Facebook Pixel Η …παραμελημένη Ζουλμίρα
| 2011-06-07 08:16:00

Η …παραμελημένη Ζουλμίρα

Η …παραμελημένη Ζουλμίρα

Ο φόρτος εργασίας του Ζεσουάλδο Φερέιρα αφήνει πολλές ώρες μόνη τη γυναίκα του, Ζουλμίρα, όπως παραδέχθηκε η ίδια σε συνέντευξή της. Ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν την ενοχλεί γιατί έτσι αναζωογονείται ο άνδρας της…

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ζουλμίρα στο "Goal":

Για το τι σημαίνει για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα η παραμονή του στον Παναθηναϊκό:

«Είναι πολύ χαρούμενος γιατί αυτό που επιθυμούσε ήταν να μείνει στον Παναθηναϊκό».

Για το τι σημαίνει για αυτόν ο Παναθηναϊκός:

«Για τον άνδρα μου ο Παναθηναϊκος είναι η καλύτερη ομάδα και πιστεύει πως της αρμίζει η κορυφή. Ο Ζεσουάλδο είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Δίνεται ολοκληρωτικά στη δουλειά του. Αλλά ως άνθρωπο θα τον χαρακτήριζα εγκεφαλικό, έξυπνο, διορατικό και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του τον βοηθούν να κάνει σωστές κρίσεις. Ήθελε πολύ να ανανεώσει τη συνεργασία του. Και αν μια ομάδα δεν τον εμπνέει, δεν μένει».

Για τα μειονεκτήματα του:

«Έχει διάφορες ιδιοτροπίες ως άνθρωπος, άλλα όχι κάτι που να με κουράζει. Στη δουλειά του πολλοί αναφέρουν ως αρνητικό το ότι δεν μιλάει, όταν το κάνουν όλοι οι άλλοι ή σε κρίσιμα σημεία. Εγώ όμως θαυμάζω τη σιωπή του. Είναι πράγματι χρυσός. Και ο προπονητής δεν πρέπει να είναι των άκρων».

Για το αν μεταφέρει σπίτι το άγχος της δουλειάς του:

«Τον απασχολεί το καθετί που συμβαίνει στην ομάδα. Τα σκέφτεται, τα αναλύει όλα, αλλά ποτέ δεν μας αγχώνει. Απλά όταν καταλαβαίνω πως κάτι τον απασχολεί, δεν τον απασχολώ εγώ. Όμως θεωρώ πως ο χρόνος που πέρασε στον Παναθηναϊκό τον βοήθησε να καταλάβει και να σταθμίσει κάποια πράγματα. Όλα όμως, όσο σοβαρά και αν είναι ο Ζεσουάλδο τα ξεπερνάει μόνο με τη δουλειά. Αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες μόνο με τη δουλειά».

Για την οικονομική κρίση του Παναθηναϊκού:

«Γνωρίζει πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού τη βιώνουμε και στην Πορτογαλία. Επίσης, ξέρει τα οικονομικά θέματα που έχει ο σύλλογος, αλλά, όταν γνωρίζει ακριβώς τι καταστάσεις έχει να αντιμετωπίσει, γιατί όπως σας είπα, όλα είναι θέμα δουλειάς για αυτόν».

Για το αν υποχρεώθηκε να δεχθεί μείωση μισθών:

«Είναι άνθρωπος που προσαρμόζεται και βρίσκει λύσεις μέσα από τη δουλειά του. Είναι ένας προπονητής που προβληματίζεται, αλλά δεν προκαλεί προβλήματα. Επίσης, αυτό που θέλω να σας πω είναι πως εκτός του ότι έχει κίνητρο να φτάσει ψηλά τον ΠΑΟ και να τον αναβαθμίσει αγωνιστικά, αυτό που τον ικανοποιεί είναι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός που του δείχνουν στην ομάδα».

Για τις παραχωρήσεις παικτών και το πώς θα τα καταφέρει:

«Δεν ξέρω. Δεν είμαι προπονητής, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και στο γεγονός ότι δουλεύει πάρα πολύ. Και όποιος δουλεύει θέλω να πιστεύω πως ανταμείβεται. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει με ορισμένους παίκτες. Γενικά όμως, πιστεύει πολύ στους παίκτες του για να πάει καλά μια ομάδα».

Για τις πολλές ώρες δουλειάς του συζύγου της:

«Έχω συνηθίσει να βλέπω τον άνδρα μου τον άνδρα μου να δουλεύει πάρα πολλές ώρες και να μην περνάει πολύ χρόνο της μέρας μαζί μου, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Ιδίως όταν ξέρω πολύ καλά πως αυτό του δίνει ζωή. Τον κρατάει σε φόρμα και πνευματική ισορροπία, αφού είναι αυτό που αγαπάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του. Ο τρόπος δουλειάς του τον ανέδειξε και έφτιαξε ένα μεγάλο όνομα στην προπονητική. Άλλωστε όταν δέχθηκα να τον παντρευτώ, γνώριζα πως είναι προπονητής με φιλοδοξίες και αξιώσεις. Ήξερα πως οι απαιτήσεις θα ήταν πολλές για εκείνον αλλά και για μένα, καθώς πρέπει πάντα να προσαρμόζω τη ζωή μου στον δικό του τρόπο ζωής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags