Facebook Pixel Λευκή πετσέτα
| 2011-05-26 07:40:00

Λευκή πετσέτα

Λευκή πετσέτα

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ΑΕΚ το τελευταίο της παιχνίδι στα πλέι οφς του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά το άρθρο του:

H AEK παίζοντας αποδεκατισμένη απέναντι σε έναν σχεδόν πλήρη Παναθηναϊκό, πολύ λίγες πιθανότητες είχε να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι. Έτσι που τελείωσε το πράγμα αυτή ήταν και η πιο νορμάλ κατάληξη από τη στιγμή που ο πρώτος όπως μπήκε στα πλέι οφ, τερμάτισε και σε αυτή τη θέση. Βέβαια πολλοί θα είναι αυτοί που θ’ αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να γίνεται τόση φασαρία με την ένσταση, η ΑΕΚ ουσιαστικά να διεκδικεί την πρωτιά, αλλά να κατεβαίνει, γνωρίζοντας το απ’ όταν την υπέβαλλε, με τόσες πολλές απώλειες αλλά και με τρόπο που σχεδόν υποδείκνυε ότι δεν είχε ιδιαίτερη πρόθεση να χτυπήσει το ματς. Άλλωστε η θέση του προπονητή σε ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές για το θέμα της ένστασης, φανέρωνε πως είναι εναντίον με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Προσωπικά ήμουν υπέρ της ένστασης, παρά το γεγονός πως για τον τελευταίο αγώνα, τα δεδομένα θα ήταν εναντίον της «Ενωσης». Ωστόσο θεωρώ λογικό, το να αναρωτιέται και να αισθάνεται εκνευρισμένος ο κόσμος, γιατί η ΑΕΚ τον έβαλε σε διαδικασία επιλογής για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει ένσταση, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να διεκδικήσει ουσιαστικά το ματς και με τον προπονητή, ακόμα και με την ομάδα του αποδεκατισμένη, να επιλέγει ν’ αφήσει ξανά εκτός αποστολής, τον παίκτη που διακρίθηκε στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ, δίχως λόγο.

Κατά τη γνώμη μου, η ΑΕΚ γνώριζε ότι δεν μπορούσε να χτυπήσει το τελευταίο ματς. Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Χιμένεθ, νομίζω πως πέρα από τα προβλήματα, έδειχνε και μια τάση. Πως προφανώς η ένσταση δεν έγινε για να πάει η ΑΕΚ για πρωτιά, αλλά για να αναδείξει άλλα πράγματα, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το τελευταίο ματς, σίγουρα βρίσκεται εκτεθειμένη στον κόσμο της.

Όσο για τον Ισπανό τεχνικό, μπορεί οι απώλειες ν’ αποτελούν μια μεγάλη δικαιολογία για το πώς διαχειρίστηκε το χθεσινό ματς, ωστόσο θεωρώ πως χάνει κατά κράτος τις εντυπώσεις, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ομάδα στα πλέι οφ. Κι ασφαλώς μένει το τεράστιο αρνητικό σημείο, πως η ομάδα που ήταν πρώτη μετά τα τρία πρώτα ματς της διαδικασίας, δεν πήρε ούτε αγώνα στην δεύτερη τριάδα αγώνων και σε αυτό δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη ο προπονητής.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags