Facebook Pixel Τους πατάει σε όλα!
| 2011-01-05 10:09:00

Τους πατάει σε όλα!

Τους πατάει σε όλα!

O Oλυμπιακός υπερτερεί σε όλα των αντιπάλων του και είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα όχι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε γιατί... 

Αυτήν τη στιγμή η διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τους διώκτες του, Παναθηναϊκό κατά πρώτο λόγο, και ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κατά δεύτερο, δεν είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο υπερτερούν οι «ερυθρόλευκοι».

Αυτή η διαφορά είναι ένα μόνο σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός προηγείται των αντιπάλων του, αλλά μια προσεκτική ματιά και στις υπόλοιπες παραμέτρους θα αναδείξει τους λόγους που η ομάδα του Πειραιά είναι σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων της.

1. Καλύτερη ομάδα

Είναι πασιφανές και ουσιαστικά πανθομολογούμενο ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και δικαίως βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν το καλύτερο θέαμα και σε συνδυασμό με το ότι έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν απόλυτα την έδρα τους έχουν την πολυτέλεια ν' απολαμβάνουν μια αξιοπρόσεκτη διαφορά.

Μια διαφορά που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε τουλάχιστον χάσει το ματς της πρεμιέρας απέναντι στον Ηρακλή, εκεί όπου δημιούργησε δέκα φάσεις για γκολ και σκόραρε μόλις μια φορά.

2. Διοικητική ηρεμία

Ο Ολυμπιακός άλλαξε χέρια το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας του Σωκράτη Κόκκαλη, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ν' αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας του λιμανιού. Το σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι η σκυτάλη πέρασε από τον Κόκκαλη στον Μαρινάκη σε πολύ καλό κλίμα και η οικονομική επιφάνεια του 43χρονου εφοπλιστή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τη στιγμή λοιπόν που η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, σε διοικητικό επίπεδο, χαρακτηρίζεται.... χαοτική, την ώρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν την οικονομική ευρωστία του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες έχουν τη σιγουριά της παρουσίας ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα στο τιμόνι της ομάδας. Ο Κόκκαλης παρείχε για 17 χρόνια οικονομική ευημερία στον Ολυμπιακό και ο Μαρινάκης συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, γεγονός που επιτρέπει στην ομάδα να επικεντρώνεται μόνο στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

3. Καλό κλίμα στου Ρέντη

Ενα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την καλή πορεία μιας ομάδας είναι οι καλές σχέσεις των ποδοσφαιριστών και ο Ολυμπιακός υπερτερεί και σε αυτό το θέμα σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Το κλίμα στου Ρέντη είναι καλό και αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

4. Μεταγραφές

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δείχνει ότι βαδίζει, στο συγκεκριμένο θέμα, έχοντας ξεκάθαρο πλάνο που έχει να κάνει με την απόκτηση νεαρών παικτών από την εγχώρια αγορά (και κυρίως Ελλήνων) που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και θα στηρίξουν τον Ολυμπιακό στο μέλλον. Ηδη η πειραϊκή ομάδα συμφώνησε για την αποκτηση Μανιάτη και Κουμορτζί από τον Πανιώνιο, αλλά το πλάνο των Πειραιωτών έχει και συνέχεια.

Ελληνες παίκτες νεαρής ηλικίας, όπως ο Φορτούνης, ο Βασιλακάκης, ο Βέλλιος, ο Γεωργιάδης και ο Ανάκογλου, είναι στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού και φαίνεται περίτρανα ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν ουσιαστικά μόνοι τους στο παζάρι. Τρανό παράδειγμα το ότι ο Παναθηναικός ήθελε τον Κουμορτζί και η ΑΕΚ τον Μανιάτη, αλλά και οι δύο παίκτες θα συνεχίσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό.

5. Συσπείρωση του κόσμου

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την πολυτέλεια να έχει ηρεμία στις εξέδρες, βλέπει τους οπαδούς του να στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας και να γεμίζουν το Καραϊσκάκη και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αλλωστε, οι φίλαθλοι των Πειραιωτών είναι ικανοποιημένοι από το θέαμα που βλέπουν από την ομάδα τους και γι' αυτό το φαληρικό γήπεδο είναι γεμάτο σε όλα σχεδόν τα ματς των «ερυθρόλευκων».

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags