Facebook Pixel Ο Ζιλμπέρτο, ο Σισέ, ο Φερέιρα και το παραδάκι…
| 2011-05-26 15:04:00

Ο Ζιλμπέρτο, ο Σισέ, ο Φερέιρα και το παραδάκι…

Ο Ζιλμπέρτο, ο Σισέ, ο Φερέιρα και το παραδάκι…

Η χρονιά τελείωσε με καλό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, αν σκεφτούμε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες οι «πράσινοι», με τις εμφανίσεις τους και τα αποτελέσματα που έφερναν, κινδύνευαν να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Αφού, λοιπόν, αρχικά, το «τριφύλλι» τα έκανε… ρόιδο, συμμορφώθηκε, σοβαρεύτηκε, αν θέλετε, και πήρε την πολυπόθητη πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ, που τονώνει το ηθικό όλων στην ομάδα και φέρνει… ζεστό παραδάκι. Όλα αυτά, πλέον, ανήκουν στην ιστορία και τη θέση τους παίρνει ο προγραμματισμός και η επόμενη μέρα του πολυμετοχικού, που καλείται να πάρει σοβαρές αποφάσεις και να σχεδιάσει το «αύριο», κάτω από διαφορετικές και… ειρηνικές (;) συνθήκες, αν θέλει, φυσικά, αυτή η προσπάθεια να έχει αντίκρισμα.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποχώρησε, φεύγοντας με τις καλύτερες αναμνήσεις. Ενας από τους πιο σημαντικούς ξένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παναθηναϊκού αποτελεί, πια, παρελθόν και… η σκυτάλη περνάει στον Τζιμπρίλ Σισέ. Οι πιθανότητες αποχώρησης του Γάλλου σταρ είναι, κατά κάποιους, μοιρασμένες. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω, ως ένα σημείο. Θεωρώ ότι με τα τωρινά δεδομένα, αν μπορούμε να μιλήσουμε με ποσοστά, ένα 60% πηγαίνει στην παραμονή του και ένα 40% στη φυγή του. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη λέξη «συμβόλαιο». Ο Σισέ δεσμεύεται με το «τριφύλλι» και μόνο αν έρθει πρόταση ικανοποιητική, θα τον παραχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Κι’ όταν λέμε «πρόταση καλή» εννοούμε το λιγότερο 7-8 εκατομμύρια. Σε διαφορετική περίπτωση (αν, δηλαδή, ο Γάλλος πωληθεί με 5 ή 6 εκατομμύρια ευρώ), οι «πράσινοι» θα πιαστούν κορόιδα, δίνοντας έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή γι’ αυτούς, με τεράστια προσφορά σε δυο χρόνια, με λιγότερα χρήματα απ’ όσα τον απέκτησαν! Υπομονή λίγες μέρες ακόμη…

Πάμε, τώρα, στο θέμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Εδώ οι πιθανότητες είναι πραγματικά μοιρασμένες. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όπως έλεγαν το βράδυ της Πέμπτης, είναι ικανοποιημένοι με την πρωτιά στα πλέι οφ και θεωρούν ότι με τον Πορτογάλο μπορεί να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη (αρκεί να υπάρχει και διοικητική «υγεία» θα πω εγώ). Μεγάλο ρόλο, φυσικά, στην παραμονή του Πορτογάλου θα παίξει και η επιθυμία του ίδιου. Οι δυο πλευρές θα συζητήσουν και τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε αν θα συνεχίσουν ή όχι. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Σε περίπτωση «διαζυγίου», ο Γιώργος Δώνης είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να βάλει την πράσινη φόρμα.

*Η πρωτιά στα πλέι οφ φέρνει στον Παναθηναϊκό το λιγότερο 5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τον πολυμετοχικό. Όπως έγραψα και στο sday.gr, οι παίκτες έφεραν λεφτά στην ομάδα και η σκυτάλη περνάει στους μετόχους. Αν οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την ΠΑΕ δεν καθίσουν σε ένα τραπέζι, δεν αποφασίσουν τι θέλουν και δεν χαράξουν την επόμενη μέρα, βάζοντας τα χρήματα τα οποία συμφώνησαν στην ΑΜΚ και «σβήνοντας» μια και καλή τις διχαστικές τάσεις του πρόσφατου παρελθόντος (όσοι θέλουν να συνεχίσουν), τότε το καλοκαίρι θα θυμίζει πολύ το περσινό και η νέα χρονιά αυτή που, μόλις, τελείωσε.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags