07/01/11 - 10:50

Με απεργία «παίζει» ο ΟΠΑΠ…

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις έχει προχωρήσει για σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.

Με απεργία «παίζει» ο ΟΠΑΠ…
51.724views 0shares

Βασικό αίτημα είναι να μην προχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στην κατάργηση του Μοναδικού Συντελεστή Καθαρού Κέρδους (που είναι ήδη 40% επί των βεβαιωμένων από το ίδιο το Δημόσιο πωλήσεων) και στην επιβολή Βιβλίων Εσόδων-Εξόδων.

Οι πράκτορες είχαν πάρει παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2010 ώστε να μην τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων αλλά τώρα φαίνεται πως το υπουργείο επισπεύδει τις διαδικασίες. Το υπουργείο υποστηρίζει πως όλοι οι επαγγελματίες τηρούν βιβλία αλλά και εκτιμά ότι μέσω της διαδικασίας αυτής θα υποχρεούνται οι συναλλασσόμενοι με τους πράκτορες να εκδίδουν τιμολόγια.

Οι πράκτορες με τη σειρά τους αναφέρουν ότι τα έσοδά τους είναι βεβαιωμένα από το ίδιο το δημόσιο και δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής, ο μοναδικός συναλλασσόμενος μαζί τους είναι ο ΟΠΑΠ και επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να τηρούν βιβλία καθώς το κράτος δεν δέχεται να περνούν στα έξοδα οι ζημιές τους (π.χ. επιστροφή απούλητων λαχείων, ακύρωση εντολών κ.α.), στις οποίες διαπιστωμένα δεν μπορούν να εκδοθούν παραστατικά.

ΠΗΓΗ: Newsday.gr