Facebook Pixel Εμείς οι δυο ταιριάζουμε…
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-28 07:42:00

Εμείς οι δυο ταιριάζουμε…

Εμείς οι δυο ταιριάζουμε…

Ο ένας, συνέδεσε το όνομά του με μια από τις πιο επικές στιγμές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999.

Ο άλλος, στην πρώτη του χρονιά, έχει κάνει άπαντες να παραμιλάνε και έχει τη δική του ευκαιρία για ευρωπαϊκή κούπα. Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Χαβιέ Ερνάντεζ, είναι απλά τόσο ταιριαστοί…

Δεκαπέντε χρόνια πίσω, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον «έχασε» μέσα από τα χέρια του τον Άλαν Σίρερ και «βολεύτηκε» με τον Σόλσκιερ, αποκτώντας τον από τη Μόλντε, έναντι 1,5 εκατ. λιρών. Το περσινό καλοκαίρι, ο Σκοτσέζος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» δεν κατάφερε να πάρει στο Μάντσεστερ τον Νταβίντ Βίγια και έκανε την έκπληξη με τον Χαβιέ Ερνάντεζ, τον οποίο αγόρασε από την Τσίβας, διαθέτοντας 6 εκατ. λίρες.

Ορισμένοι θα πείτε «ε και;», αλλά και πάλι έχουμε την απάντηση…

Το «παρατσούκλι» του μεν Νορβηγού επιθετικού, είναι «ο δολοφόνος με το baby-face». Από τη μεριά του, ο Μεξικανός άσος έχει το προσωνύμιο «τσιτσαρίτο» που σημαίνει μικρό μπιζέλι, οπότε και πάλι μιλάμε για κάτι που συνδέει τους δύο ποδοσφαιριστές.

Θέλετε κι άλλο; Θα το έχετε… Την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πέτυχε 19 γκολ σε 46 συμμετοχές. Ο Χαβιέ Ερνάντεζ, στην πρώτη του χρονιά στο «Ολντ Τράφορντ», έχει σκοράρει 20 φορές σε 44 παιχνίδια και έχει ακόμη μια ευκαιρία στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμη και η συχνότητα του σκοραρίσματος από τα δύο «κανόνια» του αγγλικού συλλόγου, φτάνει στα ίδια επίπεδα, αφού ο βετεράνος άσος πετύχαινε 0.34 τέρματα ανά αγώνα και ο νεαρός φορ μετράει 0.45 γκολ.

Όπως αποδεικνύεται, στο ξεκίνημά τους στους «κόκκινους διαβόλους», οι Σόλσκιερ και Ερνάντεζ άφησαν το ποδοσφαιρικό τους στίγμα. Η συνέχεια και πολύ περισσότερο η διάρκεια, είναι αυτή που μετράει, αλλά αν αναλογιστούμε ότι ο Νορβηγός προπονητής (πλέον), το 1999 είχε γράψει τη δική του ιστορία διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στον «τρελό» τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν Μονάχου, τότε η μοίρα ενδεχομένως να επιφυλάσσει μεγάλες στιγμές και για τον «Τσιτσαρίτο»…

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags