Facebook Pixel Οι 5+1 στόχοι της ΑΕΚ
| 2011-06-17 09:08:00

Οι 5+1 στόχοι της ΑΕΚ

Οι 5+1 στόχοι της ΑΕΚ

Μπέλεκ και Κάλα σε πρώτο πλάνο για την Ενωση, ακολουθούν οι Αλάρ, Χέλγκασον, Χοσέ και στο βάθος ο Γεωργιάδης. Ποιοι σε ρόλο ρυθμιστών. Το κρυφό χαρτί.

Τις βασικές προτεραιότητες της ΑΕΚ στη μεταγραφική αγορά όρισαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους οι Αδαμίδης και Χιμένεθ. Ενα μήνα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας διοίκηση και τεχνική ηγεσία στάθμισαν τα ως τώρα δεδομένα -με την πώληση Σκόκο, την αποχώρηση Μπλάνκο και τις τρεις προσθήκες- ορίζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για τη συνέχεια.

Οπως φαίνεται, η ΑΕΚ κινείται για 5+1 μεταγραφές, που αφορούν δύο στόπερ στα πρόσωπα των Κάλα και Χέλγκασον και δύο σέντερ φορ, όπου επιθυμούν τους Μπέλεκ και Αλάρ. Στην ΑΕΚ κινούνται και για τον Χοσέ ως ελεύθερο από τη Σεβίλλη, το +1 είναι ο Γεωργιάδης, ενώ δουλεύεται και μια μεταγραφική έκπληξη.

Ο Χιμένεθ ενημέρωσε πως ο Κάλα είναι προ των πυλών. Ο 22χρονος Ισπανός δεν υπολογίζεται για την πρώτη ομάδα της Σεβίλλης και ο τεχνικός της ΑΕΚ τον έχει πείσει να μετακομίσει στην Ελλάδα. Πιθανότατα ως δανεικός με οψιόν αγοράς.

Για το κέντρο της άμυνας ο Γκρέταρσον θα ταξιδέψει στη Δανία προκειμένου να έχει τις τελευταίες επαφές με τον Ελφαρ Φρέιρ Χέλγκασον. Ο 22χρονος Ισλανδός συμμετέχει με την U-21 της χώρας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να τον κλείσει δίνοντας μικρό ποσό στην Μπρέιμπαμπλικ. Από εκεί ο Γκρέταρσον λέγεται πως θα μεταβεί σε άλλη χώρα για να κλείσει κι άλλη μεταγραφή.

Βασικός στόχος για την επίθεση είναι ο Μπέλεκ. Ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου στην ΑΕΚ αναμένουν θετικές εξελίξεις από τις επαφές με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του 18χρονου Καμερουνέζου έναντι 100.000 ευρώ. Παράλληλα, περιμένουν και την απάντηση του Αλάρ.

Ο 25χρονος Γάλλος δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά στην Ενωση εκτιμούν πως θα πει το «ναι» στην πρότασή τους. Κίνηση θα γίνει και για τον 24χρονο Ισπανό μεσοεπιθετικό Χοσέ, που μπορεί να έρθει ως ελεύθερος από τη Σεβίλλη. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κίνηση προς τον Πανσερραϊκό για τον Γεωργιάδη. Με λογικό ποσό («ταβάνι» οι 250.000 ευρώ) η ΑΕΚ θέλει τον παίκτη.

Εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν σε όλες τις θέσεις, αλλά θα βγουν μπροστά μόνο αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποχωρήσεις που θα υπάρξουν από το ρόστερ. Δεν υπολογίζονται οι Γιάχιτς, Λούκατς, Νταντόμο, Γκερέιρο. Αν οι δύο τελευταίοι αποχωρήσουν, στις προτεραιότητες θα προστεθούν αριστερός μπακ και επιτελικός χαφ. Στην ΑΕΚ περιμένουν το αν οι Σάχα, Λεονάρντο θα βρουν ομάδα, αλλιώς θα τους προταθεί να μείνουν με μειωμένες αποδοχές.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΑΖΙ

Επεσαν ακόμα περισσότερο οι τόνοι στη σχέση της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Αδαμίδης ζήτησε στο ξεκίνημα της 4ωρης κουβέντας εξηγήσεις για όσα είχαν προηγηθεί. «Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά» ήταν το μήνυμα του προέδρου, με τον Ισπανό να αποδίδει τα πάντα σε παρεξήγηση. Λίγες ώρες νωρίτερα ο ατζέντης του Αλβαρο Τόρες είχε δηλώσει στο SentraGoal πίστη στο πρότζεκτ της ΑΕΚ.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ανακατατάξεις υπήρξαν στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Ο ψυχολόγος Μιγκέλ Μορίγια θα συνεργάζεται πλέον από την Ισπανία και δεν θα ανήκει στο επιτελείο, όπου αναλαμβάνουν αναβαθμισμένο ρόλο ο Χεσούς Καλντερόν (βοηθός) και ο γυμναστής Ντάνι Παστόρ. Ο τελευταίος μάλιστα συμμετείχε στη συνάντηση, όπως και ο ατζέντης του Χιμένεθ, αλλά και οι Γκρέταρσον, Δημητριάδης, Κωνσταντινίδης από την πλευρά της ΠΑΕ.

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση του Χιμένεθ με τον Αδαμίδη. Πέρα από τις μεταγραφές, πρέπει να συζητηθούν θέματα για την προετοιμασία και την οργάνωση της ακαδημίας. Τις επόμενες μέρες θα γνωστοποιηθούν τα φιλικά της ΑΕΚ σε Σλοβενία και Ελλάδα, ενώ πριν φύγει ο Ισπανός (το μεσημέρι επιστρέφει στην πατρίδα του) θα δώσει και πλάνο για τα τμήματα υποδομής και το ποιους παίκτες υπολογίζει (αρέσει ιδιαίτερα ο 16χρονος στόπερ Βλάχος).

«ΠΑΓΩΝΕΙ» ΤΟΥ ΧΙΜΣΙΝΣΚΙ

Δεν φαίνεται πως προχωρά η απόκτηση του Φαμπιάν Χιμσίνσκι για την ΑΕΚ. Μολονότι είχε βρεθεί πεδίο συμφωνίας με την Ουνιρέα για τον 17χρονο επιθετικό, στην Ενωση έκριναν πως δεν αποτελεί προτεραιότητα ένα παιδί που δύσκολα θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα στην πρώτη ομάδα.

«ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΜΙΤΣΕΛ

Στην ΑΕΚ δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση Μίτσελ, παρά τις αυξημένες απαιτήσεις παίκτη και Μπέρμιγχαμ. Ο ατζέντης του βρίσκεται σε επαφές με τους Αγγλους, ώστε να βρει φόρμουλα για τον δανεισμό ή την ελευθέρας του με μικρό ποσό, που θα μπορεί να αντέξει η Ενωση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags