτο, αλλά όχι απροσπέλαστο δεδομένου του ότι έχουν βιώσει ήδη το θάνατο της Nairobi.

Στο μεταξύ, παρότι έχουν ήδη περάσει 2,5 σεζόν από το νέο εγχείρημα της ομάδας, ακόμη δεν ξέρουμε πώς ακριβώς σκοπεύει ο Professor να απεγκλωβίσει την ομάδα του μαζί με το χρυσό από την τράπεζα. Το μόνο στοιχείο που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι στην εξέλιξη παίζει ρόλο η τοποθεσία της τράπεζας και το νερό (;), όπως επίσης και με την Alicia Sierra.

Παρόλα αυτά, στη δική της περίπτωση δε μπορούμε να περιμένουμε ότι θα έχουμε μία Lisbon που αλλαξοπίστησε στα μισά και τάχθηκε με το μέρος του Professor. Άσχετα αν ο ίδιος τη βοήθησε να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Στο ίδιο κλίμα, ούτε ο Tamayo πρόκειται να καταθέσει έτσι απλά τα όπλα, αν και εκβιάζεται από τον εχθρό με την ηχογράφηση στην οποία ακούγεται να μιλάει για εν ψυχρώ εκτελέσεις και δημιουργία ψεύτικων στοιχείων. 

Στην παρούσα φάση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τέλος της σειράς, όχι μίας σεζόν που συνεπάγεται την κατάληξη του κάθε χαρακτήρα. Στην περίπτωση που το σχέδιο των πρωταγωνιστών συνεχίσει να πηγαίνει κατά διαόλου, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν. Αν από την άλλη, βρουν με κάποιο τρόπο διέξοδο, μένει να δούμε ποιοι και πώς θα γλιτώσουν.

Τι θα συμβεί για παράδειγμα στον Rio που ήταν απόλυτα προσκολλημένος στην Tokyo; Θα μπορούσε να είναι ο επόμενος που θα θυσιαστεί για την ομάδα, ακολουθώντας τα χνάρια της ή το ακριβώς ανάποδο, η σωτηρία και η ευημερία εκείνου να αποτελέσει το ευτυχές τέλος σε μία ιστορία που εξελίσσεται πιο σκοτεινή από ό,τι περιμέναμε. 

Αυτό το σενάριο φαίνεται πιο πιθανό από το να ευτυχήσει το ζεύγος Professor και Lisbon. Αφού ο Alex Pina δε δίστασε να σκοτώσει την Tokyo, είναι επιβεβαιωμένα ικανός να πράξει αναλόγως με τον ιθύνοντα νου.

Το ζήτημα είναι πως θα είναι μία ακόμη κίνηση αυτοθυσίας για τους εναπομείναντες μαχητές, ένα είδος μίνι επανάληψης του τύπου "να δούμε ποιος θα φαγωθεί" που σίγουρα στερείται έμπνευσης. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, ότι το τέλος δε θα μπορέσει να ικανοποιήσει τους πάντες είτε είναι αμφιλεγόμενο είτε όχι. Σπάνια (έως ποτέ) μένουν όλοι ευχαριστημένοι. 

Το cast

Ο θάνατος ενός χαρακτήρα στο La Casa de Papel ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα για την παρουσία του στη σειρά, με τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Berlin. Αντίστοιχα, και οι δύο νέες προσθήκες, ο γιος του, Patrick Criado και ο  Miguel Ángel Silvestre ως René, εμφανίζονται μόνο σε flashbacks, όπως και οι Moscow (Paco Tous) και Nairobi (Alba Flores). Οπότε, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα δούμε ξανά την Úrsula Corberó,  έστω και σε flashback. 

Οι υπόλοιποι -με ή χωρίς τραυματισμούς- συνεχίζουν κανονικά: Lisbon (Itziar Ituño), Helsinki (Darko Peric), Denver (Jaime Lorente), The Professor (Álvaro Morte), Palermo (Rodrigo de la Serna), Manila (Belén Cuesta), Stockholm (Esther Acebo), Río (Miguel Herrán), Marseille (Luka Peros), Antoñanzas (Antonio Romero), Bogotá (Hovik Keuchkerian), Tamayo (Fernando Cayo) και Alicia Sierra (Najwa Nimri). 

Tamara Arranz Ramos

Το trailer και η ημερομηνία κυκλοφορίας του β' μέρους

Ακόμα καλά καλά δεν είδαμε το α' μέρος της 5ης σεζόν, θα ήταν σχεδόν απίθανο να είχε κυκλοφορήσει και το trailer για όλα όσα θα δούμε στο β' μέρος. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε εξαρχής ότι η αυλαία για το La Casa de Papel θα πέσει σε περίπου 3 μήνες από τώρα, και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου όταν δηλαδή θα γίνουν διαθέσιμα τα υπόλοιπα 5 επεισόδια. 

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags