Facebook Pixel Η ιστορία έγραψε…
| 2011-06-14 12:52:00

Η ιστορία έγραψε…

Η ιστορία έγραψε…

Διαβάστε για τις αγνωστες λεπτομέρειες για τη 13η Ιουνίου 2007, όταν ο Ζαγοράκης αναλάμβανε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όσα έκανε και ό,τι ακόμα δεν κατάφερε…

Η πρώτη τετραετία ανήκει στο παρελθόν. Η 13η Ιουνίου 2007 ήταν μία ιστορική ημέρα για τον ΠΑΟΚ και φυσικά για τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τότε αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να αναλάβει διοικητικά τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Έγιναν πολλά τότε…

Τέσσερα χρόνια μετά κι ενώ ο κόσμος περιμένει το νέο πλάνο του προέδρου της ΠΑΕ, αξίζει να γνωστοποιήσουμε άγνωστες πτυχές εκείνων των κρίσιμων αλλά και τόσο σημαντικών ημερών.

1) Επί αρκετό καιρό διαδιδόταν ότι η κρίσιμη συνάντηση Κατσαρή-Ζαγοράκη έγινε κάπου στον Λαγκαδά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνάντηση της 13ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο νεόκτιστο τότε σπίτι του Ζαγοράκη.

2) Τέσσερα άτομα βρέθηκαν εκείνη τη βραδιά στην Καρδία. Οι δύο πρωταγωνιστές και δύο ΠΑΟΚτσήδες φίλοι του προέδρου.

3) Υποδεχόμενος τον Κατσαρή εκείνη τη βραδιά ο Ζαγοράκης δεν ήταν ακόμα έτοιμος να αναλάβει. Είχε πολλά ερωτήματα μέσα του.

4) Πάνω από μία ώρα έκανε για να συντάξει και να διορθώσει την ιστορική εκείνη ανακοίνωση ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

5) Το κομμάτι που ανέφερε ότι «αν σ' ένα μήνα δεν υπάρξει εξέλιξη για τη ρύθμιση των χρεών θα παραιτηθώ» ήταν το τελευταίο που προστέθηκε.

6) Πηγαίνοντας σε αυτή τη συνάντηση ο Ζαγοράκης είχε πάρει την απόφαση ότι θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ήταν κι αυτό κάτι πολύ δύσκολο.

7) Εκείνες τις κρίσιμες ώρες λογικό ήταν να έχει πολλές επαφές και με τον κουμπάρο του, Βασίλη Γκαγκάτση.

Ο απολογισμός

Τέσσερα χρονιά έπειτα από εκείνη την ξεχωριστή ημέρα το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε βήματα προόδου. Τα τέσσερα πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα, έστω κι αν δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Δημιουργήθηκε μία καλή ομάδα, ήρθαν αποτελέσματα, όχι όμως και τίτλοι.

Η ΠΑΕ ξεχρέωσε σε όσους τότε χρωστούσε, παραμένουν όμως σε εκκρεμότητα τα χρέη προς το Δημόσιο.

Δημιουργήθηκε νέο αθλητικό κέντρο, ακόμα και τώρα, όμως, κανείς δεν ακουμπάει το θέμα του γηπέδου.

Ό,τι έγινε έγινε… Το θέμα είναι από δω και πέρα τι θα συμβεί, σ' ένα νέο πλάνο το οποίο ο Θόδωρος Ζαγοράκης αναμένεται να παρουσιάσει.

Τελευταία χρονιά για Κατσαρή

Ήταν και τότε πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Παραμένει ένα από τα πιο κεντρικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ. Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο πρόεδρος του Α.Σ., Θανάσης Κατσαρής, διανύει την τελευταία του χρονιά στον σύλλογο.

Μετά την τελευταία τακτική γενική συνέλευση του Α.Σ. ξεκίνησε ουσιαστικά η σεζόν 2011-2012. Στο τέλος αυτής της περιόδου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Με βάση όλα τα στοιχεία, ο Κατσαρής δεν πρόκειται να βάλει υποψηφιότητα σε αυτές τις αρχαιρεσίες.

Είναι στην ηγεσία του Α.Σ. ΠΑΟΚ από το 1998! Έπειτα από ένα διάστημα 13-14 ετών η κούραση έρχεται φυσιολογικά για έναν άνθρωπο που κατακρίθηκε όσο λίγοι στον ΠΑΟΚ. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε και να προσφέρει, κράτησε αξιοπρεπώς τα 19 τμήματα του συλλόγου, ενώ βρήκε καλές λύσεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Δύο εταιρείες που πριν από 3-4 χρόνια έφθασαν στα πρόθυρα της διάλυσης.

Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι τι θα γίνει μετά τον Κατσαρή. Αυτή η αντικατάσταση δεν αποτελεί καθόλου εύκολη υπόθεση. Από τώρα όλοι στον ΠΑΟΚ πρέπει να προβληματιστούν για την επόμενη μέρα.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags