Facebook Pixel Τι σχέση έχουν ο Μπλαχίν, ο Μπάγεβιτς κι ο Βαλβέρδε!
| 2011-05-04 08:48:00

Τι σχέση έχουν ο Μπλαχίν, ο Μπάγεβιτς κι ο Βαλβέρδε!

Τι σχέση έχουν ο Μπλαχίν, ο Μπάγεβιτς κι ο Βαλβέρδε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τα ρεκόρ των προπονητών του Ολυμπιακού. 

Αναλυτικά το άρθρο του:

• Όποιος τα βάλει κάτω τα πράγματα στον Ολυμπιακό σε μία πολύ μεγάλη χρονική περίοδο, σχεδόν 40 ετών, θα διαπιστώσει πως διαχρονικά κερδισμένη βγήκε η ομάδα κρατώντας κάποια χρόνια τον ίδιο προπονητή.

• Όχι μόνο γιατί με τον Μπάγεβιτς σάρωσε τα πρωταθλήματα, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά και στάθηκε δύο χρονιές με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, αλλά και γιατί επί Μπλαχίν έπαιξε καλή μπάλα, έφτασε στους «8» του τότε κυπέλλου Κυπελλούχων και πρωτάθλημα δεν πήρε μόνο και μόνο λόγω της διοικητικής αδυναμίας του συλλόγου, ενώ και γιατί επί..Βεσελίνοβιτς (1978-1980) ουσιαστικά στήθηκε εκείνη η ομάδα που πήρε τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα (1980-83) όταν ανέλαβαν οι εφοπλιστές με επικεφαλής τον Νταϊφά.

• Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι ακόμη καλύτερος στην τρίτη (δεύτερη συνεχόμενη) σεζόν του Βαλβέρδε, που γίνεται μόλις ο τρίτος προπονητής τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια που μένει για τρίτο χρόνο στον Ολυμπιακό! Μετά την τριετία του συγχωρεμένου Λάκη Πετρόπουλου στην περίφημη ομάδα του Γουλανδρή (1972-1974).

• Ήδη ο Βαλβέρδε έκανε την δική του υπέρβαση, μένοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τρεις σεζόν στην ίδια ομάδα (είχε μάξιμουμ από δύο σε Αθλέτικ Μπιλμπάο και Εσπανιόλ). Ήταν πρόπερσι, ήρθε φέτος και θα συνεχίσει και του χρόνου, αλλά έμεινε όλη τη σεζόν και τις δύο χρονιές του, κάτι που μόνο οι Τόζα, Μπλαχίν και Ντούσκο το κατάφεραν. Επόμενο βήμα, να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μπάγεβιτς και να μείνει τρεις ολόκληρες σεζόν στον Ολυμπιακό. Θα είναι οι μόνοι δύο με τέτοιο ρεκόρ εδώ και επαναλαμβάνω 40 χρόνια!

• Ο Βεσελίνοβιτς ήταν το 1978, το 1979 και το 1980, σεζόν στην οποία απομακρύνθηκε.

• Ο Μπλαχίν ήταν το 1991, το 1992 και το 1992, σεζόν στην οποία επίσης απομακρύνθηκε.

• Κι ο Μπάγεβιτς ήταν ο ρέκορντμαν, το 1997, το 1998, το 1999 και το 2000, σεζόν στην οποία απομακρύνθηκε, για να επιστρέψει πέντε χρόνια αργότερα.

• Κι ο Γκόρσκι, ο Παναγούλιας κι ο Λεμονής είχαν παρουσίες για τρεις (ο πρώτος) και τέσσερις (ο δεύτερος) και πέντε (ο τρίτος) σεζόν, αλλά…σπαστές, αφού έφευγαν κι έρχονταν συνήθως μεσούσης της σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags