Facebook Pixel Ντουντού, πρώτος απ’ τους 43!
| 2011-04-07 13:04:00

Ντουντού, πρώτος απ’ τους 43!

Ντουντού, πρώτος απ’ τους 43!

Ένα ρόστερ που αριθμεί συνολικά 43 παίκτες από 13 διαφορετικές εθνότητες έχει ο Ολυμπιακός, αν υπολογίσουμε όλους τους παίκτες που ανήκουν στην ομάδα και το ξεκαθάρισμα θεωρείται βέβαιο, με τον Ντουντού να κάνει την αρχή.

Το πιο σημαντικό σε μια ομάδα ενόψει της νέας σεζόν είναι να εξασφαλίσει την ισορροπία στο ρόστερ της. Για τον Ολυμπιακό, που αριθμεί συνολικά σχεδόν μισή… εκατοντάδα επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, χρειάζεται πολλή δουλειά ώστε να αποφασιστεί ποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες θα αποχωρήσουν, ποιων τα συμβόλαια δεν θα ανανεωθούν, ποιοι θα πωληθούν σε άλλες ομάδες, και εν τέλει ποιοι δανεικοί θα επιστρέψουν στον Πειραιά, ώστε μετά να προχωρήσουν με λογική σειρά και οι μεταγραφικές υποθέσεις.

Βασικοί, αναπληρωματικοί, υπό παραχώρηση, «κλεισμένοι» και δανεικοί!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του έχει 25 παίκτες στην πρώτη ομάδα, 17(!) δανεικούς, και έναν (Χαβίτο) κλεισμένο για τη νέα σεζόν. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύνολο 43 ποδοσφαιριστών (εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι από τις… 12 φυλές του Ισραήλ).

Οι... 13 φυλές του Βαλβέρδε!

Σωστή βαβέλ ο Ολυμπιακός που μετρά 13 διαφορετικές Εθνότητες στην ομάδα: Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Αλγερία, Σερβία, Μαρόκο, Βέλγιο, Ουγγαρία, Γερμανία, Αγγλία… Και αν σκεφτεί κανείς πως πρώτον, η ομάδα πρέπει να έχει έως 5 μη-κοινοτικούς ενώ χρειάζονται και Έλληνες γηγενείς ποδοσφαιριστές με τους νέους κανόνες της UEFA και της FIFA τότε το ξεκαθάρισμα μοιάζει απαραίτητο. Φυσικά, πρόθεση της διοίκσησης είναι να ενισχυθεί και το ελληνικό στοιχείο της ομάδας, καθώς κάθε χρόνο οι Έλληνες γίνονται όλο και πιο... σπάνιο είδος!

Άνοιξε το χορό ο Ντουντού

Ο Ντουντού Σεαρένσε φαίνεται πως κάνει την… αρχή καθώς φεύγει για την πατρίδα του μετά την πρόταση της Μινέιρο ύψους ενός εκατ. Ευρώ, προσφέροντας επιπλέον έσοδα στους «ερυθρολεύκους» που γλιτώνουν παράλληλα τόσο το βαρύ συμβόλαιο του 28χρονου άσου όσο και από μια θέση ξένου, για έναν παίκτη που ήταν σκιά του πραγματικού του εαυτού τα τελευταία δύο χρόνια…

Ο "έλεγχος" των δανεικών

Ο Βραζιλιάνος όμως ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν κατά κύριο λόγο οι 17 δανεικοί οι οποίοι είτε θα γυρίσουν στην ομάδα, είτε θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε κάποιο άλλο σωματείο παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια τους, είτε τελικά θα λυθεί η συνεργασία με την ομάδα. Τα μεγαλύτερα ονόματα που απασχολούν την ομάδα στο θέμα των δανεικών είναι φυσικά οι Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ και Μήτρογλου.

Οι μισοί είναι... επίφοβοι!

Επιπλέον, υπάρχει και το θέμα των συμβολαίων που λήγουν, τον παικτών που βρίσκονται υπό παραχώρηση αλλά και εκείνων που θα τους προταθεί σημαντική μείωση των αποδοχών ώστε να παραμείνουν στον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά σημαίνουν, πάνω κάτω πως από τους 43 ούτε οι… μισοί δεν θα είναι σίγουρα και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των παικτών θα περάσει από «έλεγχο» σε συνεργασία της διοίκησης και του προπονητή. Το σίγουρο είναι πως θα γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις στον αριθμό των παικτών που ανήκουν στην ομάδα ώστε τη νέα σεζόν να παραμείνουν μόνον όσοι μπορούν να βοηθήσουν τους «ερυθρόλευκους» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags