Facebook Pixel Ο "μαχητής" του ΠΑΟΚ
| 2012-09-18 11:26:00

Ο "μαχητής" του ΠΑΟΚ

Ο "μαχητής" του ΠΑΟΚ

Ο Λίαμ Λόρενς εξηγεί γιατί θεωρεί τον εαυτό του μαχητή.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στα "ΣΠΟΡ του Βορρά":

«Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ, ήξερα ότι έχει φανατικούς οπαδούς, ότι βρίσκεται μέσα στις τρεις – τέσσερις μεγάλες ομάδες της Ελλάδος και ότι η πόλη ζει και αναπνέει με την ομάδα. Αυτό που δεν είχα αντιληφθεί είναι πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Στην Αγγλία, ξέρουμε τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και ο ΠΑΟΚ είναι μέσα σε αυτές. Αλλά μέχρι να έρθω στη Θεσσαλονίκη, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και τι φιλοδοξίες υπάρχουν. Και γι’ αυτό όλοι οι παίκτες προσπαθούμε να δίνουμε το καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα και το κόσμο».

Για τον τρόπο μετακίνησής του από το αγγλικό πρωτάθλημα, στον Δικέφαλο, ανέφερε:

«Όταν η ομάδα μου, η Πόρτσμουθ, υποβιβάστηκε, ενημερώθηκα ότι δεν υπάρχει χώρος στην ομάδα για το συμβόλαιό μου, ότι δεν μπορεί να το αντέξει. Χάρισα κάποια χρήματα και έμεινα ελεύθερος. Υπήρχαν προτάσεις από αγγλικές ομάδες αλλά δεν κάλυπταν τη φιλοδοξία μου. Τότε, κάποιος από τον ΠΑΟΚ, τηλεφώνησε στον μάνατζέρ μου. Του μετέφερε τη πρόταση και του είπε πως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά καθώς ο ΠΑΟΚ ήθελε να προλάβει να με δηλώσει για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τότε, δε το σκέφτηκα και πολύ. Είπα στον μάνατζέρ μου «πάμε στην Ελλάδα να κλείσουμε!».

Ο Λόρενς μίλησε και για τις διαφορές της Αγγλίας με την Ελλάδα, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο:

«Η πιο μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι, και την αυτονομία που έχουν οι ομάδες στην Αγγλία από τα μεγάλα έσοδα που έχουν, ενώ διαθέτουν καλύτερες υποδομές, εγκαταστάσεις και αθλητικά κέντρα. Στην Αγγλία, υπάρχουν τέσσερις – πέντε ομάδες που είναι σε τοπ επίπεδο, και οι υπόλοιπες είναι σχεδόν στο ίδιο».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, σχολίασε:

«Αυτό που μετράει στο τέλος είναι η νίκη. Είναι σημαντικό, ακόμα και τις φορές που δεν παίζεις καλά, να μπορείς να κερδίζεις. Το γκολ που πέτυχα ήταν σημαντικό και το πανηγύρισα, διότι από αυτό ξεκίνησε η αντεπίθεσή μας. Εγώ θέλω να βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ, είτε με ένα γκολ είτε με μια ασιστ».

Για το αν θα περιέγραφε τον ίδιο με τη λέξη «μαχητής» είπε:

«Σίγουρα… Ξεκίνησα από χαμηλά και πέρασα από όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας για να φτάσω να αγωνιστώ στη Πρεμιερ Λιγκ. Από την Μάνσφιλντ, έφτασα να αγωνίζομαι στην Σάντερλαντ και τη Στόουκ. Ποτέ, δε μου χαρίστηκε τίποτα και πάντα πάλευα σκληρά και έδινα μάχες για να φτάσω όσο ψηλότερα μπορούσα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags