Facebook Pixel Τώρα έχουν το λόγο οι οπαδοί
| 2011-06-03 13:42:00

Τώρα έχουν το λόγο οι οπαδοί

Τώρα έχουν το λόγο οι οπαδοί

Μιλώντας στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων της ΑΕΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αδαμίδης είπε ότι όσοι περισσότεροι γίνουν «Supporters» τόσο καλύτερη ομάδα θα γίνει.

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...

Επανέλαβε δηλαδή με άλλα λόγια αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «Supporters» απευθυνόμενος στους οπαδούς της ΑΕΚ «εσείς θα αποφασίσετε τι ΑΕΚ θέλετε».

Από τότε πέρασαν περίπου είκοσι ημέρες, αλλά απ' ό,τι φαίνεται από το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τώρα η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών της Ενωσης παραμένει... αναποφάσιστη. Τα εισιτήρια διαρκείας είναι η μεγαλύτερη, μετά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, πηγή εσόδων της ΠΑΕ. Μέχρι τώρα οι οπαδοί περίμεναν να δουν τι μεταγραφές θα κάνει η ομάδα για να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας.

Η διοίκηση της ΑΕΚ υπό την πίεση του μεγάλου οικονομικού προβλήματος αντιστρέφει αυτή τη λογική και λέει στους οπαδούς «πείτε μας πόσα χρήματα θα βάζετε για να σας πούμε τι ομάδα θα κάνουμε». Ουσιαστικά δηλαδή η ΠΑΕ στηρίζεται πλέον στη λαϊκή βάση είτε με επίσημη μορφή μέσω της εγγραφής των οπαδών στους «Supporters» είτε άτυπα με την αγορά εισιτηρίων που δεν συνεπάγεται απόκτηση δικαιωμάτων και προνομίων αλλά και υποχρεώσεων.

Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για τις άλλες ομάδες, τον ΠΑΟΚ, τον Αρη αλλά και τις μικρότερες, πλην βεβαίως του Ολυμπιακού, που υπολογίζει κι αυτός στη στήριξη των οπαδών του, αλλά διαθέτει και την ασφαλιστική δικλίδα που ονομάζεται Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι οπαδοί συνεπώς πρέπει πλέον να συνειδητοποιήσουν, και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει σιγά σιγά, ότι η εποχή που οι ομάδες στηρίζονταν στον «λεφτά» πρόεδρο αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο θα τις βρει όλες αποδυναμωμένες σχετικά με το περσινό. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφορές μεταξύ τους θα είναι περίπου ίδιες, αλλά η ποιότητα του ήδη μετριότατου θεάματος λογικά κατώτερη, οπότε το βασικό κίνητρο για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο θα είναι η αγάπη για την ομάδα του, κάτι που δυστυχώς στη χώρα μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού ο Ελληνας οπαδός «φτιάχνεται» μόνο με τις νίκες και μάλιστα με οιονδήποτε τρόπο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags