Facebook Pixel Έκανε… πελάτη τον Φέντερερ!
| 2011-02-26 21:01:00

Έκανε… πελάτη τον Φέντερερ!

Έκανε… πελάτη τον Φέντερερ!

Αυτού Μεγαλειότης, Ρότζερ Φέντερερ υποκλίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον εξαιρετικό Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος υπερ-παίκτης, συνεχίζοντας την εκπληκτική και αήττητη φετινή του πορεία, νίκησε κατά κράτος 2-0 σετ τον Ελβετό και πανηγύρισε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Dubai Tennis Championships!
 

Με τον Ράφαελ Ναδάλ (πάλι) στα "πιτς" και τον Ρότζερ Φέντερερ λίγο πριν τα... 30, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα courts και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να υλοποιήσει τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος απ'το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 23χρονος Σέρβος, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις (έχουμε χάσει το λογαριασμό), επικράτησε μάλλον εύκολα (!) 6-3, 6-3 του Ρότζερ Φέντερερ στον συναρπαστικό, θεαματικό και γρήγορο τελικό του Dubai Tennis Championships, διατηρώντας το θρόνο του στα Εμιράτα αλλά και το αήττητο στη φετινή χρονιά η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς...

Ο Νόλε, παίζοντας φανταστικό τένις κυριάρχησε απόλυτα του δίχως στρατηγική Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό να έχει μοναδικό στόχο να "σκοτώσει" τον αντίπαλό του με τα δυνατά του χτυπήματα, χωρίς όμως να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο court και χωρίς να αποφύγει τα πολλά λάθη απόρροια της εκτός ορίων επιθετικότητάς του.

Αντίθετα, ο Τζόκοβιτς προτίμησε τη γνωστή πετυχημένη συνταγή να παίζει συνέχεια τον Φέντερερ στο backhand και όπως και στην Αυστραλία έτσι και στο Ντουμπάι, δικαιώθηκε για την επιλογή του φτάνοντας στη σπουδαία νίκη μετά από μόλις 71 λεπτά αγώνα.

Έτσι, ο Σέρβος πανηγύρισε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στο Ντουμπάι (2009-11), δεύτερο τη φετινή χρονιά μετά από αυτόν στο Australian Open και 20ο της καριέρας του προσθέτοντας επίσης στον τραπεζικό του λογαριασμό το σημαντικό ποσό, μέρες που είναι, των 386,000 δολαρίων.

Από την άλλη, ο Φέντερερ δεν πραγματοποίησε άσχημο τουρνουά, πετυχαίνοντας ορισμένες καλές νίκες μέσα στην εβδομάδα με πιο σημαντική αυτή στα ημιτελικά επί του Γκασκέ. Ο 29χρονος Ελβετός, μετά την Αυστραλία ξεκουράστηκε αρκετά και σίγουρα δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον υπερ-φορμαρισμένο Τζόκοβιτς. Παρόλαυτά έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση και σίγουρα θα επανέλθει δριμύτερος στα δύο αμερικάνικα Masters που ακολουθούν, στις 10 Μαρτίου στο Indian Wells και στις 23 του ίδιου μήνα στο Μαϊάμι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού, οι δύο άνδρες, όπως αναμενόταν άλλωστε, αντάλλαξαν ορισμένες εντυπωσιακές μπάλες παρόλο που το παιχνίδι τελείωσε νωρίτερα απ'ότι αναμενόταν...

Ο Τζόκοβιτς ήταν πολύ καλύτερος στο 1ο σετ όπου έχασε μόλις 4 πόντους από το εκπληκτικό του σερβίς, πετυχαίνοντας 2 breaks στο προβληματικό σερβίς του Φέντερερ στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3) του εναρκτήριου σετ.

Ο Φέντερερ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το προβάδισμα με 3-1 games που πήρε στο 2ο σετ με τον Σέρβο να εξαπολύει εντυπωσιακή αντεπίθεση και με 5 συνεχόμενα games να φτάνει στην 8η νίκη επί του Ελβετού σε σύνολο 21 αναμετρήσεων.

Αυτή ήταν η 12η νίκη για τον Τζόκοβιτς τη φετινή χρονιά κατά την οποία δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα σε δύο επίσημα τουρνουά που έχει πάρει μέρος (Australian Open, Dubai). Είχε αγωνιστεί και στο Hopman Cup στο Περθ όπου επίσης δεν γνώρισε την ήττα σε 3 αγώνες στο μονό...

Σάββατο26/02: ΤελικόςDubai Tennis Championships
2-Djokovic (Serbia) beat 1-Federer (Switzerland) 6-3 6-3

Πηγή: Tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags