Facebook Pixel Ο... κόκκινος δαίμονας
| 2011-04-05 09:50:00

Ο... κόκκινος δαίμονας

Ο... κόκκινος δαίμονας

Ο Κέβιν Μιραλάς ή αλλιώς ο no14 του Ολυμπιακού, πέτυχε το 14ο φετινό του γκολ στην Superleague και υπάρχουν 14 λόγοι που τον αναδεικνύουν ως τον κορυφαίο παίκτη των πρωταθλητών Ελλάδας.
 

Κάποιοι τον αποκαλούν "δαίμονα", κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για το "τελευταίο δώρο του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό", όλοι όμως (ακόμη και οι αντίπαλοι) παραδέχονται πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, που όμοιό του δεν βλέπουμε συχνά στα ελληνικά γήπεδα.

Ο λόγος φυσικά για τον Κέβιν Μιραλάς, που ήρθε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό για να καλύψει το κενό στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης με την μορφή δανεισμού και τελικά άλλαξε θέση και συνάμα την άποψη αρκετών στον Πειραιά.

Δεν ήταν λίγοι άλλωστε όσοι άσκησαν κριτική για την συγκεκριμένη μεταγραφή και για το γεγονός πως αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού. Βλέπετε, ήταν οι τελευταίες ημέρες του Σωκράτη Κόκκαλη και οι "γκρίνιες" ήταν πολλές και από πολλούς.

Παρόλα αυτά, δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να δείξει ο Κέβιν Μιραλάς το ταλέντο του. Αρχικά, ο Έβαλντ Λίνεν τον χρησιμοποιούσε ως αριστερό χαφ, όμως ακόμη και εκεί, έδειξε στοιχεία από το εκρηκτικό παιχνίδι του. Η έλευση όμως του Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε εντελώς τα δεδομένα...

Ο Ισπανός δεν άργησε να ανακαλύψει πως η φυσική θέση του Βέλγου είναι η κορυφή της επίθεσης, όμως στα πρώτα παιχνίδια υπήρξε αρκετή αμφισβήτηση. Ο ίδιος δήλωνε πως είναι σέντερ φορ και όχι αριστερό χαφ και σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, η γνώμη του κόσμου και των ΜΜΕ διαφοροποιήθηκε.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου ο Κέβιν Μιραλάς έχει σκοράρει σε 11 αγώνες με την φανέλα του Ολυμπιακού, είναι ο πιο πολυβραβευμένος "ερυθρόλευκος" και οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να τον κρατήσουν γι' άλλα τρία χρόνια στο Λιμάνι. Ο Βέλγος "δαίμονας" είναι πρωταγωνιστεί με την φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας, έχει γίνει τραγούδι στα χείλη των οπαδών και το Sport24.gr εξηγεί γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

1) Γιατί βρήκε αντίπαλα δίχτυα για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι και έχει την ευκαιρία να φτάσει τα 7.

2) Γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και αν εκτελούσε και τα πέναλτι όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, θα ήταν πρώτος στην Superleague.

3) Γιατί έχει πάρει τα περισσότερα βραβεία σε εντός έδρας ματς και μπορεί άνετα να πάρει και τον τίτλο του MVP της χρονιάς.

4) Γιατί έχει σκοράρει σε 4 από τα 6 ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (5 γκολ συνολικά).

5) Γιατί είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ολυμπιακού, έχοντας 80 σουτ και κεφαλιές σ' όλο το πρωτάθλημα.

6) Γιατί ξέρει εκτός από το να εκτελεί και να δημιουργεί. Είναι ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού σε ασίστ που δεν έγιναν γκολ. Συγκεκριμένα έχει 3.

7) Γιατί παίρνει άριστα στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα είναι εξίσου εξαιρετικός. Είναι πρώτος παίκτης στο πρωτάθλημα στην κατηγορία πίεση στην επίθεση (152).

8) Γιατί είναι ο καλύτερος επιθετικός του Ολυμπιακού. Είναι ο πρώτος "ερυθρόλευκος" στην κατηγορία "παρουσία στην επίθεση".

9) Γιατί μπορεί να παίξει ως επιθετικός, αλλά και στα άκρα.

10) Γιατί έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

11) Γιατί δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού και είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμος.

12) Γιατί είναι με διαφορά, ο πιο εντυπωσιακός παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

13) Γιατί είναι μόλις 24 ετών (δεν τα έχει κλείσει ακόμη) και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

14) Γιατί από την πρώτη στιγμή μπήκε στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού και η αγάπη είναι πλέον αμοιβαία.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags