Facebook Pixel «Θαυμάζω Διαμαντίδη και Μπατίστ»!
Μπάσκετ
| 2011-03-22 14:16:00

«Θαυμάζω Διαμαντίδη και Μπατίστ»!

«Θαυμάζω Διαμαντίδη και Μπατίστ»!

Μία κουβέντα με τον Μπόγιαν Κρκιτς για μπάσκετ είναι, όπως και να το κάνουμε, διαφορετική.

Για να καταλάβετε, πλην όλων των άλλων, ότι στη Μπαρτσελόνα, διαχωρισμοί ποδοσφαιρικών και μπασκετικών δε γίνονται. Το έμβλημα και τα χρώματα είναι πάνω απ'όλα. Κι όπως θα καταλάβετε, όπως ο Πουγιόλ, έτσι και ο Μπόγιαν, λατρεύει το μπάσκετ...

«Δίχως αμφιβολία θα είμαι μέσα στο Παλάου Μπλάουγκράνα, ίσως και στα δύο ματς, αλλά σίγουρο στο πρώτο. Είναι μία αναμέτρηση, που όχι μόνο εγώ, μα κανείς δεν μπορεί να χάσει, αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό» ήταν απάντησή του στη σχετική ερώτηση. Η γνώση του γύρω από το μπάσκετ φαίνεται να είναι εξαιρετική και θα το αντιληφθείτε στη συνέχεια. «Κακά τα ψέματα, η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πιστεύω ότι μαζί με τον Παναθηναϊκό ("Panetanikos" όπως τον ανάφερε) είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου».

Και τώρα πιθανώς να αναρωτηθείτε... Γιατί να μας πει τη γνώμη του ο Μπόγιαν; Και γιατί όχι κάποιος άλλος σταρ της κορυφαίας ομάδας του κόσμου; Η απάντηση είναι απλή... Διότι οι υπόλοιποι δεν ήταν και τόσο εύκολο να προσεγγιστούν (ακολουθήσαμε ...ινδιάνικη διαδικασία και όχι την τυπική, μέσω των υπεύθυνων επικοινωνίας της Μπάρτσα) κι επίσης διότι μας είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος που ο Μπόγιαν απολάμβανε πέρσι την παρουσία του στο Παλέ ντε Μπερσί και στο Φάιναλ Φορ που έγινε πέρσι στο Παρίσι.

Πανηγύριζε μαζί με τον Πουγιόλ και τον Πικέ (που είχε στα χέρια του ένα κασκόλ της ομάδας του και το ανέμιζε διαρκώς) σχεδόν κάθε καλάθι με πολύ έντονο τρόπο. Σαν οπαδός! «Πράγματι, πέρσι ήμουν στο Παρίσι και απόλαυσα πραγματικά τόσο την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, όσο και την αναμέτρηση» μας είπε ο Μπόγιαν και συνέχισε..

«Ηταν απόφαση λεπτού να πάμε στο Παρίσι»

«Εμεινα εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των παικτών που παρακολούθησα, όχι μόνο της Μπαρτσελόνα, αλλά και των δύο ομάδων. Δε σας κρύβω ότι ήταν αρκετά περίπλοκο να βρεθούμε στο Παρίσι. Ηταν μία απόφαση του λεπτού. Το συζητήσαμε, το αποφασίσαμε, μπήκαμε στο αεροπλάνο και ήρθαμε μαζί με τον πρόεδρο και τους συμπαίκτες μου. Κι έτσι ήμασταν μάρτυρες μίας τεράστιας επιτυχίας. Μη νομίζετε, για εμάς ήταν φανταστικό να δούμε την ομάδα μας κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο. Δε σας κρύβω ότι εγώ ανατρίχιασα όταν είδα τα παιδιά να σηκώνουν το τρόπαιο και να βρίσκονται σε αυτή την έκσταση. Ηταν πραγματικά συγκινητικό κι εντυπωσιακό. Ανατριχιστικό!».

Τον τελευταίο καιρό, ο Μπόγιαν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση... Εχει σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Μπάρτσα και φυσικά, όπως όλοι, περιμένει τις αναμετρήσεις με τη Σαχτάρ, αλλά και την πρόκριση που ενδεχομένως να την φέρουν αντιμέτωπη με την Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για όσους δεν τον ξέρουν, στην Καταλονία θεωρείται παιδί θαύμα. Οχι σαν τον Μέσι, αλλά κάτι αντίστοιχο.

Είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε με την Μπάρτσα σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος (17 ετών και 19 ημερών), ενώ τρεις μέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα την Λιόν. Είναι ο νεαρότερος παίκτης που έχει παίξει σε διεθνή αγώνα της Μπαρτσελόνα. Σε 17 ετών και 53 ημερών, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και στο 25ο λεπτό απέναντι στην Βιγιαρεάλ σκόραρε.

Οσο για τον Τσάμπιονς Λιγκ, του πήρε μόνο λίγες ημέρες για να ανοίξει λογαριασμό. Εγινε ο πρώτος παίκτης γεννημένος το 1990 που πέτυχε γκολ (κόντρα στη Σάλκε) και παράλληλα έγινε ο δεύτερος νεαρότερος, πίσω από τον γνωστό μας Πίτερ Οφορίκουε, που σημείωσε τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δεν τον πέρασε για μόλις 22 μέρες...!!!

«Εκπληκτική ομάδα ο Παναθηναϊκός»

Φέτος, ο νεαρός που είναι γεννημένος από Σέρβο πατέρα (τον Μπόγιαν Κρκιτς Sr, παίκτη του Ερυθρού Αστέρα στα νιάτα του και νυν σκάουτ της Μπάρτσα)) και Καταλανή μητέρα, σε ηλικία μόλις 21 ετών, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για την Μπαρτσελόνα σε δύο ματς, ενώ παράλληλα επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2015 αυξάνοντας το μπάι άουτ από τα 80 στα 100 εκ. ευρώ για όποια θα θελήσει να τον αγοράσει... Κι αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να σας συστήσουν τον νεαρό, ορίστε και μία ιδιαίτερα πτυχή του χαρακτήρα του, που σε εμάς αρέσει πολύ... «Λατρεύω το μπάσκετ και όταν έχω ελεύθερο χρόνο οπωσδήποτε θα πάω στο γήπεδο για να δω τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα. Πραγματικά το αγαπώ!».

Εξ ού και η γνώση του γύρω από το άθλημα... Και φυσικά τον Παναθηναϊκό... «Είναι μία εκπληκτική ομάδα με έναν απίστευτο προπονητή, που τα τελευταία χρόνια σπάνια απέχει από Φάιναλ Φορ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας εξαιρετικός κόουτς, από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Κι από τους παίκτες ξεχωρίζω τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ». Αργότερα βέβαια θα του κάναμε μία παρεμφερή ερώτηση... «Κοιτάξτε, από τα παιδιά της Μπαρτσελόνα υπάρχουν πολλά που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από τον Παναθηναϊκό πραγματικά θαυμάζω τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ. Είναι εκπληκτικοί παίκτες».

«Η Μπαρτσελόνα δεν θα ήθελε τον Παναθηναϊκό»

Οσο για τις πιθανότητες που διαβλέπει για τον Παναθηναϊκό να είναι στο Φάιναλ Φορ... «Κατ'αρχάς να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στη Βαρκελώνη. Εστω και λίγο νωρίτερα. Εδώ θα κριθεί η πρόκρισή του στο Φάιναλ φορ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που βολεύει ακριβώς την Μπαρτσελόνα σε αυτή την στιγμή της διοργάνωσης. Ηταν από τους πιο ...άβολους αντιπάλους που θα μπορούσαν να την τύχουν. Ισως και ο χειρότερος. Θα έχει σασπένς η σειρά κι ελπίζω να δούμε καλό μπάσκετ» είπε ο Μπόγιαν, ο οποίος δε θέλει να συγκρίνει αν η Μπαρτσελόνα παίζει καλύτερο μπάσκετ, ή ποδόσφαιρο...

«Αυτή τη στιγμή και οι δύο ομάδες βρίσκονται ψηλά και διεκδικούν τα πάντα. Τόσο η ομάδα του ποδοσφαίρου, όσο και του μπάσκετ έχουν φτάσει στο ύψιστο επίπεδο και δε θα ήθελα να διαχωρίσω αν κάποια από τις δύο ομάδες παίζει καλύτερα».

Δεν ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη Βαρκελώνη άμεσα, αλλά για τις 4 Μαίου, τότε που θα επιχειρήσουμε να τον συναντήσουμε στα αποδυτήρια το Καμπ Νου, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου ελπίζουμε ότι η Μπάρτσα του Γκουαρντιόλα θα καταφέρει να βρεθεί. Πριν κλείσουμε όμως, το μήνυμα που έστειλε ήταν εξαιρετικό και πάρα πολύ σημαντικό...

«Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι ο όλος ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό του Αμπιντάλ εξαιτίας της περιπέτειας που διανύει. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες της Μπαρτσελόνα να παίξουν πάρα πολύ δυνατά, να προκριθούν και να τους δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Διότι θα του δώσουν. Είμαστε όλοι κοντά του κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε κοντά στα παιδιά του μπάσκετ. Καλή επιτυχία τους εύχομαι».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags