Facebook Pixel Ατάκα που θα ...τρελάνει κόσμο: "Ο Στιλ είναι...", "Δεν έσπασε το μεγάλο ρεκόρ" – Απορία-φωτιά για Καπίνο!
| 2017-05-30 10:45:00

Ατάκα που θα ...τρελάνει κόσμο: "Ο Στιλ είναι...", "Δεν έσπασε το μεγάλο ρεκόρ" – Απορία-φωτιά για Καπίνο!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκα που θα ...τρελάνει κόσμο: "Ο Στιλ είναι...",  "Δεν έσπασε το μεγάλο ρεκόρ" – Απορία-φωτιά για Καπίνο!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν απ' τον Τάκη Οικονομόπουλο! Τι γνώμη έχει για τον Βρετανό γκολκίπερ που κανείς δεν περιμένει και τι δεν καταλαβαίνει για τον «ερυθρόλευκο» παίκτη;

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ του, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον Λουκ Στιλ, και με αυτούς πρέπει να κινηθεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτή την άποψη εξέφρασε με συνέντευξή του στον SportDog ο Τάκης Οικονομόπουλος, που τόνισε ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά στοιχεία που έχει ο καθένας τους, αλλά και ποιος είναι ο λόγος που έχασε τη θέση του στη βασική 11άδα ο Άγγλος τερματοφύλακας.

Ακόμα, ο παλαίμαχος άσος σχολίασε ότι οι "πράσινοι" πρέπει να συμπληρώσουν την τριάδα των τερματοφυλάκων με κάποιον από την ακαδημία, ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο Στέφανος Καπίνο κλήθηκε στην Εθνική ομάδα.

Κύριε Οικονομόπουλε, πώς είδατε τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο;

"Πήγανε πολύ καλά. Και τακτικά τα πήγε πολύ καλά ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ ακόμα. Θεωρώ ότι η νίκη αρκεί, γιατί χάρηκε και ο κόσμος της ομάδας".

"Δεν έσπασε το μεγάλο μου ρεκόρ"

Σε αυτό το παιχνίδι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έσπασε ένα ρεκόρ σας, που αφορά τα 9 διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, χωρίς να δεχτεί γκολ. Πώς το σχολιάζετε;

"Αυτό που έσπασε χθες ο Βλαχοδήμος αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια. Το μεγάλο δικό μου ρεκόρ είναι 13 παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, που αφορούσε έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Βλαχοδήμο;

"Πρόκειται για έναν ικανό τερματοφύλακα, που θέλει λίγη δουλειά στις τοποθετήσεις του. Τον βλέπω από θετική σκοπιά ως τερματοφύλακα, θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλά. Είναι γρήγορος και αυτό για εμένα είναι το σπουδαιότερο. Θεωρώ ότι ο τερματοφύλακας θα πρέπει να είναι ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής της ομάδας, τουλάχιστον στα 16 μέτρα της περιοχής του. Αλλά πρέπει να μάθει καλύτερα τις τοποθετήσεις. Πρόκειται για τερματοφύλακα που μπορεί να είναι βασικός στον Παναθηναϊκό και δεν είναι τυχαίο ότι τον καλούν στην U-21 της Γερμανίας. Σημαίνει ότι κάτι βλέπουν σε αυτόν".

"Πολύ καλός ο Στιλ, πρέπει να μείνει"

Για να αναδειχθεί ο Βλαχοδήμος στην 11άδα του Παναθηναϊκού, έπρεπε να εξαφανιστεί από αυτή ο Στιλ. Πώς είδατε αυτή την εξέλιξη;

"Το πρόβλημα με τον Στιλ θεωρώ ότι είναι ο τρόπος που δούλευε. Πριν δούλευε με έναν άλλον τρόπο, τώρα έχει αλλάξει, δουλεύει αλλιώς και προφανώς δεν του ταιριάζει. Κάτι προφανώς που σχετίζεται με την αλλαγή προπονητή τερματοφυλάκων. Έχει πολλά θετικά στοιχεία ο Στιλ, αλλά στην πορεία του στον Παναθηναϊκό κάπου έχασε την αυτοπεποίθησή του. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν τερματοφύλακα, είναι κομβικό σημείο, μεγάλη υπόθεση η αυτοπεποίθηση. Αλλά πιστεύω ότι είναι καλός τερματοφύλακας και έχει θέση στον Παναθηναϊκό, πρέπει να μείνει".

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τερματοφύλακα το καλοκαίρι. Υπάρχει κάποιος από την Ελλάδα που ξεχωρίζετε;

"Θεωρώ ότι η δυάδα που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός, με Βλαχοδήμο και Στιλ, είναι πολύ καλή. Μπορεί να πορευτεί με αυτούς τους δύο τη νέα αγωνιστική περίοδο και να συμπληρώσει την τριάδα με κάποιον από την ακαδημία. Πώς έβγαζα εγώ τόσα χρόνια τερματοφύλακες από την ακαδημία και ανέβαιναν στην πρώτη ομάδα;".

"Δεν έπαιξε πολλά ματς, αλλά κλήθηκε στην Εθνική"

Τέλος θα ήθελα να κάνετε ένα σχόλιο και για τον Στέφανο Καπίνο, που έκανε καλό φίνις στο πρωτάθλημα.

"Δεν έπαιξε σε πολλά ματς, κι όμως κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Δεν κατάλαβα ποτέ πώς τον κράτησε για τόσο καιρό εκτός αγώνων ο τραυματισμός που είχε. Έκανε 2-3 καλά παιχνίδια, στα τελευταία ματς πήγε πολύ καλά. Αλλά εγώ θα τον κρίνω σε ολόκληρο πρωτάθλημα και όχι σε τρία ματς. Να δω τι βαθμούς μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του, με τις υπηρεσίες του στο γήπεδο". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags