14/03/11 - 16:06

"Χρωστάνε 222 εκ. και τους χρηματοδοτούμε;"

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Τουρισμού και Οικονομικών με θέμα «τα χρέη των ΠΑΕ, διακίνηση μαύρου χρήματος και τα κρούσματα βίας», κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Χρωστάνε 222 εκ. και τους χρηματοδοτούμε;"
40.116views 0shares

Τα βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο ανέρχονται στα 222 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σχετικά και ρωτάει:

Πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος του ΣΔΟΕ στα πόθεν έσχες των παραγόντων, των διαιτητών και των μάνατζερ και ποια τα αποτελέσματά τους. Και, το πιο σημαντικό, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά:

«Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Τα χρέη των ΠΑΕ, διακίνηση μαύρου χρήματος και τα κρούσματα βίας και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Σε προηγούμενη σχετική ερώτηση μου (10-3-2010) ο Υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα βεβαιωμένα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο ανέρχονται σε 222 εκ. ευρώ περίπου. Επίσης, δεσμεύτηκε για εντατικότερους ελέγχους από το ΣΔΟΕ με στόχο την φοροδιαφυγή και την διακίνηση μαύρου χρήματος στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Μετά τα πολλαπλά κρούσματα τυφλής βίας που σχεδόν κάθε Κυριακή λαμβάνουν χώρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ολων των κατηγοριών, ήρθαν να προστεθούν στο σάπιο σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου οι αλληλοκατηγορίες και οι «νέες» αποκαλύψεις που σχετίζονται με τον επηρεασμό διαιτητών για την εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων στην αγορά του αθλητικού τζόγου.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

* Πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος πόθεν έσχες των παραγόντων, των διαιτητών και των μάνατζερ και με ποια αποτελέσματα; Πόσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές το τελευταίο έτος; Τι ύψος προστίμων επιβλήθηκαν και πόσα απ’ αυτά έχουν εισπραχτεί;

* Σκοπεύει η κυβέρνηση να συνεχίσει την χρηματοδότηση της Σούπερ Λιγκ μέσω του ΟΠΑΠ; Ποια μέτρα θα πάρει εις βάρος των ομάδων και των παραγόντων τους που υποθάλπτουν την βία και εμπλέκονται σε παρασκηνιακά παιχνίδια;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης».