Facebook Pixel "Μέταλλο …νικητή!"
| 2011-04-04 15:33:00

"Μέταλλο …νικητή!"

"Μέταλλο …νικητή!"

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για το σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη και τις αποδείξεις ότι μες τον Τσιώλη ο Άρης έχει αποκτήσει μέταλλο νικητή!

Αναλυτικά το άρθρο του:

Μέχρι την έλευση του Σάκη Τσιώλη στον ΑΡΗ, η ομάδα δεν είχε καταφέρει να πετύχει δύο διαδοχικές νίκες. Με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό έχει 3 συνεχόμενες και μπροστά του έχει δύο ακόμα (που σε συνδυασμό με μία πιθανή ισοπαλία του Βόλου με τον Παναθηναικό) προκειμένου να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει ποτέ στα ελληνικά πρωταθλήματα. Αυτό βέβαια με δεδομένο ότι μετά την ήττα με τον Ηρακλή, οι... αστείοι έλεγαν ότι ο ΑΡΗΣ θα πέσει κατηγορία και ακόμα και οι φίλοι του ΑΡΗ είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο εισόδου στα πλέι-οφ.

Φυσικά δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο λέγοντας ή γράφοντας ότι εγώ το πίστευα μετά την ήττα από τον Ηρακλή. Ήταν ξεκάθαρο ότι όσο κι αν ήθελε η ομάδα, δεν μπορούσε. Όσο κι αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να κρατήσει το γκολ του Μπομπαντίγια στην Λάρισα για 2 λεπτά ή να κερδίσει μία ομάδα όπως ο Ηρακλής που φέτος σώθηκε από τους 6 βαθμούς που πήρε από τον ΑΡΗ σε δύο ματς με 6(!!!) τελικές προσπάθειες και φυσικά (γιατί δεν πρέπει να είστε και αχάριστοι φίλοι συμπολίτες) από τα διπλά σε Κέρκυρα, Τρίπολη και τις ισοπαλίες σε Λάρισα, Ατρόμητο.

Ο… αδιάφορος ΑΡΗΣ όπως έγραφαν πριν από 3 αγωνιστικές, πλέον έχει μπροστά του ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Βόλο και φυσικά αν το κερδίσει, τον… πέμπτο στην σειρά τελικό για να πιάσει τους 45 βαθμούς. Όσους δηλαδή είχε και πέρσι και βέβαια του… παραέφτασαν για να είναι στα πλέι-οφ.

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε 3 συνεχόμενες νίκες με τρεις ανατροπές (!!!) και μάλιστα οι δύο εκτός έδρας με ομάδες που έπαιζαν τον αγώνα της χρονιάς. Στην Τρίπολη πραγματικά οι παίκτες του ΑΡΗ είχαν… καρύδια. Γιατί όταν χάνεις με 1-0 και μένεις στο 40 με δέκα παίκτες και μάλιστα αποβάλλεται ένας από τους πλέον ποιοτικούς σου ποδοσφαιριστές, είναι πολύ δύσκολο να… γυρίσεις το παιχνίδι.

Ο ΑΡΗΣ δεν έκανε καμία μαγική εμφάνιση ή μάλλον για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι η εμφάνιση ήταν σχετικά μέτρια για τις δυνατότητες αυτών των παικτών. Είχαν όμως πάθος, ήταν μαχητές, το πίστευαν ακόμα και μετά την αποβολή του Καστίγιο, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ σε κανένα σημείο του αγώνα. Ακόμα και στο 90΄ο Χουάνμα το πίστεψε και έπιασε το πέναλτι, όπως όλοι οι παίκτες παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ημίχρονο.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι παίκτες αυτοί μπορούν. Όπως το έδειξαν ότι μπορούσαν και στην Ευρώπη. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να τους βγάλεις αυτές τις δυνατότητες μέσα στο γήπεδο ή και ακόμα να μπορεί ο προπονητής με τις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο να αλλάξει την ροή του αγώνα.

Ο Κούπερ κατάφερε να το κάνει φέτος στην Ευρώπη και πήρε παιχνίδια στην Ελλάδα χάρη στην καλή προετοιμασία που είχε για αυτά. Σε όσα όμως παιχνίδια στην Ελλάδα το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά, τελείωσε και με τον ίδιο τρόπο. Είτε ο λόγος γίνονταν για το ματς με την ΑΕΚ είτε για το ματς με τον Πανσερραικό. Κι αυτό δεν το λέω εγώ ή όποιος άλλος ως… κρίση. Είναι γεγονός και το είπε και ο ίδιος ο Αργεντίνος τεχνικός. Παρεμπιπτόντως παρά τις προσπάθειες ορισμένων να τον βρουν και να τον θέσουν απέναντι από τον ΑΡΗ, έχει τηρήσει μέχρι τώρα στάση ανάλογη του ονόματός του γιατί πολύ απλά πέρα από τον χαρακτήρα του, αυτή είναι και η πραγματικότητα, είναι η αλήθεια που τόσο πολύ διαστρεβλώθηκε. Κι βέβαια αυτό έγινε σκοπίμως από ορισμένους για το… καλό του ΑΡΗ που στην ουσία το έχουν γραμμένο λίγο… κάτω από την εγωκεντρική τους παράνοια.

Με τον Τσιώλη ο ΑΡΗΣ σκοράρει, ανατρέπει αποτελέσματα, κερδίζει. Και οι παίκτες είναι οι ίδιοι συν τις πολύ σημαντικές προσθήκες του Ιανουαρίου που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Την Κυριακή με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν χρειάζεται να μπούμε και πάλι στην λογική των… ανατροπών. Σε ένα κατάμεστο Κλ. Βικελίδης ο ΑΡΗΣ είναι το φαβορί και πρέπει να καθαρίσει το παιχνίδι ώστε στην Ξάνθη να πάει για τον… πέμπτο του τελικό και με την είσοδο στα πλέι-οφ να… δικαιωθούν όσοι από το ξεκίνημα πίστευαν και πιστεύουν σε αυτή την ομάδα. Που όπως είπε και ο Τσιώλης έχει μέταλλο νικητή!

Υ.Γ.1 Ο Αστέρας Τρίπολης που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 40, που πήρε ανύπαρκτο πέναλτι στο 90, που οι παίκτες του έμοιαζαν με τον Ίαν Θόρπ την στιγμή που βουτάει στην πισινά για νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ο Μπαρτολίνι που χτυπά εκτός φάσης τον Καζναφέρη δεν παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα, που δύο φορές σε τετ-α-τετ ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πάνου από την Αιτωλοακαρνανία κόβει με ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΦΣΑΙΝΤ Καζναφέρη και Τόχα που φεύγουν μόνοι τους τετ-α-τετ (που βέβαια… δεν είδε το χέρι-πάσα του Ουντότζι μπροστά στα μάτια του, αλλά είδε στα 20 μέτρα τον Καστίγιο), έβγαλε ανακοίνωση κατά του Κωνσταντινέα. Στην φάση που ακυρώνεται το γκολ το έχω ξαναπεί ότι τέτοιες φάσεις για μένα πρέπει να μετράνε γκολ (ο Μπαρτολίνι τραβάει τον Φατί) κι ο ΑΡΗΣ το έχει πληρώσει δύο φορές φέτος που απλά και μόνο δύο βαθμούς παραπάνω να έπαιρνε από Εργοτέλη και ΠΑΟ τώρα θα ήθελε απλά τις νίκες στα δικά τους ματς. Αυτό που γράφει όμως η ανακοίνωση για το φάουλ στην σέντρα (!!!) που είναι και πεντακάθαρο και τις… βουτιές του Φακού αν μη τι άλλο είναι απίστευτα. Α, και χρόνια πολλά ο ΑΡΗΣ πήρε πέναλτι και φέτος. Το πρώτο ένα χρόνο μετά!

Υ.Γ.2 Απίστευτη συμπαράσταση για μία ακόμα φορά από τους οπαδούς του ΑΡΗ που έκαναν 1550 χιλιόμετρα για να βρεθούν κοντά στον Θεό του Πολέμου.

Υ.Γ. 3 Πραγματικά απίστευτο το γεγονός στον Βόλο, όταν κέρδισε το πέναλτι ο Αστέρας. Τα μεγάφωνα πανηγύρισαν το 2-2 και μετά αναγκάστηκαν για την… τούμπα. Να σημειώσω εδώ ότι ο Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική αν χάσει στον Βόλο χάνει κι ένα βαθμό από την βαθμολογία του στα πλέι-οφ. Αυτή την στιγμή έχει 3 βαθμούς. Με νίκη του ΑΡΗ και νίκη του Παναθηναικού πάλι 3 θα έχει την άλλη Κυριακή. Για να πάει στους 4 πρέπει να κερδίσει τον Βόλο. Άρα (και) βαθμολογικά δεν είναι αδιάφορος. Βέβαια τυπικά και ο ΠΑΟΚ για να είναι σίγουρος θέλει δύο βαθμούς στα δύο ματς με Ηρακλή και Κέρκυρα που θα είναι κεκλεισμένων μετά την ποινή της μίας αγωνιστικής. Πάντως έχει πολύ πλάκα. Σύμφωνα με τους…. Μακεδονομάχους η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για να πλήξει τον ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ άργησε να εκδικάσει την υπόθεσή του. Τζάμπα οι σάρισες και οι περικεφαλαίες ρε παιδιά!

Υ.Γ.4 Λάθος του Καστίγιο και το ξέρει και το κατάλαβε και ο ίδιος, πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσιώλης είχε επισημάνει το βρώμικο παιχνίδι του Μπαστία. Ήταν απίστευτα αυτά που άκουσε ο Νέρι, αλλά ακριβώς επειδή είναι ο Καστίγιο και όχι κανένας τυχαίος έπρεπε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Πλέον θα γίνει αυτό που πρέπει από τον Τσιώλη και την ομάδα. Προσέξτε όμως θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ αν τιμωρηθεί με πάνω από μία αγωνιστική ο Καστίγιο. Εκτός αν ξεχάσατε τον Μιραλάς ή πέρσι τον Βιερίνια που κατά σύμπτωση είναι ακριβώς η ίδια φάση (πατάει τον Μπαστία) και φυσικά τιμωρήθηκαν με 1 αγωνιστική.

Υ.Γ.5 Πολύ καλή κίνηση με τα μειωμένα εισιτήρια. 10 ευρώ στο πέταλο δεν είχε ούτε στα φιλικά!

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags