Facebook Pixel Sportdog.gr | Το ποδοσφαιρικό «Brexit» της Premier League
Life
| 2021-10-28 04:33:00

Το ποδοσφαιρικό «Brexit» της Premier League

Sportdog Team
Το ποδοσφαιρικό «Brexit» της Premier League

Premier League, για αρκετούς το καλύτερο πρωτάθλημα στο κόσμο. Η χώρα που «γέννησε» το ποδόσφαιρο διαθέτει ένα πρωτάθλημα το οποίο είναι η επιτομή του θεάματος, μία πανδαισία ποδοσφαίρου που σε καθηλώνει. Παράλληλα όμως, τα μοναδικά στοιχεία που θυμίζουν πραγματικά Αγγλία παρατηρούνται εκτός των τεσσάρων γραμμών, στους οπαδούς, στα πανέμορφα γήπεδα και στις γραφικές pubs. Αν το οικονομικό και πολιτικό Brexit συνέβη στις αρχές του 2020, πότε έγινε κάτι αντίστοιχο στο ποδόσφαιρο;

Στις μέρες μας η Premier League είναι το διασημότερο, δυσκολότερο και καλύτερο πρωτάθλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη και κατ’ επέκταση στον κόσμο. Ένα πρωτάθλημα γεμάτο σπουδαίους παίκτες από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και πολλούς ξένους από όλα τα μήκη και τα πλάτη των πέντε ηπείρων. Για την ακρίβεια, υπερβολικά πολλούς ξένους. Αναλογικά στην Premier League αγωνίζονται οι περισσότεροι ξένοι από κάθε άλλο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Αλλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν ήταν πάντα έτσι.

Γυρίζουμε 43 χρόνια πίσω, στην 11η Ιουλίου 1978. Είναι η μέρα που γίνεται το πρώτο βήμα ώστε να φτάσει η Premier League στο σημείο που την γνωρίζουμε σήμερα. Η νεοφώτιστη στη First Division, Tottenham, ανακοινώνει την απόκτηση των πρώτων μη-Βρετανών ποδοσφαιριστών, που θα αγωνίζονταν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους νικητές με την εθνική Αργεντινής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978, Ricky Villa και Osvaldo Ardiles. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έγιναν και οι πρώτοι που αποχώρησαν, για πολιτικούς λόγους. Την 3η Απριλίου 1982 Αργεντινή και Αγγλία ξεκίνησαν τον Πόλεμο των Φώκλαντ, με τους δύο παίκτες να αποχωρούν αναγκαστικά και μόνο τον Ardiles να επιστρέφει αργότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags