Facebook Pixel Sportdog.gr | «Kitchen Lab» Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου στις 16:40
Life
| 2022-05-20 23:29:00

«Kitchen Lab» Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου στις 16:40

Sportdog Team
«Kitchen Lab» Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου στις 16:40

Συνταγές για καλοφαγάδες, πιάτα με κρέπες αλλά και τον διάσημο χαλβά του με στραγάλια - σπεσιαλιτέ της Εμινέ Ερντογάν - προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου στις 16:40.

Σε έναν κόσμο που όλοι νομίζουν ότι η κρέπα είναι κάτι απλό, ο Άκης έρχεται να αποδείξει ότι φτιάχνει τις πιο νόστιμες αλμυρές κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο, που μπορούν να σταθούν ως ορεκτικό, πρωινό, brunch, ακόμα και ως κυρίως γεύμα. Τις σερβίρει ως ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού με σερβίρει με ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι. Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος σεφ βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με μια πρόκληση, αφού το να κάνει γαριδομακαρονάδα όχι με κόκκινη σάλτσα αλλά με άσπρη, σερβιρισμένες με πιπέρι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και ρίγανη είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε φτιάξει. Περνώντας στο γλυκό, ο Άκης κοιτά κατάματα την τελευταία πρόκληση της ημέρας, αφού πρόκειται για μια συνταγή της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, η οποία του ζήτησε προσωπικά να την τελειοποιήσει. Πρόκειται για τον πολύ αγαπητό στην γειτονική Τουρκία χαλβά με στραγάλια, ο οποίος είναι σπεσιαλιτέ της Εμινέ Ερντογάν και μας δείχνει τον καλύτερο τρόπο για να έχουμε την καλύτερη του εκδοχή.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο Kitchen Lab στις 16:40, με συνταγές που απογειώνουν τις αισθήσεις, αφού είναι κορυφαίες στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων φαγητά που αποτελούν «must» όχι μόνο στις χώρες προέλευσης τους αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Ξεκινάει με την all time classic ceasar salad, με καταγωγή από Μεξικό, που θεωρείται ίσως η πιο αγαπημένη σαλάτα στον κόσμο. Την φτιάχνει με κοτόπουλο πανέ και ανεβάζει πολύ ψηλά τόσο την εμφάνιση της όσο και το twist στην κλασική αυτή μορφή σαλάτας που ξέρουμε. Για κυρίως γεύμα προτείνει μελιτζάνες παπουτσάκια, στο οποίο αντικαθιστά το κρέας με καπνιστό τόνο και φτιάχνει κάτι πολύ ιδιαίτερο και ταιριαστό, το οποίο σερβίρει με μαϊντανό και πιπέρι.

Για επιδόρπιο προτείνει trifle, ένα αγγλικής προέλευσης γλυκό, ανάλαφρο, με τέλεια υφή, χρωματιστό, πανέμορφο και πεντανόστιμο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags