18/09/21 - 10:56

Δεν το περίμενε με τίποτα ο Νίκος Ευαγγελάτος - Γερή… σφαλιάρα - Η ανακοίνωση που τον σόκαρε

Sportdog Team
Δεν το περίμενε με τίποτα ο Νίκος Ευαγγελάτος - Γερή… σφαλιάρα - Η ανακοίνωση που τον σόκαρε
6.174views

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος-παρουσιαστής του MEGA, μόλις έμαθε τα… μαντάτα. Καλείται άμεσα να βρει λύση!

Νίκος Ευαγγελάτος: Μετά από περίπου έναν μήνα κανονικού προγράμματος, τα κανάλια αρχίζουν πλέον σιγά – σιγά να βγάζουν τα πρώτα συμπεράσματά τους για τη νέα σεζόν. Κάποιοι έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά κι έχουν κερδίσει την τηλεθέαση, κάποιοι ακόμα… ψάχνονται και κάποιοι «ζορίζονται».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος λοιπόν, που θυμίζουμε ήταν από τους πρώτους που γύρισε στην Αθήνα για να κάνει εκπομπή στο MEGA στις 23 Αυγούστου, μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά, όμως τις τελευταίες ημέρες ο ανταγωνισμός έχει φουντώσει.

Άλλωστε, η εκπομπή του είναι… σκληρά δημοσιογραφική, τη στιγμή που απέναντι στα άλλα κανάλια υπάρχουν κυρίως ψυχαγωγικά προγράμματα. Όπως φαίνεται λοιπόν από τον πίνακα της τηλεθέασης, τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Ευαγγελάτος έχει χάσει την πρωτιά και καλείται άμεσα να επιστρέψει. Άλλωστε, από την διοίκηση του καναλιού στηρίζουν απόλυτα την εκπομπή και ποντάρουν πολλά σε αυτήν!

 

Χαμός on air: Καυγάς Νίκου Ευαγγελάτου με Υπουργό της κυβέρνησης-"Είμαι αφελής, τι λέτε τώρα;" (Vid)

 

Νίκος Ευαγγελάτος: Μπορεί κάποιοι να τον… γνώρισαν τα δύο τελευταία χρόνια μέσα από τη συχνότητα του MEGA και την καθημερινή εκπομπή που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, όμως πρόκειται για ένα δημοσιογράφο με τεράστια καριέρα τόσο στον έντυπο και στον ηλεκτρινό Τύπο όσο και στην τηλεόραση.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν… μάσησε τα λόγια του ούτε και φοβήθηκε να «τσακωθεί», εάν χρειάζεται σε live εκπομπή με κάποιον πολιτικό. Αυτό είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια και με τον Χρήστο Στυλιανίδη, που είναι «εκλεκτός» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ως γνωστόν ο δημοσιογράφος δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στην Κύπρο. Το παρακάτω βίντεο είναι πριν οκτώ χρόνια παραμονές εκλογών στη Μεγαλόνησο… Και στο τηλεοπτικό στούντιο ανάβουν τα αίματα μεταξύ του βουλευτή τότε Χρ. Στυλιανίδη και του Νίκου Ευαγγελάτου που τον πιέζει με ερωτήσεις σχετικά με το αν καταργήσει η κυβέρνηση τις απεργίες…

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ μετά το 3.25’’:

 

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης που αναλαμβάνει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας είχε διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Από τις θέσεις αυτές ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Είναι ο "αρχιτέκτονας" του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη. Συμπεριλήφθηκε, δε, ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της πενταετίας της Επιτροπής Γιούνκερ.  Η μεγάλη σημασία και χρησιμότητα του rescEU και του αναβαθμισμένου ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε και στις πυρκαγιες του περασμένου Αυγούστου στην Ελλάδα. 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν από τους πρώτους αξιωματούχους της ΕΕ που επισκέφθηκε το 2014 τις πληγείσες από την επιδημία του Έμπολα περιοχές στη Δυτική Αφρική ενεργοποιώντας εντονότερα το διεθνή παράγοντα για την αντιμετώπισή της. Με δική του πρωτοβουλία πέτυχε την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των ηγετών της Σιέρρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας, που αποδείχτηκε καθοριστική για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία. Είναι, δε, άπο τους ιδρυτές του "Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος" (European Medical Corps) το οποίο δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην άμεση κινητοποίηση ιατρικών και υγειονομικών μονάδων και ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.  

O Χρήστος Στυλιανίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας (Humanitarian and Development Nexus), "κλειδί” για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων από την κλιματική αλλαγή και τις περιφερειακές συγκρούσεις. Για την πλούσια δράση του στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο Χρήστος Στυλιανίδης χαρακτηρίστηκε ως το "ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης" σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εβληματική χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του για ενίσχυση της "Εκπαίδευσης σε περιοχές κρίσεων" (Education in Emergencies) καθώς οδήγησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Επιτρόπου, σε δεκαπλασιασμό του προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Μέσα από τις ευρωπαϊκές πολιτικές που προώθησε και εφάρμοσε, συνέβαλε ουσιαστικά στην καλλιέργεια της συμφιλίωσης και της συνύπαρξης μεταξύ εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων σε περιοχές οπως το Ιράκ (ειδικά στην περιοχή της Μοσούλης μετά την απελευθέρωσή της από τον ISIS), τη Μιανμάρ, την  Κολομβία, και σε  πολλές Αφρικανικές χώρες όπως η Νιγηρία, το Κογκό και το Σουδάν. 

Σε αναγνώριση του έργου του ορίστηκε το Μάιο του 2021 Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για την προώθηση και προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και πεποιθήσεων. 

Απο ολες τις θέσεις που κατείχε υπηρέτησε με θέρμη την Ευρωπαϊκή ιδέα και συνέβαλε  σημαντικά στην ενίσχυση του ρόλου της ΕΕ ως μιας παγκόσμιας δύναμης "ήπιας ισχύος".  

  Ως αναγνώριση του έργου του ο Χρήστος Στυλιανίδης έλαβε σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα. Μεταξύ άλλων, για τη μεγάλη προσφορά του στην αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας τιμήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW) της Γερμανίας καθώς και από το Γερμανικό κρατίδιο Baden-Wurttemberg. Ανακηρύχθηκε, επίσης, "Global Champion for Education in Emergencies” από τη διεθνή οργάνωση Education Cannot Wait (ECW) και "Political Champion for Education in Emergencies” από το Malala Foundation. Για την ανθρωπιστική του δράση και τη συνεισφορά του στην συνύπαρξη και συμφιλίωση τιμήθηκε με το "Βραβείο Ειρήνης και Συμφιλίωσης" της ιστορικής πόλης Γκερνίκα της Ισπανίας.

Πριν αναλάβει Επίτροπος, ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (2014), ενώ σε δύο διαφορετικές περιόδους υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2013-2014 και 1998-1999). Κατά την περίοδο 2006-2013 ήταν μέλος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (εξελέγη το 2006 και το 2011 με τον ΔΗΣΥ) και είχε σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία και δράση. Μεταξύ 2006 έως 2011 διετέλεσε, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και εξελέγη μέλος του Προεδρείου της το 2012.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, ήταν, επίσης μέχρι σήμερα Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, Μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας. 
 
Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1958. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ