Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Κόβουν" την Εθνική από τα ελεύθερα κανάλια - Αλλαγές με το F4 της Euroleague και τον τελικό Κυπέλλου!
Μπάσκετ
| 2022-10-21 16:20:00

"Κόβουν" την Εθνική από τα ελεύθερα κανάλια - Αλλαγές με F4 Euroleague και τον τελικό Κυπέλλου!

Sportdog Team
"Κόβουν" την Εθνική από τα ελεύθερα κανάλια - Αλλαγές με F4 Euroleague και τον τελικό Κυπέλλου!

Το Sportdog.gr αποκαλύπτει τον νέο Εθνικό κατάλογο εκδηλώσεων μείζονος σημασίας που προτείνεται από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (εφεξής ΓΓΕΕ).

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν προσεχώς στον Εθνικό κατάλογο εκδηλώσεων μείζονος σημασίας.

Ο κατάλογος αυτός διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εθνικό τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της ελληνικής κοινωνίας στα γεγονότα αυτά.

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (εφεξής ΓΓΕΕ) της Προεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης, υποβολής προς την ΕΕ και νομοθετικής κατοχύρωσης του εν λόγω καταλόγου, συνεκτιμώντας τα σχόλια όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το Sportdog.gr αποκαλύπτει τον επικαιροποιημένο προτεινόμενο εθνικό κατάλογο εκδηλώσεων μείζονος σημασίας, ο οποίος τίθεται εκ νέου σε διαβούλευση, προκειμένου να οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με την πρόταση και εφόσον περάσει, η Εθνική Ελλάδας θα μπορεί να προβάλεται αποκλειστικά από συνδρομητικά χωρίς παράλληλη μετάδοση από κάποιο ελεύθερο κανάλι, ενώ υποχρεωτικά θα προβάλονται παράλληλα και ζωντανά σε «ελεύθερα» μονο οι ημιτελικοί αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και EURO, εφόσον συμμετέχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αλλαγή υπάρχει όμως και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, ο οποίος θα πρέπει να προβάλλεται σε απευθείας και πλήρη μετάδοση και από «ελεύθερο» κανάλι, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague στο μπάσκετ, προτείνεται για το F4 να προβάλεται ο τελικός «ελεύθερα» και ο ημιτελικός μόνο εάν συμμετέχουν ελληνικές ομάδες.

Προτεινόμενος Εθνικό Κατάλογος Εκδηλώσεων Μείζονος Σημασίας

1. Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης, η τελετή λήξης και προβολή όλων των ελληνικών συμμετοχών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο (σε απευθείας και μερική μετάδοση).

2. Παραολυμπιακοί αγώνες: Η τελετή έναρξης, η τελετή λήξης και προβολή όλων των ελληνικών συμμετοχών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο (σε απευθείας και μερική μετάδοση).

3. Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Η τελετή έναρξης, η τελετή λήξης και προβολή όλων των ελληνικών συμμετοχών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο (σε μεταχρονολογημένη και μερική μετάδοση).

4. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

5. Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ανδρών: Οι ημιτελικοί αγώνες, εφόσον
συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

6. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών UEFA (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

7. Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών UEFA: Οι ημιτελικοί εφόσον συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

8. Ο τελικός του UEFA Champion’s League Ποδοσφαίρου Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

9. Οι ημιτελικοί του UEFA Champion’s League Ποδοσφαίρου Ανδρών, εφόσον
συμμετέχουν σε αυτούς ελληνικές ομάδες (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

10. Ο τελικός του UEFA Europa League Ποδοσφαίρου Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

11. Οι ημιτελικοί του UEFA Europa League Ποδοσφαίρου Ανδρών, εφόσον συμμετέχουν σε αυτούς ελληνικές ομάδες (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

12. Ο τελικός του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ελλάδας, Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

13. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

14. Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών: Οι ημιτελικοί αγώνες, εφόσον συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

15. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών UEFA (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

16. Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών UEFA: Οι ημιτελικοί εφόσον συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

17. Ο τελικός του UEFA Champion’s League Ποδοσφαίρου Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

18. Οι ημιτελικοί του UEFA Champion’s League Ποδοσφαίρου Γυναικών, εφόσον συμμετέχουν σε αυτούς ελληνικές ομάδες (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

19. Ο τελικός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α ́ Κατηγορίας Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

20. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

21. Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών: Οι ημιτελικοί εφόσον συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).
 

22. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

23. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών: Οι ημιτελικοί εφόσον
συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

24. Ο τελικός του Euroleague Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

25. Οι ημιτελικοί του Euroleague Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, εφόσον συμμετέχουν σε αυτούς ελληνικές ομάδες (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

26. Ο τελικός του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας, Ανδρών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

27. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

28. Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Γυναικών: Οι ημιτελικοί εφόσον συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

29. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

30. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών: Οι ημιτελικοί εφόσον συμμετέχει η εθνική ομάδα (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

31. Ο τελικός του Euroleague Καλαθοσφαίρισης Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

32. Οι ημιτελικοί του Euroleague Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, εφόσον συμμετέχουν σε αυτούς ελληνικές ομάδες (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

33. Ο τελικός του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας, Γυναικών (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

34. Οι ημιτελικοί και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών, εφόσον υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

35. Οι ημιτελικοί και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών, εφόσον υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).
36. Οι ημιτελικοί και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, εφόσον υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

37. Οι ημιτελικοί και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Γυναικών, εφόσον υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

38. Οι ημιτελικοί και τελικοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και ανοικτού στίβου, εφόσον υπάρχει εθνική συμμετοχή (σε απευθείας και πλήρη ή μερική μετάδοση).

39. Οι ημιτελικοί και τελικοί στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού και ανοικτού στίβου, εφόσον υπάρχει εθνική συμμετοχή (σε απευθείας και πλήρη ή μερική μετάδοση).

40. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών, εφόσον υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

41. Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Γυναικών, εφόσον υπάρχει συμμετοχή της εθνικής ομάδας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

42. Οι ημιτελικοί και ο τελικός τουρνουά Τένις Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open), εφόσον υπάρχει συμμετοχή Έλληνα αθλητή ή αθλήτριας (σε απευθείας και πλήρη μετάδοση).

43. Η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας (σε απευθείας και μερική μετάδοση).

44. Η ετήσια κλασική διαδρομή μαραθωνίου της Αθήνας που διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ (σε απευθείας και μερική μετάδοση).

45. Το Ράλι Ακρόπολις (σε απευθείας και μερική μετάδοση).

46. Οι τελετές έναρξης και λήξης του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Θεσσαλονίκης (σε μεταχρονολογημένη και μερική μετάδοση).

47. Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (σε μεταχρονολογημένη και πλήρη μετάδοση).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags