Facebook Pixel Η μέρα που άλλαξε τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-04-13 10:26:00

Η μέρα που άλλαξε τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μέρα που άλλαξε τον ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ανεπανάληπτο συλλαλητήριο των φίλων του «τριφυλλιού».

Ήταν 13 Απριλίου του 2008 όταν το πράσινο χρώμα στο κέντρο της Αθήνας ήταν πιο έντονο από ποτέ. Όχι, δεν είχε ξεκινήσει ξαφνικά η... αποτσιμεντοποίηση της πρωτεύουσας. Απλά το ποτήρι της οργής για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την περίοδο στον Παναθηναϊκό είχε ξεχειλίσει και ο κόσμος δεν μπορούσε να συγκρατήσει πλέον την αγανάκτησή του. Η αρχή έγινε με το 4-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και η χαριστική βολή δόθηκε λίγες ημέρες μετά στο Παγκρήτιο με την ήττα από τον ΟΦΗ με 4-1.

Αυτομάτως και για το διάστημα που ακολούθησε, πρέπει να σημειώθηκε ρεκόρ ανταλλαγής e-mail και sms μεταξύ των φίλων του «τριφυλλιού». «13/4/2008 Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται. Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 16:00», «13/4/2008 Ο λαός του Παναθηναϊκού παίρνει την κατάσταση στα χέρια του» ήταν μερικά από αυτά που έφταναν συνεχώς στα κινητά των «πράσινων», ενώ οι τοίχοι της Αθήνας είχαν γεμίσει με συνθήματα που καλούσαν τον κόσμο του «τριφυλλιού» να δώσει δυναμικό «παρών».

Το σύνθημα πλέον είχε δοθεί και κανείς δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Ή μάλλον για την ακρίβεια, σχεδόν κανείς γιατί άλλοι φρόντισαν να το εξαφανίσουν και άλλοι να το μειώσουν. Η ουσία όμως δεν άλλαζε... Ο κόσμος είχε αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, βλέποντας στα πρόσωπα του Παύλου, του Θανάση, του Ανδρέα και των υπόλοιπων μελών της ΠΕΚ που είχε κάνει εκείνες τις ημέρες την εμφάνισή της, τη λύτρωση από τη συμπεριφορά της τότε διοίκησης του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Οι μέρες περνούσαν με μεγάλη προσμονή και με ατελείωτες συζητήσεις για την ανταπόκριση που θα υπάρχει. Κάποιοι κρατούσαν χαμηλούς τόνους... Κάποιοι άλλοι ήταν αισιόδοξοι. Λίγοι όμως μπορούσαν να φανταστούν την παρουσία του κόσμου, εκείνη την ημέρα στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι δεν άντεξαν να περιμένουν μέχρι τις 16:00 που ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού και είχαν κατέβει από νωρίς στο κέντρο.

Τα πούλμαν από την επαρχία έδιναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να είναι συνεπείς, καθώς η συγκέντρωση του κόσμου είχε μπλοκάρει όλη την Αθήνα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν. Όλοι όμως ήταν αποφασισμένοι να τους περιμένουν... Και όταν πια έφτασαν και ξεκίνησαν οι ομιλίες, εκείνη τη στιγμή άρχισε να αποκαλύπτεται το πράσινο... ποτάμι που είχε κατακλύσει την Αθήνα, καθώς κόσμος πεταγόταν από καφετέριες, από σουβλατζίδικα, από το Πολυτεχνείο, από τα στενά, από παντού.

Όλοι είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα. Κανείς δεν πίστευε πως εκείνη την ώρα αποτελούσε μέρος της μεγαλύτερης συγκέντρωσης οπαδών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Μόνο οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό και μόνο αυτοί τα κατάφεραν, οδηγούμενοι από την ελπίδα και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο της αγαπημένης τους ομάδας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας... Γυναίκες, παιδιά, μωρά, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, κυριλέδες, παρτάλια όλοι ήταν εκεί για να φωνάξουν για τον μεγάλο τους έρωτα.

Πάνω από 30.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού πλημμύρισαν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε μία ανεπανάληπτη ειρηνική πορεία προς το γήπεδο, όπου σε λίγη ώρα θα γινόταν ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Ένα συλλαλητήριο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων όσοι ήταν εκεί, όλων όσοι δεν κατάφεραν να είναι εκεί και όλων όσοι προσπάθησαν να μη γίνει...

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags