Facebook Pixel «Φέτος ξύπνησε ο ΠΣΑΠ, πέρσι ήταν όλα καλά»
| 2011-03-08 12:10:00

«Φέτος ξύπνησε ο ΠΣΑΠ, πέρσι ήταν όλα καλά»

«Φέτος ξύπνησε ο ΠΣΑΠ, πέρσι ήταν όλα καλά»

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης σχολιάζει στο blog του για τις... βαθμίδες στην έννοια του ανεξέλεγκτου που βάζει ο ΠΣΑΠ, αλλά και στα περσινά φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα με τα οποία ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός.

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση του ΔΣ του, με αποκλειστικό θέμα το μέγα πρόβλημα της βίας, που «είναι πλέον επικίνδυνα ανεξέλεγκτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως επισημαίνεται.

Σαν πρώτη εντύπωση, δηλαδή, αυτό που βγαίνει από την συγκεκριμένη φράση, είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι προχθές, ήταν απλά ανεξέλεγκτο, αλλά κάτι που συνέβη ξαφνικά, το μετέβαλε σε «επικίνδυνα ανεξέλεγκτο». Βλέπουμε δηλαδή ότι ο ΠΣΑΠ κατάφερε να βάλει βαθμίδες στην έννοια του ανεξέλεγκτου.

Και τι ήταν αυτό πού συνέβη και μετέβαλε το σκέτα «ανεξέλεγκτο» σε «επικίνδυνα ανεξέλεγκτο»; Προφανώς, ήταν τα γεγονότα που έγιναν στο Χαριλάου, όπου οι αγανακτισμένοι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο με το τέλος του αγώνα και πήραν στο κυνήγι τους παίκτες του Αρη. Ευτυχώς βέβαια, δεν τους… πρόλαβαν, αλλά και μόνο το ότι μπήκαν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις, απέδειξαν ότι το ανεξέλεγκτο γίνεται και επικίνδυνο καμιά φορά, σύμφωνα με τον ΠΣΑΠ.

Και λέει η ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών, ότι αυτά «τα νέα απαράδεκτα γεγονότα, ήρθαν δυστυχώς να προστεθούν σε μια μακρά πλέον αλυσίδα με εξόχως ανησυχητικά συμβάντα βίας».

Μακρά λοιπόν η αλυσίδα, αλλά εδώ γεννιέται μία απορία. Καλά, τόσο καιρό πού σχηματιζόταν αυτή η αλυσίδα, με τα εξόχως ανησυχητικά συμβάντα βίας, ο ΠΣΑΠ πού βρισκόταν; Πώς αντιδρούσε δηλαδή όταν ξεκίνησαν τα πρώτα συμβάντα, ή καλύτερα, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ αρχίσουν αυτά τα ανησυχητικά συμβάντα; Μήπως ήταν σε κατάσταση χειμερίας νάρκης, ή μήπως δεν είχε πάρει χαμπάρι τι ακριβώς συνέβαινε και πού πήγαινε η δουλειά;

Τέλος πάντων, ο ΠΣΑΠ βγαίνει ΤΩΡΑ, ακριβώς τη στιγμή που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μόλις ΠΕΝΤΕ αγωνιστικές! Και, αν προτιμάτε, την στιγμή που ο τίτλος του πρωταθλητή έχει πλέον κριθεί. Τώρα που δεν απομένουν παρά μόνον τυπικές διαδικασίες, για να στεφθεί πρωταθλητής για άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός.

Η διάθεση αυτή της διοίκησης του ΠΣΑΠ είχε εκδηλωθεί –με ανεπίσημες διαρροές– από την περασμένη εβδομάδα. Οι άνθρωποι που τον διοικούν, είχαν ετοιμάσει τα σχέδιά τους που αποβλέπουν στην αναστάτωση της ροής του πρωταθλήματος και εν τέλει την απαξίωσή του, αμέσως μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού με τα γνωστά γεγονότα.

Όμως, παρά την ισχυρή προβολή που έδωσαν στην υποβόσκουσα απόφασή τους, μέσω των αντι-Ολυμπιακών ΜΜΕ, έπεσε στο κενό. Οι παίκτες των περισσότερων ΠΑΕ, απάντησαν αρνητικά, όχι επειδή δεν βλέπουν το πρόβλημα της βίας, αλλά επειδή ακριβώς δεν βλέπουν ΤΗ ΛΥΣΗ του προβλήματος στις παρωχημένες και αναποτελεσματικές κινητοποιήσεις των επί χρόνια βαθιά νυχτωμένων συνδικαλιστών του κλάδου τους.

Μην ξεχνάμε, ότι ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ είχαν υπάρξει έντονα φαινόμενα βίας στο πρωτάθλημα, που κέρδισε τελικά ο Παναθηναϊκός. Ο ευρών όμως τότε τον ΠΣΑΠ, αμειφθήσεται!
Απών ήταν πέρυσι από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα ο ΠΣΑΠ. Φέτος, όμως, πού ο Ολυμπιακός ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ, αποφάσισε ξαφνικά να κινητοποιηθεί, διότι «δεν πάει άλλο»!

Τα επεισόδια του τέλους του αγώνα Αρη-Ηρακλή, έδωσαν νέα ευκαιρία στους εμπνευστές της διακοπής των πρωταθλημάτων. Ετσι, και για να μη χάσουν χρόνο, αποφάσισαν τη σύγκλιση του ΔΣ τους (αλήθεια, κάθε… πότε συνεδριάζει αυτό το ΔΣ; Εχει ξανασυνεδριάσει φέτος;), προκειμένου να ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ από τους αρχηγούς των ομάδων Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής, απόφαση που εξυπηρετεί τα σχέδιά τους. Δηλαδή, διακοπή των πρωταθλημάτων διά της απεργίας, που σημαίνει και υποβάθμιση του ΚΥΡΟΥΣ του πρωταθλήματος, άρα και του ΤΙΤΛΟΥ που κερδίζει ΠΑΝΑΞΙΑ ο Ολυμπιακός.

Μία ακόμη καλή ερώτηση, είναι τι ακριβώς θα γίνει, εάν υποθέσουμε πως η απόφασή τους θα είναι τελικά η διακοπή του πρωταθλήματος. Δηλαδή, θα… σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα; Τόσο… απλή ήταν η λύση του προβλήματος; Τελειώνει η βία και ιδιαίτερα η εναντίον ποδοσφαιριστών βία, εάν και εφ’ όσον διακοπεί το πρωτάθλημα;

Μόνο αφελείς ή ύποπτοι καιροσκόποι μπορεί να πιστέψουν κάτι τέτοιο. Φυσικά, αν σταματήσουν τα πρωταθλήματα, δεν θα υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα, αφού δεν θα γίνονται αγώνες! Όταν όμως ξαναρχίσουν; Δεν θα ξαναγίνουν επεισόδια μετά τη διακοπή; Η μήπως, θα ξαναρχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση;

Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι οι συντάκτες της αποφεύγουν να αναφερθούν στην ΠΡΟΤΑΣΗ που έχουν να κάνουν, ως διοίκηση, στους αρχηγούς των ομάδων. Είναι εμφανές, ότι αποβλέπουν στο να παρθεί μία απόφαση πλειοψηφίας, που βεβαίως, πιστεύουν ότι θα «σκεπάσει» την θέληση της μειοψηφίας. Και ότι με αυτό τον τρόπο, θα προσπαθήσουν να ΣΥΡΟΥΝ τους ποδοσφαιριστές σε διακοπή πρωταθλημάτων, που κάθε άλλο παρά ευεργετική θα μπορεί να είναι γι’ αυτούς.

Μία απόφαση διακοπής, αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή, θα είναι τόσο όψιμη, ώστε να φαίνεται σαν σκόπιμη και εξυπηρετούσα ΑΛΛΟΥΣ, πολύ σκοτεινούς στόχους και όχι αυτόν που εμφανίζεται προς τα έξω. Φαίνεται να είναι τόσο ΥΠΟΠΤΗ, ώστε να υποκρύπτει ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ σχέδια.

Σίγουρα πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν υπάρξει απαρτία στο κάλεσμα των αρχηγών, αν θα γίνει τελικά το συμβούλιο διά της παρουσίας όλων (και όχι… τηλεφωνικά, όπως είναι ο προσφιλής τους τρόπος) και βεβαίως την απόφαση που θα ληφθεί με το ΣΚΕΠΤΙΚΟ της, για να επανέλθουμε.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags