22/02/11 - 23:22

Τάζουν στους πιστούς δίαιτα και γεμίζουν τις εκκλησίες

Χάστε κιλά με την βοήθεια του... Θεού. Κάντε δίαιτα όπως αυτή βγήκε από την Βίβλο. Όχι δεν τρελαθήκαμε εμείς. Μάλλον κάποιοι άλλοι...

Τάζουν στους πιστούς δίαιτα και γεμίζουν τις εκκλησίες
55.293views 0shares

Από το αγροτικό Άρκανσο ώς τη Βιρτζίνια, ακόµη και στη Νέα Υόρκη, εκκλησίες προσελκύουν πιστούς προσφέροντας προγράµµατα αδυνατίσµατος που βασίζονται στη Βίβλο.

Ακολουθούν τις διδαχές του Στιβ Ρέινολντς, ενός βαπτιστή πάστορα από την Ουάσιγκτον, ο οποίος έχασε 45 κιλά εφαρµόζοντας αρχές που λέει πως αποκόµισε έπειτα από προσεκτική ανάγνωση της Βίβλου.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Ρέινολντς είχε υψηλή πίεση και υψηλότατα επίπεδα χοληστερίνης. Λέει πως µετά τα 20 σταµάτησε να γυµνάζεται και συνέχισε να τρώει πολύ και στα 48 του ζύγιζε περισσότερο από 150 κιλά. «Τότε αναζήτησα τη λέξη “σώµα” στη Βίβλο, εµφανίζεται 179 φορές. Από τα αποσπάσµατα αυτά, ανέπτυξα αυτές τις συµβουλές για ένα καλύτερο σώµα», εξηγεί. Ονοµάζει το πρόγραµµά του “BOD4GOD” («Σώµα για τον Θεό»), από ένα απόσπασµα των Επιστολών προς Κολοσσαείς, που αναφέρει ότι «είµαστε φτιαγµένοι από τον Θεό για τον Θεό». Το 2007 απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα του στην Εκκλησία των Βαπτιστών. «Περίπου 40% από σας πρέπει να χάσετε βάρος» τους είπε.

Οχι διότι ο Θεός δεν αγαπάει τους χοντρούς, «αλλά επειδή µπορούµε να τον τιµήσουµε µε τα σώµατά µας». Αλλοι, όπως ο συγγραφέας του βιβλίου «Τι έτρωγε ο Ιησούς;», δίνουν διαιτητικές οδηγίες βασισµένες σε περιγραφές γευµάτων από την Καινή ∆ιαθήκη. Ο Ρέινολντς είναι πιο χαλαρός. «Στον Θεό», λέει, «αρέσουν οι τροφές, η ποικιλία, οι γεύσεις. Απλώς µην τρώτε υπερβολικές ποσότητες».
 

ΠΗΓΗ: newsit.gr