Facebook Pixel Νίκος Ευαγγελάτος: Άγρια "επίθεση" δημοσιογράφων σε Νίκο Ευαγγελάτο - Ζητούν πίσω το βραβείο του - "Ξεχνάτε τι έκανε"!
Life
| 2022-06-16 09:00:00

Άγρια "επίθεση" δημοσιογράφων σε Νίκο Ευαγγελάτο - Ζητούν πίσω το βραβείο του - "Ξεχνάτε τι έκανε"!

Sportdog Team
Άγρια "επίθεση" δημοσιογράφων σε Νίκο Ευαγγελάτο - Ζητούν πίσω το βραβείο του - "Ξεχνάτε τι έκανε"!

Η ανακοίνωση των συναδέλφων του αφήνει ξεκάθαρα αιχμές για την πορεία του στον χώρο τα τελευταία χρόνια...

Αιχμές για τη βράβευση του Νίκου Ευαγγελάτου από το ίδρυμα Μπότση αφήνει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, τονίζοντας ότι ο δημοσιογράφος έχει διαγραφεί έξι φορές για σοβαρές παραβάσεις της δεοντολογίας, ανάμεσά τους και η απεργοσπασία.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αποφεύγει να κατονομάσει τον Νίκο Ευαγγελάτο και αναφέρει ότι μεταξύ των βασικών στοιχείων, που θα κρίνουν την υποψηφιότητα δημοσιογράφων προς βράβευση, πρέπει να είναι το «ανεπίληπτο ήθος, η συμμετοχή του στον αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η προσήλωση και ο σεβασμός του στις Αρχές της Δεοντολογίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη βράβευση δημοσιογράφων από το Ίδρυμα Μπότση για την προαγωγή της δημοσιογραφίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον και της κοινής γνώμης, εκτός του δημοσιογραφικού κόσμου.

Σχετικά με την εκδήλωση αυτή, το ΕΟΔ, το οποίο απαρτίζεται από τα δυο Πειθαρχικά Συμβούλια, που εκ του ρόλου τους ελέγχουν την δεοντολογική συμπεριφορά των δημοσιογράφων, διερωτάται πώς είναι δυνατόν να τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος δημοσιογράφος, στον οποίο έχουν επιβληθεί ποινές διαγραφής έξι φορές για σοβαρές παραβάσεις της δεοντολογίας από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, ανάμεσά τους και η απεργοσπασία, η οποία απαγορεύεται ρητά και από το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

Το ΕΟΔ, υποστηρίζει πάντα τις σημαντικές πρωτοβουλίες στον χώρο του Τύπου, όπως αυτή του Ιδρύματος Μπότση, εκφράζει όμως την άποψη ότι μεταξύ των βασικών στοιχείων, που θα κρίνουν την υποψηφιότητα δημοσιογράφων προς βράβευση, να είναι το ανεπίληπτο ήθος, η συμμετοχή του στον αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η προσήλωση και ο σεβασμός του στις Αρχές της Δεοντολογίας, που είναι και η βάση για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

"Κεραμίδα" για Νίκο Ευαγγελάτο - Τεράστιο πρόβλημα για MEGA - Γιατί κατηγορείται και η απάντησή του!

Σε ακρόαση από το ΕΣΡ καλείται το Mega, την ερχόμενη Τρίτη, λόγω της καθημερινής εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-tetradio, το «μεγάλο κανάλι» ελέγχεται για τρεις παραβάσεις διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών, και του κανονισμού του ΕΣΡ:

  • Την «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος», 
  • την «λήψη συνέντευξης από μη νηφάλιο άτομο» και
  •  την «αδιάκριτη παρέμβαση σε προσωπικό πόνο ή πένθος», σε επεισόδιο του «Live News» που προβλήθηκε στις 8 Ιουλίου 2021.
ΥΓ: Πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Ευαγγελάτος βραβεύτηκε από τηννΠρόεδρο της Δημοκρατίας και το Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση...
 


Θυμηθείτε το σχετικό θέμα και τις τρομερές αντιδράσεις που είχαν υπάρξει τότε..
 
"Eπίθεση" Τριανταφυλλόπουλου σε Ευαγγελάτο για Πάτρα - Το επίμαχο ΒΙΝΤΕΟ - Χαμός στο twitter!

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media η επιλογή της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο να… «αναστήσει» την μικρή Τζωρτζίνα με γραφικά και να παρουσιάσει το ολόγραμμα του νεκρού παιδιού δίπλα στον παρουσιαστή.

Η εκπομπή συνηθίζει να παρουσιάζει τα θέματα συνοδεία γραφικών, τα οποία πολλές φορές γίνονται viral με χιουμοριστικά σχόλια, ωστόσο η χθεσινή παρουσίαση του ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας προκάλεσε μόνο οργή.

Η τηλεοπτική «ανάσταση» της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες και οι οποίες προκάλεσαν εν τέλει τη σύλληψη της μητέρας της, θεωρήθηκε από την πλειοψηφία των χρηστών τουλάχιστον άστοχη.

 

Μάλιστα εκτός από τα οργισμένα σχόλια πολλοί χρήστες έγραψαν ότι έκαναν ή σκοπεύουν να κάνουν καταγγελία στο ΕΣΡ για όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Mega, ενώ θέση για το θέμα πήρε με διαδοχικά και αιχμηρά tweets και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος:

Ιδού:

 

Ναι, αλλά ο Ευαγγελάτος «πουλάει»...

Το Ίδρυμα Μπότση βράβευσε ανάμεσα στους «άριστους» της δημοσιογραφίας τον Νίκο Ευαγγελάτο –πρόβλημά του! Αυτό καθορίζει το ύψος της αξίας και της απήχησης που έχουν τα βραβεία του, αυτό και κρίνεται για τις επιλογές του. Το ουσιαστικό θέμα δεν είναι τι κάνει, πώς αξιολογεί και ποιους βραβεύει το Ίδρυμα. Θα το ξαναπούμε: πρόβλημά του σε ποια εκτίμηση θα το έχει πλέον το κοινό, και όχι μόνο το δημοσιογραφικό. Το θέμα είναι η μεγάλη απήχηση που έχουν κάποιοι –πολλοί– δημοσιογράφοι στον πολύ κόσμο, ανεξάρτητα με το ύφος και την ποιότητα της δουλειάς τους.

Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελάτος είναι, από πλευράς εμπορικότητας, ο Νο1 δημοσιογράφος του Mega. Η εκπομπή του, η Live News, έχει καθημερινά τη μεγαλύτερη τηλεθέαση και την ισχυρότερη προσέλκυση θεατών τού Μεγάλου Καναλιού μετά από τη, μακράν πρώτη, Γη της Ελιάς.
Κοιτάμε τις μετρήσεις τής Nielsen για τις εκπομπές της Δευτέρας και βλέπουμε ότι:

** Πρώτη από πλευράς αριθμού τηλεθεατών ήταν η Γη της Ελιάς που είχε 25,3% στο σύνολο, 18,1% στο δυναμικό κοινό και 1.110.00 τηλεθεατές. 

** Δεύτερη η Live News (Ευαγγελάτος) με 19,3% στο σύνολο, 18,4% στο δυναμικό κοινό και 463.000 τηλεθεατές. 

Η αμέσως επόμενη εκπομπή του Mega σε αριθμό τηλεθεατών είναι το τηλεπαιχνίδι The Chase (Μαρία Μπεκατώρου) το οποίο παρακολούθησαν τη Δευτέρα 352.000 άτομα και το οποίο, βέβαια, παίρνει λιντ ιν από τον Ευαγγελάτο.

Πολύ ψηλά και την Τρίτη

Και για να δώσουμε πιο φρέσκα στοιχεία, και χθες, Τρίτη, η εκπομπή του Ευαγγελάτου έκοψε πολλά «εισιτήρια». Έσπασε ταμεία! Την είδαν, κατά τους υπολογισμούς της Nielsen, 468.000 θεατές, όταν η Γη της Ελιάς είχε 1.160.000. Δηλαδή πήγε ελαφρώς καλύτερα από τη Δευτέρα. Σε ποσοστά είχε 18,7% και 20,2%.  

Συνεπώς, τι πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις περισσότερο: τα αμφιλεγόμενα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση ή το «μέλι» (και η ποιότητά του) που τραβάει τους τηλεθεατές, τους ακροατές και τους αναγνώστες; Και οι οποίοι κάνουν τον Ευαγγελάτο ένα από τα τηλεοπτικά πρόσωπα που «πουλάνε» πολύ. Και που κάποιες φορές πουλάνε τρελά (και τρέλα...) 

Πηγή: harddog-sport.blogspot.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags