Facebook Pixel Φοβερή εκπομπή στο Keep Running! Απαντήσεις για το ντόπινγκ που θα συζητηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2022-12-12 18:54:00

Φοβερή εκπομπή στο Keep Running! Απαντήσεις για το ντόπινγκ που θα συζητηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φοβερή εκπομπή στο Keep Running! Απαντήσεις για το ντόπινγκ που θα συζητηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλά αποκλειστικά ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

"Ο αθλητισμός ομορφαίνει και δίνει χρώμα στη ζωή μας. Τόσο τα ομαδικά παιχνίδια, όσο και τα ατομικά σπορ, προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και συναισθήματα. Μας παθιάζουν, μας δίνουν διέξοδο απ’ την καθημερινότητα, δημιουργούν πρότυπα στα νέα παιδιά, τα κρατούν μακριά από «κακές» συνήθειες.

Δυστυχώς όμως, όπως όλοι οι τομείς της κοινωνίας, έτσι κι εδώ, από το ερασιτεχνικό επίπεδο ως τον πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου υπάρχουν παθογένειες. Και μια από αυτές, είναι το ντόπινγκ», αυτά είναι τα λόγια του Γρηγόρη Λέων, διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΚΑΝ.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Sapienza» της Ρώμης, κάτοχος τριών Master (MSc) και Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Keep Running» στο StarX.gr, όπου μίλησε στην Ειρήνη Σαββοπούλου και τον Γιώργο Παπαδημητρόπουλο για την περίπτωση του ντόπινγκ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο κ. Λεών έδωσε απαντήσεις για τον τρόπο που προγραμματίζονται οι έλεγχοι στους αθλητές, για την εκπαίδευση και τη διαδικασία που ακολουθείται και προειδοποιεί για τις συνέπειες που έχουν στον οργανισμό των αθλούμενων οι ουσίες που χρησιμοποιούνται και «πλασάρονται» ως ακίνδυνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Mία εκπομπή για όσους αγαπούν το τρέξιμο και τους αγώνες δρόμου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Από τον... στίβο της εκπομπής περνούν οι κυριότεροι διεθνείς μαραθώνιοι της εβδομάδας, ενημερωμένο καλεντάρι για τους προσεχείς αγώνες δρόμου, προπονητικές συμβουλές και σπουδαίοι καλεσμένοι, ο καθένας από τους οποίους έχει γράψει τα δικά του χιλιόμετρα στον αθλητισμό. Με το μήνυμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, δεν σταματάμε να τρέχουμε ποτέ. "Γιατί όσο περισσότερο τρέχουμε, τόσο καλύτεροι άνθρωποι γινόμαστε!".

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags